Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Pécs: Európa lokátoros fővárosa.

2007.03.10. 00:33 Kitalátor (másként) gondolkodó

Pedig régebben szerettem volna oda költözni. Csak már akkor sem jött be nekem az a speciális etnikai sokféleség és multikulturalitás, amit tapasztaltam. Nem volt nekem semmi bajom az usztasákkal, a csetnikekkel, de még a megszokott harsánysággal bunkóskodó friccekkel sem. Akik zavartak, azok olyan ruhában voltak, hogy senki nem fedezte volna fel őket egy frissen szervestrágyázott, beszántás előtti gyomos kukoricatarlón. Ez még a kisebbik baj lett volna.

Ami jobban zavart, az a fegyverrel a kézben egy megszálló gyarmati hadsereg katonájától természetes gátlástalan stírolása a lányoknak és hát bizony egyesek részétől a fiúknak is. A németektől is harsányabb beszélgetéseik közben az éleslőszerrel töltött gépkarabélyt egy pillanatra sem engedték el. Sem cukrászdákban, sem a nekik hazai nosztalgiát jelentő mekdöglesz-ben. Taszárról ruccantak át.

Ez tényleg terrorfenyegtést jelentett. Félő volt, hogy vagy ők kezdenek megzavarodott elmével lövöldözni, vagy a (pl. fegyverüket ellopni szándékozó) bűnözők ellen fellépők lövik halomra környezetüket. Vagy csak félreértenek valamit. Akkor megúsztuk. Az a pár szerencsétlen, akiket meg betépve leszorítottak az útról autóikkal, csöndben maradt, ha túlélte.

Most meg megint itt lesznek, szándékuk szerint mindörökre. Nem elegánsan, civilben vagy díszelgő öltözetben, hanem durva, kúszásra tervezett harctéri öltözékben. Bármit is csinálnak majd, hozzájuk sem szólhat magyar rendőr, esetleg majd valami bizottságon keresztül lehet a feletteseinek jelezni. A szovjet katonák bűnözését, garázdálkodását is csak úgy lehetett néha leállítani, ha a megyei pártbizottságról felszóltak a KB-ba, annak a vonatkozó osztálya meg értesítette az SzKP KB-t.

Az Uráltól az Atlanti óceánig elterülő Európából meg kevesen akarják majd olyan helyen élvezni a kultúrát, ahol állig felfegyverzett gyilkológépek ülnek a kerthelyiségekben.

Ha meg a fegyver- és lőszergyártó cégek pénzügyi helyzetének javítására sikerül újabb háborút kirobbantani, akkor meg a műemlék-restaurátorok is jól fognak keresni az újjáépítésen.


7 komment

Címkék: terrorfenyegtés európa lokátoros fővárosa

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr4244910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.03.11. 20:35:36

Ismerem azt a várost. Nekem bejött. :-) Kicsit belterjes Pécs.
Azt hiszem, a lokátor üzemeltetői nem lesznek azok a fajták, akikre te gondoltál.

Keloid · http://freecom.blog.hu 2007.03.14. 22:52:19

Kitalátor, orvosi eset vagy!
Nem vagy épeszű!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.03.15. 09:36:26

Keloid!
Kérlek, ne tévessz össze a miniszterelnököddel! Se magaddal.

Keloid · http://freecom.blog.hu 2007.03.15. 11:44:58

A saját gyűlölet-tengeredbe fogsz belefulladni!:(

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.05.19. 08:23:29

imádom keloidot olyan bájosan szűklátókörű, rövidlátó , és ostoba.ő már elveszett a média tengerében
"me' há' őtöny va' az emberen a tévibe' akkó' igasságot mond!"
süti beállítások módosítása