Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Terrorfenyegetés újratöltve

2007.02.13. 11:57 Kitalátor (másként) gondolkodó

Kicsit tévedtem. A terrorpánikoltatás megalapozott. Mint kiderült, valóban Kossuth téri tüntetők hatoltak be a Parlamentbe, valóban kisebb csoportokban. Ott pedig esküt tettek a Szent Koronára, ami alkotmányellenes. Ilyen nincs benne, Sztalin hasonlót sem írt.

A fegyveres terrortámadás is megvolt, csak nem politikus ellen. Hajnal kettőkor belelőttek az AVH épületébe. Oda, ahol olyankor a takarítónő sem jár. A lehulló üvegcserepek súlyosan veszélyeztették a részegen négykézláb haza igyekvő állampolgárok "tepsi épségét".

Motiváció gyanánt, jutalom és béremelés helyett. Olcsóbb. Mindig azt a lovat ütik, amelyik húz. Ezt Veres (Zidane) főkönyvelő is tudja. A leváltás alatti kancelláriamiszter még mondja is: ilyenekről beszélt. Ő csak tudja.  Ezek szerint több hasonlóra is parancsot adott.
Az eszközök megvannak.
Ha Gyurcsány és/vagy Kóka és/vagy (bűn)társaik üvegező céggel is rendelkeznek, akkor még a lóláb is ugyancsak kilóg. Majd behúzzák.

Ez egy következmények nélküli ország.

Az olajon meggazdagodott "másként vállalkozók" is így üzengettek egymásnak. Ja, hogy összeérnek a körök? Akkor mindenkit feljelentenek, mint Kóka, ha összefüggésbe meri valaki hozni a gombamód tenyésző cigány szabad demokratákkal.

A Hírszerzős smalladam megvádolt az ufi.blog.hu-n, hogy kuruc.infos az elméletem. Szerintem az lenna a kuruc.infos, ha azt kérdezném, hogy megvan-e még Horn Gyulának a Nyugati téren használt davajgitárja...

12 komment · 1 trackback

Címkék: fegyver rendőrök terrorfenyegetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr636214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: quality nevada movers 2018.03.17. 20:39:37

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.13. 13:47:15

Magáért beszél az 'AVH' kifejezés használata...

nénike · http://mandiner.hu 2007.02.13. 14:13:02

Állítólag az ÁPV Rt.-t holdinggá alakították, s már a név is megvolt (Állami Vagyonkezelő Holding) amikor rájöttek, hogy ebből még baj lehet. Ezért csak az angol névben jelzik ezt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.13. 22:36:25

Hannibál! Elnézést a személyes megtámadásért! Nem volt szándékos.
Egyébként az az elvileg jogalkalmazó szervezet, amely a rá vonatkozó magyar jogszabályokat nem tartja be (jelvény, magatehetetlen, megbilincselt áldozatok bántalmazásása, kínzása, megalázása) és az európai szakmai elvárásoknak nem felel meg (Fejmagasságban leadott célzott lövések gumilövedékekkel és harcigáz-gránátokkal, az oszlatási parancsnak eleget tévő, menekülő emberek hátába is), az semmivel nem különb a hivatásos ávósoktól és a jenki szadista pribékektől (Abu Graib, Guantanamo, stb). A korábbi generáció felső vezetése moszkovita volt, a mostaniak is még a foximaxin és a pártiskolákon szereztek először vezetői képesítést, csak továbbképezte őket az FBI. Meg is látszik. Az európai értékrendtől és a magyar hagyományoktól távol kerültek, és nem veszik észre, hogy mi nem palesztinok, nem irakiak vagyunk. És nem is észak-írországi katolikusok.
Aki meg mer közöttük gondolkodni, mérlegelni, netán elfelejti folyamatos kemoterápiával elnyomni a lelkiismeretét, azt kimarják.

ivcsek · http://szegedszeggel.blog.hu 2007.02.14. 11:05:27

smalladam linked nem mükszik ;)

gallicus 2007.02.14. 11:43:34

nem lehet elhinni hogy ezt tényleg terroristák csinálták!Ez mese!Tettes ugysem lesz!Tul"jól"sikerült a lövöldözés!Előre bejelentve a dolog,hát nem érdekes és nem furcsa?Nincs olyan polgár aki ezt a mesét elhiszi amitbeadnak!Meg kellene talán kérdezni az illetékeseket hogy csinálták ilyen jól!Nekem ez a véleményem!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.14. 17:06:00

Na most már meg lehet nyugodni, kiegyensúlyozottság van: kapott fenyegetést a Jobbik is

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.15. 07:50:55

Egy infantilis telefonbetyárkodáshoz elegendő egy hülye gyerek és 20 forint. Egy terrorpánik-megerősítő (Index) kocsmavideo elkészítéséhez kell operatőr, kamera és ugye legalább egy korsó rum, amivel kellően lehet zsibbasztani és motiválni a szinésznek amatőr, de erőszakban profi (volt) rendőrt. (Így ránézésre nem az internetes bűnözés elleni részlegen dolgozott, de nem is az áldozatvédelem volt a szakterülete.)
Egy gépfegyveres támadáshoz kell gépfegyver (néhány munkásőr raktár készlete valahogy eltünt 89-90-ben), lőszer, olyan ember, aki vállalja, hogy a csöndes éjszakában ropogtat, néhány figyelő az utcasarkokon, nehogy valami nagypofájú taxis meglássa, olyan személy, aki pontosan ismeri a rendőrpalota kameráinak beállításait, látószögét, élességét, valamint pontosan tudja, hogy mellyek azok az emeletek, ahol biztosan nincs senki, és még azzal is tisztában volt, hogy mellyek azok az irodák, ahová nyugodtan be lehet engedni a sajtót, nem kell eltüntetni semmit a szemük elől.
Biztos külföldiek voltak.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.15. 09:00:53

kicsitnagyon túlkombináció esete forog fent, szvsz:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.15. 09:11:54

Tudsz valami konkrétumot?
Ja igen: nemcsak a főrendőrök tudják, melyik szoba kinek az irodája, hanem a takarítók is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.16. 08:56:16

A pézügyekhez meglehetősen alulmotivált vagyok, de legalább nyugodtan alszom tőzsdekrach idején is. Tőkepiaci ismereteim is minimálisak, amikor én egyetemista voltam, előadáson csak a hannoveri és new yorki árutőzsde gabona-árfolyamai kerültek szóba az agráron, no meg persze az egész pénzvilág légköre, legfontosabb mechanizmusai a "Politikai gazdaságtan" című tantárgy szemináriumain, hála annak a drága Kuti Pistának, aki a '80-as évek legelején volt euroszocialista, pedig az akkor tilos volt (nem is vitte semmire, ott maradt az egyetemen matematikát tanítani, és nem privatizált el semmit).

Ott, azokon az inkább értelmiség-nevelő baráti beszélgetés hangulatú szemináriumokon volt szó azokról a praktikákról is, amelyeket a számunkra oly kedves illattal rothadó piszkos kapitalizmusban alkalmaztak pl. kereslet-teremtésre és ezáltal árfolyam-növelésre.

Aztán lőn nálunk is olyan gazdasági rendszer.

És volt egy merénylet-sorozat, amely során berobbantották a Parlament egyik kapuját is. A tettesekről és a megbízókról azóta sem sokat lehet hallani, viszont akkor indultak gombamód tenyészésnek a magán (általában külföldi, mit tesz Isten, nem kis részben izraeli tulajdonosi körű) biztonsági szolgálatok és biztonságtechnikai cégek.

Nekem nincsenek ismereteim ezeknek a biztonsági cégek haszonélvezőiről, sem azok hazai és külföldi titkosszolgálati kapcsolatairól, de még politikai- és pártkapcsolatairól sem. Sejtéseimet meg még utólag sem biztos, hogy beigazolják az eseményekről közreadott információk.

Azt azonban akkor sem veszi be a gyomrom, hogy korunkban, amikor minden nagy társadalmi mozgás mögött a Mammon (ateisták és gyengébbek kedvéért a pénz és hatalom bálványa) lelhető fel, csak pontosan a fegyver- és robbanószer-szektor, valamint a biztonsági- és biztonságtechnikai szektor megrendeléseit megugrasztó események mentesek a pénzügyi-hatalmi érdekektől. Magyarul: nem hiszem, hogy valamelyik suttyó - nagyapja végakaratát teljesítve - felvette annak zöld ingét vagy patkányszürke zubbonyát, és így állt bosszút a rendőrségen.
süti beállítások módosítása