Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Ki költséget vet...

2009.10.12. 11:00 Kitalátor (másként) gondolkodó

Csak remélni tudom, hogy a cigányság életkörülményeinek javítására vonatkozó kormányzati politikai ígéretek és a 2010 évi költségvetési tervezet között nincs kapcsolat. Szeretném azt hinni, hogy a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás normatívájának tervezett megszűntetése nem a roma etnikum megélhetésének megkönnyebbítését szolgálja.

 

6 komment

Címkék: mszp fidesz roma cigány tóta w jobbik költségvetés olaszliszka kesznyéten kiskunlacháza szendrőlád lak edelény gadna kiskunsági tanyák

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr71444353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződgyík 2009.10.13. 14:26:41

A baj az, hogy a segéjezés a mai gazdasági helyzetben azok szemét szúrja a leginkább, akik heti 40+ órát dolgoznak azért, miért azok semmit sem tesznek.
Valahol ezt is észre kell venni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.10.13. 15:10:21

@Ződgyík: Egy bizonyos mértékig - és amíg van miből - jobban megéri elvileg segélyezni, mint még több rablótámadásnak kitenni az idős, védtelen embereket. Ez egy darabig járható út, de amikor már tucatszám vannak olyan kistérségek, százszámra olyan települések, ahol több cigánygyerek születik, mint magyar, már nem megy tovább.

(Koldus cigányasszonyok gyakori rigmusa volt pár éve, hogy "Inkább kérjek, mit lopjak!"
Egyszer egy kellően részeg, mással is kötekedő hangulatú férfi odaszólt az egyiknek a vonaton: "Az még eszedbe se jutott, hogy dolgozzál?")

Erzsebet 2009.10.14. 10:43:52

Nálunk is mindenfajta segélyt megkapnak a cigányok. Nem vizsgálják ki az életkörülményeiket. Naponta látom őket. Nagy batár/Peugeot/ autóval viszik a purgyékat a közeli iskolába, óvodába. Ők kapják az ingyenes étkezést. Nem tudják, hogy reggelente az utcán teletömik őket a szülők édességekkel, kólával, chips.szel. Van mikor az órán lesznek rosszul tőlük. Megveszik nekik a drága játékokat, divatos ruhákat, ékszereket. A családok is ingyen kapnak ebédet a közeli menzáról, hatalmas ételhordókkal járnak. A cigánynők nagyságos asszonyok. Leadják a pulyákat és egész nap nem csinálnak semmit. Neki telik a divatos ruhákra, festett hajra, műkörömre. A pasik is karvastagságú láncokkal járnak. Az önkormányzati dolgozók is csak ülnek az irodájukban, nem vizsgálják ki, hogy élnek segélyezettjeik. 20 éves korra már sok családban van 3-4 gyerek. A közmunkában sincs semmi köszönet. Tapolcán láttam őket, hogy a padokon ülve szórakoznak. Az utcán is úgy dolgoznak, hogy más is hozzá férjen. Ezek is csak fellejmolják a pénzt. Én megszüntetném az egész segélyezési rendszert.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.10.14. 11:22:27

@Erzsebet: Az autók, a fuxok, a ruhák nem segélyből vannak, pontosabban nem közvetlenül, hanem leggyakrabban bűnözésből, ami a csempészettől és a lopás-rablástól kezdve az orgazdaságon át a saját fajtájuk parazitázása is lehet. A segélyezési rendszert nem megszüntetni kellene, hanem átalakítani, mindenkinek (nemcsak a cigányoknak) csak természetben adni, hogy abból ne könnyen lehessen pl. egészségre ártalmas élvezeti cikk.

R.T. · http://rendszergazda.eu 2009.10.15. 10:49:01

A cigányság megélhetésének a megkönnyebbítését a segélyezés megvonása jelentené. Boldoguljanak, ahogy tudnak... Ha pedig ez nem tetszik, akkor "el lehet menni innen"...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.10.20. 10:26:32

@R.T.: A segélyek megvonása éppúgy nem alkalmas a cigány-magyar (stb.) együttélés problémáinak megoldására, mint a segélyezés.
süti beállítások módosítása