Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Álom és elnök

2012.04.02. 14:06 Kitalátor (másként) gondolkodó

Na, sikerült kiszúrni a vívó olimpiai bajnokkal és lemondatni. Abban azért bízok, hogy akik ezért dolgoztak, azok ezzel elérték életük célját, ez a legboldogabb nap az életükben. 

No de az élet megy tovább, tulajdonképpen meg is gyilkolhatták volna, csak akkor mártírként többet használt volna a Fidesznek és Magyarországnak, mintha végigviszi a teljes ciklusát. Új elnök kell. A szocskososok már közös jelöltet igényelnek, a korábban úgy szidott, általuk meg sem szavazott Sólyom László személyében. (Még jó, hogy nem Szili Katalint, harmóniára vágyva...) Viszont ha már olyan kényszeresen a Nyugathoz igazodunk, nézzük meg, arrafelé mi is a trendi. 

Hagyjuk most a királyságokat! A köztársaságok jelentős részében közvetlenül választott "erős" köztársasági elnöki rendszer van. Nálunk nem. Ahol viszont "gyenge" köztársasági elnök és parlamentális demokrácia van, azok közül annál a szövetségesünknél volt legutóbb - hasonló körülmények között - váltás, akikkel az utóbbi évezredben (különösen az utóbbi száz évben)  mindig ráfizettünk a barátságra, a németeknél. Ott egy nőügyek miatt a szószéket otthagyó egykori lelkész lett az elnök. Hasonlók itt is vannak, közülük egy (aki állítólag szintén azért hagyta ott az oltárt) szerintem maximálisan el tudja látni azt a díszpárna-szerepkört, amire nálunk szükség van, és ráadásul olyan közegekben tudna otthonosan mozogni, ami a többi jelöltnek legalább szokatlan lenne. Tudna viselkedni egyházi körökben itthon és külföldön, mert "kiérdemesült püspök", nyugalmazott dandártábornokként itthon és külföldön egyaránt meg tudna jelenni katonai közegben (ami talán egy hadsereg-főparancsnokként nem hátrány) és egyetemi docensként a tudomány világa sem testidegen a számára. 

Az a véleményem, hogy Magyarországnak most Szabó Tamásra van leginkább szüksége.

 

1 komment

Címkék: politika gondolatébresztő köztársasági elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr654356055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

főpilóta 2012.04.02. 18:44:18

Szerintem meg nem kellene köztársasági elnök egyáltalán. Funkciója nincs. Mindent a kormány és a miniszterelnök intéz. Ráadásul folyton vita van a megválasztásán, amikor meg végre választanak egyet, akkor akihez közelebb áll, az folyton nyal neki, akitől meg távolabb, az szapulja. Igaz, a jobboldalhoz közelebb állót le lehet mondatni, a baloldalhoz közelebb állót pedig nem. Ennek oka pedig az, hogy a balodalnak mindenkiről komplett életrajza van, mert a titkosszolgálatok még ma is elsősorban a komcsiknak dolgoznak (és még jó, ha legalább másodsorban az országért). A jobboldal - mivel nem tartott fenn diktatúrát 40 évig, ezzel az előnnyel nem rendelkezik.
süti beállítások módosítása