Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Tanárverés

2008.03.26. 15:52 Kitalátor (másként) gondolkodó

Az MSzMP Megyei Pártbizottsága "tulajdonából" "érdekes módon értékesült" Hajdú-Bihari Napló internetes oldalán  "Diákjától kapott verést a tanárnő Romániában"  címmel igyekszik egyszerre borzolni és nyugtatni (máshol is ez a divat) a kedélyeket. A történet szokványos, nálunk már hétköznapi: tanárverés, televideóra véve. Ott tették föl a következő szavazógépet:

VILLÁMVOKS
Ki a felelős azért, hogy egyre több az erőszak az iskolákban?
A diákok.
A tanárok.
A szülők.
Állás 

Egyszerűen aljasság ez a "VILLÁMVOKS"-ban feltett kérdés. Az elsődleges felelősség ugyanis a társadalomé, azon belül a jogalkotásé és a jogalkalmazásé, a másodlagos felelősség meg a médiáé.

Sajnos az agyakat elborító (ál)liberális maszlag, a magukat liberálisnak és mindenki fölött állónak hirdető (=Übemensch) nemzetközi politikai párt- és érdekszövetségek annyi babonát, tabut ültettek a köztudatba, hogy az már megbénítja a cselekvést. A percemberkék hatalmát nyögő médiumok meg kéjjel és örömmel, de azért a tabukat tisztelve polkorrektül adnak hírt a szociopaták cselekedeteiről, hogy több reklámot adhassanak el.

És mindent összemosnak. A gyerek buksi fejét jutalmul vagy vigasztalásul megsimogató pedagógus vagy pap szerintük pedofil, az ön- és közveszélyes szociopata kölyköt egy pofonnal helyre tevő pedig szadista. Vizsgálóbizottságokat állítanak fel, amelyek vezetői, tagjai rendre elbuknak addig rejtegetett pedofiliájuk, homoszexualitásuk vagy más aberrációik miatt.

Hívőik meg meglepődnek, amikor az ő gyerekük válik áldozattá vagy tettessé. Mert hiába a magániskolák zárt világa! A társadalmi minták ott is hatnak. Az oda járók is szeretnének a videómegosztókon sztárok lenni, és oda is be lehet fegyverrel jutni...

Adjon Isten boldog nyugalmat és és örök emléket Kossuth Lajosnak, és a többi tanítómnak, tanáromnak, akik fizikailag is mertek fenyíteni. Fájt ugyan, mégis gyerekként is éreztem, hogy nem ellenem, hanem értem csattant a faromon a somfavessző (ahhoz képest smafu a mogyorófa). Igaz, utána néha még annyira sem tudtam megülni a fenekemen, de sohasem éreztem, hogy dühből, bosszúból, vagy mások helyett kaptam volna.

Pedig tanárverés akkor is volt, hallottam én is, csak nem az iskolában, hanem az árokpartron, ahol bizony a szomszéd faluban nem egyszer megrugdosták a részeg tanítót. De az meg is érdemelte...



2 komment · 2 trackback

Címkék: gondolatébresztő tanárverés

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr33397709

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: domino logo 2018.02.15. 22:14:38

Antique Apartment Mailboxes - plikerbrokab on blog.hu

Trackback: domino's 3 al 1 öde 2018.02.15. 07:27:31

Íjász söröző és pizzéria - Kocsmablog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gildor · http://gildorblog.blogspot.com 2008.03.27. 18:40:14

Helló Kitalátor!
Jó ez a bejegyzés.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.28. 12:41:24

Ha lesz egy kis időm, folytatom, kicsit bővebben szeretnék írni arról a "Kossuth Akadémiáról", ahová elsőtől negyedikig jártam, összevont osztályokba.
süti beállítások módosítása