Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Nem mond le Gyurcsány és Veres

2008.02.08. 00:25 Kitalátor (másként) gondolkodó

Mára már hírértéke volt annak, hogy nem mond le Gyurcsány és Veres. Ezt is megértük.

Meg közhírré tétetett, hogy Angliában szivárogtatták ki a kacsát (Istenem, kilyukadt. Megesik az a kórházakban is…), és ezért dűlt-borult a tőzsde, zuhanni kezdett emiatt a forint árfolyama. A kormányszóvivő persze cáfol, aminek nincs jelentése, azért tartják, hogy hazudjon. Arról most ne is beszéljünk, hogy a Felvidéken a cigány a hazudós szinonimája, hányszor hallottam lenvirág-kék szemű szőke, fitos orrú gyerekektől veszekedés közben egymásnak mondani, hogy „cigány vagy, hazudol”. Ha ez így logikusan kioltaná egymást, és a „tagadás tagadása” lenne, akkor Daróczi csak igazat mondhatna, de mivel ez nem így van, sőt a két jellemvonás csak erősíti egymást. Nem baj, ezt megszoktuk a kormányszóvivőktől, én még a Dr. Farkasházy nevű egykori humoristától is nagyságrendekkel erősebben raccsoló Réti Ervint is ismertem.

Az USA-ban kitört az ún. jelzálog-válság (gondolom, ez olyasmi, mint Romániában volt a Caritas-piramisjáték, ami kivonta és centralizálta a megtakarításokat a lakosságból és többszörösére emelte az ingatlanárakat).

- A válság végiggyűrűzik a egész elglobalizált glóbuszon. A tőkekivonás réme a fejletlen országokat (mint a miénk, valahol Szerbia és Moldova szintje között)fenyegeti legjobban, ezek valutáját értékteleníti el.

- Az USA-ban a válság leküzdésére tett intézkedések miatt újra megéri dollárt és amerikai állampapírokat venni. A forintban, dínárban tartott pénzt tömegesen kezdik dollárra és euróra váltani, aminek következtében a gyenge  gazdaságú országok (PANGÓ PUMA?!) kis értékű pénze még jobban romlik.

- Gyurcsány Ferenc barátai és üzlettársai közül nagyon sokan, sok-sok halmozott állampolgárságú (orosz, magyar, izraeli, angol, amerikai) hemimetamorfózissal üzletemberré átalakult egykori szovjet káder él nagyon jól a proletároktól ellopott nemzeti vagyonokból Angliában. Futballcsapatok, médiumok és pártok felvásárlásával tökéletesen tudják manipulálni az egész világ közvéleményét.

- "Ha nem tudsz leállítani egy folyamatot, állj az élére!" mondta valaha valaki valahogy így. Romlik a forint? Dobjunk be egy kacsát, hogy azért, mert az a két drága jó becsületes ember (akiknek már talán minden valószínűsíthető kivizsgálhatatlan adócsalása elévült) le fog mondani!

- A médiafogyasztó magyar választópolgárhoz (akinek se részvénye, se eurója, se hó végére forintja sincs, csak adóssága) mi jut el ebből? Attól erős (úgy-ahogy) a forint, hogy Gyurcsány a mi főistenünk és Veres az ő prófétája...

Mit mondjak? Sikerült. Gratulálok nekik! Bevette a többség.

3 komment

Címkék: árfolyam médiahekk

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr63330328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.02.08. 20:01:08

Hát már hogyan is mondhatnának le szegények, mikor ha egy független bíróság elővehetné a viselt dolgaikat, akkor pár évtizedre beutalót kapnának a Sing-Singbe...
süti beállítások módosítása