Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Etetés

2007.08.16. 10:19 Kitalátor (másként) gondolkodó

Pr. 1. A világméretű klímakatasztrófa következtében drasztikusan lecsökkent a feleslegben, raktáron lévő cukor és cukor-alapanyag (pl. kukorica) mennyisége, ami a bioetanol-gyártást beindító vegyipari konszernek extraprofitját veszélyezteti.
Pr. 2. Világméretű, egészségügyi okokra hivatkozó sajtókampány indult a cukorfogyasztás ellen.
____________________________________________________________________________
Következtetés?

8 komment

Címkék: etetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr78141294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rcgames.ro · http://rcgames.ro 2007.08.16. 23:15:50

Szar van a palacsintaban, mi mas? :(

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.19. 10:49:57

Aludni teccett idáig.

A cukor káros hatásairól nagyjából 30-40 éve születtek az első publikus munkák.

Biztosan azok szerzői jóelőre összeesküdtek.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.19. 20:24:53

Nos, ezúttal mavo megjegyzése ült, mert én ezt 20 éve már tanultam az egyetemen és publikálták is mindig mindenhol. "Ne cukrot adja a gyereknek hanem gyümölcsöt" stb.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.19. 23:02:01

Kedves Félreértők!
Nem arról írtam, hogy nem hallottam még a fehér mérgekről, vagy számomra új lenne a nagymértékű szacharózfgyasztás élettani jelentőssége. Köszönöm, hogy hülyének néztek, alkalomadtán viszonzom.
Arról van nagyba szó, hogy az utóbbi hetekben az általam olvasott majd' minden médiumban elhelyeztek egy-két tudományoskodó cukorfogyasztás elleni cikket, egymáshoz nagyon hasonló szöveggel. (Csak az (X) hiányzik a végükről.) Új kutatási eredményről nem számolnak be, tehát kérdéses lett a szememben, hogy mi az a különleges indok, amivel a hír nélküli jelenség átjutott a hírérték küszöbén.
Találós kérdés: a túlzott cukorfogyasztás ártalmairól szóló publikáció-áradat és a Kuba elleni blokád között mi a kapcsolat?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.08.21. 03:01:07

Biztos vagy abban, hogy ez nem lehet spontán? Ha a cukor így-úgy hírbe kerül, a "másodhúzó" (sakkban a gyatra, koppintó versenyzők) újságírók találva érzik magukat némi ollózásra. Nem egyszer tanúja voltam hasonló jelenségnek, amikor egy hír hírcsokrot-kommentárhegyet generált (pl.: parlagfű-ügyek is exponenciális osztódással szaporodnak a sajtóban). A hasonló szöveg is lehet azért, mert az ollót használták a toll helyett. Lehet, hogy igazad van: elvégre akinek üldözési mániája van, egyáltalán nem biztos, hogy nem követik, szokták volt mondani; de nem vagyok biztos benne, hogy nem egyszerű és lusta újságírói pénzkeresetről van szó a nyári uborkaszezonban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.08.22. 10:37:02

Nyugodtan tessenek felütni bármelyik életmód-muhahát, női magazinokat pláne ajánlom, minimum tíz éve téma, hogy neegyélcukrotbazmegmertegészségtelen.

És igen, valószínűleg az uborkaszezon is belejátszik.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.22. 20:20:39

Az uborkához pedig nem kell cukor. Legalábbis nem olyan sok...

kutya 2007.08.24. 15:22:02

A cukor és származékai (csoki, ...) ártalmas voltáról gyerekkorunk óta olvasunk, hallunk, ostabába dokinéni elmondta szépen, abból se tanultunk.
A dolog odáig fajul, hogy még a régészek is mondanak olyat; a megmaradt maradványoknak azért ilyen épek a fogai 580 év után is (sic!), mert akkoriban nem ettek cukrot.
Azonban ezeknek az előadásoknak számomra egy közös hiányossága van; ha ne-egyél-cukrot-mert-árt, akkor mit? Az valahogy mindíg kimarad, hogy őseink a lyukmentes fogaikkal is szerették ám az édeset, csak az tényleg nem a cukor volt, hanem a méz. Amiből mellesleg nagyhatalom - voltunk. Hogy tovább ne menjek Károly Róbert a modern közgazdaság megalapozója és a korszerű adórendszer kitalálója is nagy becsben tartotta; jövedéki illetéket vetett ki rá. Merthogy megérte megadóztatni azt a rengeteg sok kivitt mézesbödönt.
süti beállítások módosítása