Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Sötétség

2008.10.30. 09:10 Kitalátor (másként) gondolkodó

A sötétség ezen lokálxenofób utalást tartalmazó nevű "blogon" is tetten érhető. Olyannyira, hogy itt a sötétség nem egyszerűen a fény hiánya, hanem egyfajta negatív fény, Svájcot, a genfi CERN nagy hadronütköztetőjét (LHC)  megszégyenítő fekete lyuk.  Az Európai Neutron Központ lassan tétlenségre lesz kárhoztatva, ha mégis itt épül fel, mert ekkora összemosásokkal,  hazugságokkal, mint amit a szerző és elvtársai elkövettek, még a teret is meg lehet görbíteni.

Persze, nem véletlen az Index-főlap. Az érdeklődő debreceniek ugyan tudják, hogy az illetékes alpolgármester hetek óta harcol az EON-nal, mert az óriási összegű közvilágítási általányt fizeti a város folyamatosan(!), ugyanakkor szinte nincs olyan nap, amikor egyes utcák, városrészek közvilágítása ne szünetelne, de a médiafogyasztók többsége erről nem hallott, és azt hiszi, Kósa kezében van a kapcsoló.

Gondoljátok meg: nincs ám "villanyóra" a közvilágításon, tehát a város - az állandó megszorítások ellenére - a beépített teljesítmény alapján fizet, mert azt írják elő a ("nem kicsit" a multináci cégek érdekei szerint megfogalmazott) jogszabályok. Az EON-nak ezek a "véletlen" közvilágítás-kimaradások tiszta hasznot jelentenek, ugyanazt az árammennyiséget duplán tudják eladni.

Persze valamiből nekik is kell tudni "az úr asztalához", akarom mondani különböző hazai és külföldi álcivil alapítványokhoz járulni, nemcsak a Strabagnak és a Siemensnek.

Én rendkívül sajnálatosnak tartom, hogy a viszonylag új Debreceni Erőmű nem a Város tulajdonában van, akkor ugyanis a távhő árával is nagyobb lenne a mozgástér, nem beszélve arról, hogy akkor el lehetne másoknak adni a közvilágítás és közintézményi felhasználás fölött megmaradó árammennyiséget. Persze ez a mentálisan sérült/gerinchiányos "vezető" kormánypárti politikusainkat marionett-figuraként rángató "sérthetetlen" kapolyi elvtársnak rosszul jönne. Még példaértékű lenne.

Gondoljatok csak bele: ha a jelenlegi gázfogyasztással, de "melléktermékként" elektromos áramot is termelő gázmotoros berendezésekkel fűtenének országosan a közintézményeket, ha távhőt csak áramtermelést is folytató fűtőművek adhatnának el (és ezek a fűtőművek a közösség, az badott település polgárainak tulajdonában lennének), mennyivel csökkenne Kapolyi extraprofitja, és mennyivel drágábban kapná ama kádkőgyár a számára most ugyancsak "ócsított" áramot!

És miből szervezhetne országos kampányhaknikat mindenféle körömletépő-ivadékoknak a Táncsics Alapítvány?

Szólj hozzá!

Címkék: energia agysorvadás basahalom

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr38739956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása