Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Luxemburg

2010.12.26. 23:07 Kitalátor (másként) gondolkodó

Lassan már egy hete, hogy az Index legolvasottabb hírei között szerepel ez a finoman szólva is furcsának, a nemzetközi és uniós gyakorlatban szokatlannak nevezhatő politikusi kirohanás:

Diktátornak nevezte Orbánt a luxemburgi külügyminiszter

 

A politikai magyarázatokat hagyjuk, azok azóta megvoltak, de hát a cáfolatok soha, szinte senkit nem érdekelnek. Egyetlen  összefüggésről nem hallottam és nem is láttam sehol, semmi híradást, vagy kommentárt. Arról, hogy a magyar médiatörvénnyel megtámadott bulvármocsok véleményem szerint egyik legundorítóbb, legártalmasabb és alighanem legszínvonaltalanabb prominense - az RTL Klub - nevében is luxemburgi cég.

Ebből a nézőpontból viszont a törpeállam külügyminisztere pártállásától, előéletétől és hajlamaitól függetlenül helyesen cselekedett. Védte az országa érdekeit, védte egyik gyarmatosító "imperialista" vállalatbirodalmuk biztos extraprofitját. Arról nem hallottam, hogy az "országszolga" személyesen vagy kapcsolatai révén érdekelt lenne a Radio Televisio Luxemburg nyereségességében, de ha olyan ő is, mint a magyarországi "elvtársai", akkor én valahogy nem fogok meglepődni...

Szólj hozzá!

Címkék: rtl korrupció luxemburg asselborn

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr962540860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása