Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Index.hu - a színvonal

2007.07.18. 09:44 Kitalátor (másként) gondolkodó

Csak ma, csak nekünk az Index kényszerkreatív szerkesztői legalább két cikkben bebizonyították, hogy sem a magyar nyelvi készségeik, sem a környező világról szerzett ismereteik nem érik el a középiskolás színvonalat.

Az elejét beküldtem a Homárnak is, mert valahol ez is fogyasztóvédelem:
 
Lehet, hogy az Index  hírszerkesztői HPP* kategóriások?

a Versenyhivatal vezetőjét

A szolgálati Audit a lökhárítótól a faráig végiglocsolták kromofággal.

Lehet, hogy a monogramjában is HP** HavárisPresstől kopipaszta át a szerkesztő, de ha nem ellenőrzi az információt, akkor bejön neki a konzumidióta minőségét jelző 3. P.
HPP-k kedvéért: a Kromofág szerves oldószerek elegye, nem sav. Mint neve is mutatja, festékek lemarására használják. Festéken kívül egyes műanyagokat is old, a biztonsági szélvédő-üveget is elhomályosítja.
Meg az újságírónak kinevezett analfabétákat is.

Qrva melegek lehetnek ott a szerkesztőségben. Azt még megértem, hogy valaki hülye a kémiához. Érettségizhetett cintányér szakon is zeneművészetiben. De hogy valaki, aki írásból él, ne tudjon magyarul, ne tudja, mi a különbség a királyné és a királynő között, az azért durva:

Camilla nem akar királynő lenni

Károly herceg szeretőből lett felesége egyre népszerűbb.
Arról nem is beszélve, hogy a magyar helyesírás szabályai szerint a koronás fők (császárok, királyok, hercegek (és pesze -nék, -nők) utónevét a magyar utónévkönyv szerint kell átírni, ha szerepel abban. Kamilla tehát amíg dajkája, majd ágyasa volt Károlynak, addig Camilla volt, de amióta a nevére vette, azóta Kamilla.

És hogy lehet magyar érettségi nélkül újságíró valaki Magyarországon?

Szocreál!? Mert megérdemlem... (?)


*Hülye Pláza Picsa
**Hülye Picsa

6 komment

Címkék: kritika index.hu analfabéta

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr23120234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heréb jános 2007.07.23. 07:49:11

Ez -már ne is haragudjá meg, de- nagyon ócska. Ez a kromofágos meg Kamillás hülyeség. Sok Indexet olvastál, amíg találtál két ilyet, amibe úgy-ahogy beleköthetsz? Kérünk még! Fantasztikusan intelligens blogger vagy!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.23. 11:43:22

Kedves Heréb János!
Ez csak véletlenszerű aznapi merítés volt, máskor is szokott a címoldalukon lenni 2-3 leiterjakab. Mellesleg a többi netlapnak is. Csak azoknak nincs ekkora arcuk.
Különben is!
Ismét áthágtam valami tabut? Netán magamévá tettemegy Vesta-szüzet? Vétettem az új VilágRend 2.0 ellen:
1. Az Index mindig igazat ír, és pontosan szépen.
2. Amennyiben mégsem, úgy érvénybe lép az 1. pont.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.23. 14:24:45

Mondjuk az igaz, hogy a kromofág mar, mint a rohadalom, ha rádcseppen - a savnál talán rosszabb is, meg bőrön át felszívódó méreg egyben. Én is dolgozom néha vele, nem egy kéjmámor. Nem tudom, melyiket választanám, hogy kromofágot vagy savat loccsantsanak a pofámba (na persze ha mellőzhetjük, inkább egyiket se).

Egyebekben a poszt, Heréb János, megalapozott. Az Index hazudik, mint a vízfolyás. Tavasszal rólam is írtak - nyomokban sem volt igaz, viszont cserébe nem adtak semmilyen helyet a világosan közölt ellenálláspontomnak, biztosan a sajtótisztesség és az "audiatur et altera pars" jegyében. Lehet, hogy Kitalátor példája erőltetett és formális, de sajnos a poszt lényege telitalálat.

eMM2 2007.07.29. 01:19:14

Naja az indexen az ilyenolyan hibár renxeresek mióta világ a világ.A gyöngyszem az volt amikor womit arról írt egy cikket hogy 1944 ben port Chicagóban atombomba robbant bizony, mert ő olvasta a neten.Na én szépen megírtam a valódi történést (tengeri aknák rakodása közben robbant fel egy szállítóhajó meg a fél kikötő) azt még azt se mondták rá hogy bikmakk.Na azóta én nem fáradok azzal hogy felhívjam a figyelmüket a hülyeségeikre mert kár a fáradságért.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.07.30. 13:48:10

Á, nem hazudnak ezek, csak ilyen a bulvár: konkrétan szar.

Az indexen (sajnos IS) bevált, hogy bulváros cím alatt teljesen másról szóló cikk olvasható, és tényleg nem egyszer tele van durva hibákkal a szöveg, pedig annyira nem gyakran raknak ki cikket, hogy ne tudnák rendesen korrektúrázni.

Nem tudom, heréb jános mit értetlenkedik, mert sajna napi szinten megy ez náluk, már én is fontoltam, hogy posztolok erről valami hasonlóan randát. :-(

heréb jános 2008.01.04. 21:16:28

na jó. ez igaz. sorry.
süti beállítások módosítása