Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Ingyenes orvosok

2007.07.31. 22:09 Kitalátor (másként) gondolkodó

Az egytemes, különösen a keleti kereszténység legalább három ingyenes orvos-szentet tisztel. Szent Kozma és Szent Demján neve annyira beivódott a kultúránkba, hogy nevük többféle írásmóddal is családnévvé vált (Kozma, Kuzma, Cosma, Demján, Demjén, Demény, Demian, stb.). Ünnepüket november 1-én és  július 1-én tartjuk.

Ugyancsak nagy tisztelet illeti Szent Panteleimon, más írásmóddal Szent Pantalémon, ismét másként Szent Pantaleon csodatévő ingyenes orvos vértanút. Vértanúságát július 27-én ünnepeljük.

Átadták Duna két partjának fövenyét összekötő hidat a nemrég még Sztalinváros névre hallgató településünk új, koreai urainak kedvéért. A híd a szocialista névadásban  - még a névtáblán is hibásan -  a Pentele híd nevet kapta. Mondván így emlékeznek meg az egykor a közelben, egy szigeten állott bizánci rítusú kolostorról, és Dunapentele régi nevéről. Szép.

Az már kevésbé, hogy pont egy Gyurcsány Ferenc avat fel egy olyan hidat, amit áttételesen egy csodatévő ingyenes orvos vértanúról neveztek el. Pont ő, alig pár nappal a szent ünnepe előtt. Nem tudom Molnár doktor, a fegyverkereskedő, vagy utódja, Horváth doktornő, a szent tehén ott voltak-e. Vagy csak Kóka doktor, aki szintén majdnem tökéletes ellenpontja lehetne Szent Panteleimonnak.

Néhány dolgot úgy tűnik, el...

Ha bármi érzékük lenne a kereszténységhez, kivárják a 27-ét, hétfő helyett a pénteket, a szent ünnepén, búcsúján (esetleg utána vasárnap) avathatták volna fel a hidat, megtisztelve ezzel a pentelei lokálpatriótákat, különösen az ott (és az egész Duna-kanyarban) élő szerb származásúakat, a bolgárokat, az itt élő oroszokat, bolgárokat, románokat, görögöket, grúzokat, ruszinokat, ortodox vallású magyarokat, és nem utolsó sorban a görög katolikusokat. Pedig könnyen szólhattak volna neki, hiszen a jelenlegi felesége "bolgár" származású, kormányszóvivője meg teológiát végzett, és mivel a bedői Choli Daróczi József fia, tulajdonképpen görög katolikusnak kellett volna keresztelni. (Még jó, hogy nem így történt, és az is, hogy nem lett jezsuita szerzetespap.)

Úgy tűnik, van néhány kisebbség, akik nem számítanak Gyurcsánynak.

Nem számítanak a zsidók, akiknél órákon át Megváltózott, nem számítanak a római katolikusok, akikkel közölte, hogy rendszeresen bérmálkozik, és ezek szerint nem számítanak a keleti keresztények sem. Tavaly október 23-án már megtudtuk, hogy nem számítanak azok a magyarok sem, akik egy lezárt térről nem képesek 20 másodpercen belül eltűnni. Meg nagyon nem számítanak akik szegények és betegek, különben nem csúfolta, alázta volna meg őket egy szocialista híd-névadással.

Persze lehet, hogy mindez "Mi az hogy?! Nagyon is!" tudatos. Nem véletlenül sorolták az őskeresztények a szegények megszégyenítését az égbekiáltó bűnök közé.

4 komment

Címkék: gyurcsány horváth ágnes daróczi dávid ingyenes orvos

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr6129556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.31. 22:44:28

Nem akarok profanizálni, de akármelyik kereszténység hic et nunc Magyarországon ezerszám tisztelhetne ingyen orvosszenteket, mert azért néhány ezer becsületes magyar orvos azért akad, és a "fizetésüket" nyugodtan elhanyagolható tényezőnek tekinthetjük, itt az EU balkáni végén...

Rendszeresen bérmálkozik? Mi a fene, ebben is mindenki előtt jár, talán még a vakbelét is négyszer kivetette?... Alighanem borotválkozásra gondolt...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.01. 15:32:44

„Átadták Duna két partjának fövenyét összekötő hidat a nemrég még Sztalinváros névre hallgató településünk új, koreai urainak kedvéért.”

Felháborító! Ott van egy híd, kellene a kutyának, erre a mocsok ferdeszeműek kedvéért felhúzzák.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.01. 15:40:58

Hát, mavo, ha picit ismernéd a magyar földrajzot, akkor tudnád, hogy Dunaföldváron (alig 10 kilométerre) van már régóta híd. Ehhez képest nézd meg például Vác környékét, hogy ott mennyien és hány kilométeren járhatnak komppal, ha át akarnak menni. A Szentendrei-szigetre csak Tahi felől tudsz hídon bemenni, így pl. az ottlakók éjjel komp híján kerülhetnek vagy 50 kilométert, ha a pesti partról, pl. Dunakesziből haza akarnak jutni. De hát Te azt is jobban tudod, hol kell híd a Dunára...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.01. 18:47:47

Csak ne célozgass a kutyákra, mert megsértődnek a zurak. Ők se poénkodnak a kenyérrel...
süti beállítások módosítása