Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Védőoltás

2008.05.23. 15:21 Kitalátor (másként) gondolkodó


- írja és harsogja a média.

Még az az isteni szerencse, hogy a szúnyogok elleni és a rókák elleni védőoltásokból van elegendő mennyiség, sőt a szar elleni védőoltásokból is.

Hülye újságírók elleni védőoltásról még sajnos nem hallottam.

8 komment

Címkék: kullancs védőoltás droidzóna

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr93484073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.05.24. 23:13:54

Muhaha. Tényleg idióták. Melyik Jenő írta a cikket?

"Aj, e nő-kebelü Lidi óta
A Jenőke belül idióta..."

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.24. 23:31:54

Szájról szájra terjed évek óta, mint valami vírus. Képzeld el: még általános iskolai természetismeret-könyvben is láttam leírva, hogy ~ a kullancs abban különbözik a többi vérszívótól, hogy az ellen van védőoltás!
Ugyanennnek a kiadónak valamelyik (lehet, hogy ugyanabban) könyvében volt leírva, hogy "az erdei fülesbagoly 90 cm-es". Szegény legnagyobb lányom csak pislogott, amikor közöltem vele, hogy az esetleg a rézfaszú bagoly lehet, és szerencsére rövid időn belül találkoztunk újra a Nagyerdőben élő fülesbagoly-családdal, és meggyőződhetett róla, hogy tényleg jól emlékezett és az egyetemi Fábián-féle Állattan könyv a pontosabb, centi nélkül*, ti. hogy varjú nagyságú madár.

Az Apácai Kiadó természetismereti szerzői és természettudományi lektorai meg jobb lenne, ha elmennének metróalagutat fúrni, fejjel!

*Ez a "centizés" - a "mai fiatalok" már nem is tudják - lényinista csökevény, ugyanis Vlagyimir Iljics Lényin - lánykori nevén Uljanov - egyih dogmája mondja ki valahogy úgy, hogy minden tudományban annyi a tudomány, amennyi a matematika. Ezért minden tudomány képviselői a "vörös farok" mellett minden művükbe beleraktak legalább egy-két számadatot és képletet.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2008.05.27. 10:17:31

bubo cupropenis? :)

szerintem ennél nagyobb hülyeségek is vannak, mint ez a hiba. persze, pongyola, de amikor szombaton a lovas majális, ló szépségversenyén több esetben kb így konferáltak:

- döncit a szecsői lovardából tibi vezeti fel, aki egy kisbéri félvér herélt...

senki sem röhögött...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.27. 12:25:44

Már miért ne lehetne Tibi, a szecsői lovász félvér herélt?
Gondolom, olyan tejcsokoládé-színe van, szakálla, bajusza nincs, vagy csak ritkán, gyengén nő, arcbőre sima, kissé fenékre és mellre hízott, és farát riszálva jár... A régi görögök eunochnak hívták az ilyet, magyar őseink meg gyűjtőnéven csírának, esetleg zápnak (Cap, Czap, Czapp), ami ragadványnévből családi névvé vált sok esetben. Természetesen a herélt ős még műtétje vagy balesete előt nemzette azt a fiát, akire aztán apjáról e szép név hagyományozódott. Fülöp-Nyírábrány térségében meg nem volt ritka a Buzi családnév.

A hülyeség egyébként máshol lehet, hogy még nagyobb, de a gyerekeket meg/elrontó tankönyvszerzők, pedagógusok és újságírók bűne mégis nagyobb, legalábbis Jézus szerint. Valahogy úgy mondta, hogy jobb lenne nekik, ha követ kötnének a nyakukba és a vízbe vetnének magukat... (v. ö. a Kövér szájába adott (f) félmondattal.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.05.30. 00:08:32

Mert félremondták. Nem kisbéri, hanem kis bérű félvér heréltet kellett volna, úgy lett volna abszolút igaz...

Kitalátor: Apáczai. Hümmm:(

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2008.06.02. 16:00:23

igazából a kedvenc lovardám tulajának a fiát kommentálták így. kíváncsi vagyok, hogy az ellencsapás, ami a nem folyamatos felvételből következik, a film közzétételekor hány embert akaszt majd ki. a videóból kimaradt (általam viszont hallott) részt zárójelbe tettem.

- és akkor most következzen bögyös gizi, a musztángtanyáról buja nevű kancájával, (mögötte most ott is láthatjuk a kiscsikót) aki a bujálkodásának az eredménye

kb így...
süti beállítások módosítása