Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Szemét ügy Debrecenben - a Haonon...

2010.02.25. 16:57 Kitalátor (másként) gondolkodó

Lássuk először is a cikket (Nem, nem a ciciket!):

Egyre több illegális hulladéklerakó Debrecenben

2010.02.24 16:10 órakor feltéve
2010.02.25 13:08 órakor frissítve

1 hozzászólás van ehhez a témához.

 

A tavasz közeledtével egy nagy kupac szemeteszsák, leharcolt matrac és még törött füdőszobai berendezés is hever a Fényesudvarban.

Ahogy közeledik a jóidő, a lakosság egyre aktívabb lesz, és ezzel együtt növekszik azon hulladékok mennyisége is, melyeket illegálisan helyeznek el Debrecen területén.

A Munkácsy Mihály- Kolozsvári utcák kereszteződésében a Fényes udvar legszélén nyomát is találjuk ennek, hiszen már a tavasz közeledtével egy nagy kupac szemeteszsák, leharcolt matrac és még törött füdőszobai berendezés is hever ott, éppen egy "Nem hulladék- larakóhely" feliratú hatalmas tábla alatt.

A táblán még arra is felhívják az arra járók figyelmét, hogy 50 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható, aki megszegi a szabályozást, de olybá tűnik, volt, aki ezt figyelmen kívül hagyta- még annak ellenére is, hogy jelzik, a kommunális és építési hulladék kivételével több hulladék díjmentesen elhelyezhető az A.K.S.D. Kft. Lakossági hulladékudvarában, az István út 136 szám alatt.

Az önkormányzat harminc ilyen táblát helyezett el a város különböző részein. Ennek ellenére azonban még mindig nagy azon területek száma, amit illegális hulladéklerakásra használnak Debrecenben. Ilyen a Kandia utcai lakótelep parkolószigete, a Darabos utcai tömbbelső, az Árpád tér, a Hadházi út temető felőli vége, a Laktanya- Rózsahegy utcák kereszteződése, a Jászai Mari tér...És szinte minden nagyobb lakótelepen a szelektív hulladéklerakó mellett található olyan szemét, ami nem odavaló.

Az illegálisan kihelyezett lom sem marad a végtelenségig azon a helyen, ahová rakták. Az A.K.S.D. Kft. munkatársai amint észlelik a hulladékot, egyeztetnek az önkormányzat köztisztasági ellenőreivel, akik ezután vagy az AKSD-től vagy a Dehusz Kft-től megrendelik a szemét elszállítását.

A lomtalanításra azonban nem kell sokat várni. Idén március 1-jétől november 30-ig tart majd az akció, ahol megszabadulhatunk felhalmozott lomjainktól.


Mit tegyünk, ha szeretnénk elszállíttatni a háztartásból a lomot és az elektronikai hulladékot?

Először is elő kell készíteni az adatokat: nevet, címet, elérhetőséget (telefonszám), meg kell határozni az elszállítandó lom mennyiségét m3- ben, meg kell adni az elszállítandó elektronikai hulladék típusát, mennyiségét. Jelentkezni kell az A.K.S.D. Kft. ügyfélszolgálati irodájában, ahol kiválasztható a számunkra megfelelő időpont az ajánlott begyűjtési napok közül. Majd az egyeztetett napon reggel 7 óráig ki kell tenni a lomot úgy, hogy a kisebb hulladékokat bezsákoljuk. Olyan helyet kell választani, ahol a gyűjtőautó számára megközelíthető az ingatlan, és a gyalogos- illetve gépjárműforgalmat sem akadályozzuk.


Először is elő kell készíteni az adatokat: nevet, címet, elérhetőséget (telefonszám), meg kell határozni az elszállítandó lom mennyiségét m3- ben, meg kell adni az elszállítandó elektronikai hulladék típusát, mennyiségét. Jelentkezni kell az AKSD Kft. ügyfélszolgálati irodájában, ahol kiválasztható a számunkra megfelelő időpont az ajánlott begyűjtési napok közül. Majd az egyeztetett napon reggel 7 óráig ki kell tenni a lomot úgy, hogy a kisebb hulladékokat bezsákoljuk. Olyan helyet kell választani, ahol a gyűjtőautó számára megközelíthető az ingatlan, és a gyalogos- illetve gépjárműforgalmat sem akadályozzuk.


© 2005-2010 - Inform Média

 

1 hozzászólás van ehhez a témához.

Mi az Ön véleménye

Hozzászóló: manci44 - 1 ,

Tisztelt cikkíró

válasz

Tisztában van Ön azzal, hogy melyik utca hol van Debrecenbe? Hülyeséget ne írjon ha lehet. A kartács utca a doberdónál van.Mielőtt leír valamit, nézzen utánna, hogy valós-e.

 

 

A frissítéskor már a nem igazán helyesírásbajnok hozzászólás hatására kijavították a Kartács utcát Kolozsvári utcára (egy K-nak az a lényeg, hogy K vagy nem K?) de a duplán felrakott bekezdést nem sikerült észrevenniük. Továbbra sem derül ki viszont, hogy mi is lehet az a "füdőszoba" és mi  a "larakóhely".  Bevallom, én is szoktam félreütni trágyavillához szokott ujjaimmal, ezért is van bekapcsolva a helyesírás-ellenőrző. Ha meg nincs olyan azon a gépen vagy abban a programban, amit használok, elküldöm magamnak e-mailben. Az "értelmes" elütésektől ez sem véd meg, meg a kapkodástól sem.

Szerintem a szerkesztőség legfontosabb berendezési tárgya a rovatosztó dívány lehet. Nem lehet igaz, hogy azokat az "újságírókat", akik ennyire eredménytelenül küzdenek helyesírási ismereteik és fogalmazási készségeik hiányával, ne kompenzálta volna a Természet valami más, átlag fölötti képességgel....

A lakosságtól, az egységsugarú választópolgártól meg mit várjunk, ha ilyen tájékoztatást kap?

Szólj hozzá!

Címkék: droid szemét sajtómunkás médiageci

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr291790017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása