Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Morális válság?

2008.10.15. 23:49 Kitalátor (másként) gondolkodó

A HaOn publicistája szerint morális váság van Magyarországon, merthogy szétlopták a vizsgálat alatt álló halálvagonokat.

 Először is: a vizsgálat eredménye már akkor megszületett, amikor még a helyszínen próbálták feléleszteni a sérülteket a mentősök: csak a második mozdony vezetője lehetett a hibás, függetlenül attól, hogy a valószínűleg a szétvágástól össze-vissza zárlatosodó kábel milyen jeleket adott le, milyen jelzők kapcsolódtak le-fel. A vizsgálat megkezdése előtt már megfogalmazott legfőbb megállapítása az volt, hogy nem kábellopás okozta a tömegbalesetet. Persze, hogyne, hiszen, mint tudjuk, egy áram alatt lévő kábelkötek elfűrészelés közben nem is kap zárlatot...  Úgy látszik, még nem mostanra akarják időzíteni a cigányságot elsöprő népharagot, félreteszik akkorra, amikor már a saját életük lesz veszélyben. Sajnos az Abszurdisztáni Magán-Banán Köztársaságban nincs morális válság, mert nincs társadalmilag elfogadott erkölcs sem. "Azért nincs, mert elkúrtuk."

A bűnözők persze, hogy nevetséges büntetéseket kapnak, hiszen jogalkotásunk még nincs azon a szinten, hogy a "haveri kutyák" kölykeinek bűncselekményeit külön tudná kezelni. Egy olyan országban, ahol a http://kitalator.blog.hu/2007/12/17/aktual_izelodes oldal minden sora igaz, kivéve a feltételes módban írott legutolsó sort, nem szabad csodálkozni semmin. Azon sem, hogy egy vállalatgazdálkodási szakirányon diplomát szerzett (tehát mérlegképes könyvelő oklevéllel is rendelkező) agrármérnök (aki elvégezte a Közgazdasági Egyetemet is) helyett cégtársa, a nyolc elemit végzett betanított kazánkovács foglalkozott közös, baráti vállalkozásukban az ÁFA-visszaigényléssel.

A társadalmi erkölcs-foszlányok maradványait a Strabag Demokraták Szövetsége (vagy valami hasonló nevű) álellenzékivé maszkírozott, külföldről finanszírozott, kizárólag pártfunkcionáriusokból álló elitista szervezet megmondóemberei darálják le naponta, a birtokukban tartott médián keresztül.

Azt is meg merem kockáztatni, hogy nem a színes fémtolvajok és a tőlük még sokkal bűnösebb felvásárlók, fémnepperek által előidézett balesetek áldozatai vannak a legtöbben.

A katolikus dogmatika négy égbekiáltó bűn ismer:

- A szándékos gyilkosság még ma is bűnnek számít a közvélemény szemében, kivéve persze, ha az ún. 2. típusú rasszizmus tabuival védett közösségbe tartozó ember követi el.

- A természetellenes paráznaság a "tiltott" kategóriából először a "tűrt"-be került, és immár eljutottunk oda, hogy a politikai vezetés és a "haveri kutya" média szerint "támogatott" kellene hogy legyen. A társadalom többségének értékítéletét alighanem az a bátor rendőr (farral mert fordulni a "melegfelvonulás" felé!) foglalta össze, aki az ellentüntetőkre kiabált: "Hé, ne dobáljátok a buzikat!"

Van aztán még két, szintén égbekiáltó, a szándékos gyilkossággal és az azonos neműekkel vagy állatokkal végzett közösüléssel egyenlő súlyú bűn, amit nem szoktak valahogy emlegetni.

- Az özvegyek és árvák sanyargatása kapcsán nagyon keveseknek jön át a biztosítási díjat csak beszedni akaró, ügyvédi felszólítás vagy per nélkül nem fizető, egy tragédiával sújtott család által betarthatatlan bejelentési határidőt (3-4 nap) a szerződés apró betűs részében kikötő biztosítók üzletpolitikája, vagy a szintén jogászokat és politikusokat alkalmazó-fizető lakásmaffiák, uzsorások tevékenysége. 

A munkások bérének igazságtalan visszatartása sokak számára nem okoz lelkiismeret-furdalást, pedig egyenértékű a gyilkossággal és pl. a disznótoszással.

Hány és hány olyan vállalkozás indult már be, amelyik először betanítás, kiképzés címszó alatt dolgoztatja ingyen az embereket, utána egy-két hónapig ad fizetést, majd elkezdi csúsztatni a béreket, és mire a dolgozóknál lekötik a gázt, a vizet és az áramot, munkaadójuk már több havi bérrel az adósuk. Ha meg felszámolásra kerül a sor, valahogy sohasem talál a felszámoló pénzt a dolgozók elmaradt bérére. (Arról meg egyáltalán nem hallani, hogy hány felszámolónál és hány felszámolási ügyekben eljáró bírónál végeztek vagyonosodási vizsgálatot, és annak mi lett az eredménye.)

A vállalkozók, termelők munkája is munka, ne felejtsük el, hogy csak a HAJDÚBÉT Bajnai Gordon féle felszámolása miatt 15 ember követett el öngyilkosságot. Arról nincs adat, hogy hány szerencsétlen termelő „választotta” a lassúbb öngyilkosságot, az alkoholizmust, a hajléktalanságot, hányan pusztultak el elszegényedve, elsorvadva, mert magukra vették a családjuk és a nekik takarmányt szállító barátaik elszegényedésének felelősségét.

Hogy is van? "Bocsáss meg nekik Uram, mert ne tudják, mit cselekednek!"

 

 

 

6 komment

Címkék: erkölcs égbekiáltó nűn

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr19716184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.11.26. 16:16:21

Kedves kitalator!
Szerinted is valóban egyenértékő valakit hidegvérrel legyilkolni, vagy valakinek nem kifizetni a bérét?
Illetve valóban egymásnak megfelelő cselekedetnek tartod a dizsnóval való fajtalankodást, és az egymást szerető meleg, illetve leszbikus párok testi szerelmét?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.27. 12:18:50

Kedves Bajszos!

Igen, aki nem fizeti ki a bért, az elvégzett munkáért járó díjat, az valójában hidegvérrel gyilkol, és nem csak egy embert, hanem legtöbbször több egész családot is.

A természetellenes paráznaságokban nem vagyok eléggé járatos, de ha a Szentírás szerzői, leírói ilyen sugalmazást kaptak, és ha a kánonokat fogalmazó egyházatyáink ilyen következtetésre jutottak, nem látom, miért kellene az általános felmelegedés e kórtüneteit kivételesen megítélni.

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.11.27. 14:40:48

Akkor még egyetlen felvetés ezzel kapcsolatban. (A melegeket hagyjuk, gondolom nem vagy hajlandó a meggyőződésed megváltoztatására, és nem is tisztem, hogy erre a változásra ösztökéljelek. Ugyanakkor, és ezt valóban ne vedd rosszindulatú megjegyzésnek, imádkozom érte, hogy egy gyermeked se legyen meleg, mert az talán megoldhatatlan probléma elé állítana téged, és ami fájóbb, a gyermeket is, ilyen környezetben.)
Tehát, te ugyanúgy büntetnéd azt, aki engem megbicskáz, és ebbe én belehalok, mint azt a mondjuk diákszövetkezeti munkaadót, aki '98-ban nem fizette ki egy havi béremet, de én ezt, mint jól látszik, túléltem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.27. 16:36:04

Tévedni tetszel. Én senkit sem büntetnék, nem tsisztem és nincs gusztusom szerint sem. Ötleteim persze lennének...
Az égbekiáltó bűnök büntetéseit nem én szabom ki, és még csak nem is erre hivatott földi testület.

szar alak 2008.12.01. 11:43:45

csak a kábelfűrészelés nem okozhat zárlatot dologba akarok belekötni.
mer okozhat, gondolj a fűrész lapjára és a sok eres kábelre.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.12.01. 12:18:26

Köszi , gondoltam, azért van ott az a három pont. Pont így...
süti beállítások módosítása