Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

ElQurmányszóvivők

2007.06.18. 22:23 Kitalátor (másként) gondolkodó

Felszállt a fehér füst. Találtak végre egy - a saját kormánykoalíciója által feleslegesnek ítélt diplomájú - (polito)lógust, aki eddig nem keresett pénzt a testével és nem  írt hülyeséget a blogjába, meg egy csávót.
Egy olyan csávót, akiről eddig azt hittük, hogy csak a viccekben létezik, egy Kolompár Móritzkát, aki ugyebár azzal a kérdéssel fordult szüleihez, hogy:
- Apa, anya! Akkor én most cigány vagyok, vagy zsidó?
- Miért, kisfiam?
- Mert itt van a téren Pisti egy fa$za bringával, és nem tudom, hogy akkor most ellopjam, vagy lealkudjam?
A félhülye kuruicinfósok, illetve valamelyik olvasójuk helyettem fosott be a légkondiba:

"Olvasó: Magát megnevezni nem kívánó kúrmányközeli források szerint azért vegetált a kúrmány több mint 80 napig szóvivő nélkül, mert ElQró nem tudta eldönteni, mivel alázhatja meg jobban a magyar népet a szóvivő jelölésén keresztül is: azzal, ha egy zsidót, netalán egy cigányt, esetleg egy románt bíz meg a feladattal. Hosszas gondolkodás után sem tudott egyértelmű döntést hozni, így egy kompromisszumos megoldást választott: egy személybe sűrítette a magyar nép iránti utálatát."

Csak csöndesen szeretném megjegyezni, hogy az általam egyáltalán nem tisztelt új "kúrmányszóvivő" általam nagyon tisztelt édesapja, Choli Daróczi József költő-tanár Bedőn született és nőtt fel. Bedő (Bedeu) Nagyváradhoz közel, de a határnak ezen az oldalán van, a nyilvántartások és feliratok szerint román nemzetiségi falu. Az öreg Choli is hamarabb beszélt és értett románul, mint magyarul. Gyermekkori ismerősei, barátai a mai napig tisztelik, mesélnek páratlan intelligenciájáról, és ő sem mutatott még az én tudtommal soha paranoid nacionalista jegyeket. (Szemben az ugyancsak, sőt ugyanabból a békés román paraszti környezetből kinőtt Mohácsi-klánnal, akiket finoman szólva soha nem szerettek ott, mert a pofájuk mindig nagyobb volt, mint a tehetségük. Öröklött hajlamaiknak a "nácigány" szerep tökéletesen megfelel. Kerülhet még ki közülük akár kormányszóvivő is.) Még egy "apróság": A Kurucinfo kissé jereváni rádiósra vette a figurát, ugyanis informátoraim szerint nem Choli, hanem testvére, Daróczi Ági házasodott össze zsidóval. Tehát a hír igaz, csak...
A népi megfigyelések szerint a cigányok (ahogy gyurcsányul mondják) nem fejtik ki általában a valóságot teljes részletességgel, magyarul hazudnak rendületlenül. Kormányszóvivői poszton ez nem újság, de végre valaki nem betegszik majd bele.

Budai Bernadettnek régebben korrekt meglátásai, értékítéletei is voltak. Csak két három példa:

"A politológus szerint nem egyértelmű, hogy a hangfelvétel csak negatív az MSZP-nek és a kormánynak. "Én nyitva hagynám egy olyan forgatókönyv lehetőségét is, amely szerint valamilyen indokkal, ha nem is politikai haszna származott a kormánynak ebből, de érdeke volt. Ezt két dologra alapozom. Egyrészt eddig csak a kormány részéről jöttek reakciók, amelyek ráadásul összeszedettek és felkészültek voltak. Ez nem jellemző a válságkommunikációra: gondoljunk csak arra, hogy augusztus 20-a után a kormányfő egy napig nem állt a nyilvánosság elé. Mindez azt is sugallhatja, hogy a kormánytól került ki a hanganyag" - hangsúlyozta Budai Bernadett. A szakértő hozzátette: a másik érve az, hogy nem tartalmazott a felvétel új információt, csupán kimondtak egy olyan dolgot, amelyet elemzők és az ellenzék eddig is hangoztatott. "Az MSZP törzsbázisát nem hiszem, hogy ezzel elbizonytalanították" - mondta Budai Bernadett a FigyelőNetnek.

Lapunk kérdésére kifejtette, kétség kívül valódi a felvétel, ezt a kormány tagjainak reakciói is egyértelműsítik, hiszen senki sem tagadta. Budai Bernadett azt is elmondta, a kormányfő valószínűleg nem fog lemondani, mert Magyarországon jelenleg nem ilyen a politikai kultúra. Példaként itt is az augusztus 20-i eseményeket említette, amikor az érintett miniszter távozása sem merült fel."

Ugyancsak a FigyelőNeten lehet olvasni:

"Budai Bernadett szerint a reformok és a konvergenciaprogram által kijelölt pálya megvalósítása valószínűsíti a kormány(pártok) támogatottságának csökkenését, esetleg stagnálását. "A beinduló reformok részben vagy egészben ekkor válnak érzékelhetővé a lakosság számára, hatásuk pedig pénzügyileg egyértelműen negatív lesz. Bár a kormány érezhetően kalkulál azzal, hogy a reformok eredményei 'magukért beszélnek' majd, azaz az intézkedések önmagukat igazolják vissza, összességében mégsem várható a kormány munkájával való elégedettség szignifikáns növekedése" - véli a politológus.

A Fidesznek a népszavazás lesz az ütőkártyája

Budai Bernadett szerint kérdés, elő tud-e állni a legnagyobb ellenzéki párt egy tartalmában valóban más kiutat kínáló reformprogrammal, legalább egyes szakterületekre vonatkozóan. "A Fidesznek egy ilyen alternatív javaslatcsomag kidolgozása a népszavazási kampányban közvetíthető üzenetek miatt is elengedhetetlen, jelenleg ugyanis a párt egyik legkomolyabb problémája a kompetencia hiánya. A népszavazás eredménye kizárólag akkor válhatna érdemi nyomásgyakorló eszközzé az ellenzék kezében, amennyiben a megszokotthoz képest lényegesen magasabb részvétel mellett, egyértelmű igen válasz születik valamennyi olyan kérdésben, amely végül átmegy az alkotmányossági szűrőn. Minden más esetben az ellenzék csak részsikerként könyvelheti el a referendumot, ami így nem kérdőjelezné meg a kormány egész politikáját" - mondta a szakértő. A politológus szerint a népszavazás által az ellenzék nem tud akkora nyomást gyakorolni sem a kormányra, sem a kormányzati frakciókra, hogy az kormányváltást idézzen elő."

Valamint:
"Budai Bernadett: Nem értek a kormányszóvivőséghez
2007. június 20. 14:08
Havas: Maga miért nem lesz szóvivő? (...)

Budai: (...) Az kell, hogy elsődleges legyen a kiválasztásnál, hogy menyiben tudja azokat a szakpolitikai területeket átlátni, amiket kell. Én nem gondolom, hogy egy húsz-harminc éves ember tudása feltétlenül elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy a nagy ellátó rendszerek reformjait átlássa.

Havas: Ön nem akar kormányszóvivő lenni?

Budai: Nem, köszönöm.

Havas: Miért?

Budai: Az előbb is elmondtam, húsz-harminc évesen nincs meg az a politikai tudás, ami ehhez kell.

Interjú a Mokka című műsorban idén márciusban, Blikk"
http://fidesz.hu/index.php?CikkID=79715


Valamelyik derült estén célszerű lesz minél előbb nagy felbontású égbolt-felvételeket készíteni. Eddigi életpályájuk és a kormányszóvivői feladat elvállalása arra utal, hogy tehetségesen fogják lehazudni az égről a csillagokat. Hacsak felszínre nem tör bennük az ember...

6 komment

Címkék: kormányszóvivő budai bernadett daróczi dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr53101323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallicus 2007.06.19. 14:09:01

Hát ha van valami ami felesleges,van sok,de pl.ebben a kúrmányban,ilyen a szóvivő,méghozzá kettő is!Ez annyit ér mint a pinán a szőr,csak disznek van!Hatalmas zsozsókat lehet itt is lekaszálni!A kis Gál J.Zoltán az érettségijével is teljesen "szakképzett szóvivő" volt,még értelmesen beszélni sem tudott!Kedves Kúró Himenez,miniszterelnökünk,mi nem ovodások vagyunk,de manapság már azoknak sem kell semmitmegmagyarázni!Semmi szükség magyarázkodásra,mindent lehet frankón érteni,csak a rezsi és a vizitdij,stb kifizetése után bele kell nézni a pénztűrcába,és látható hogy tök üres!Na ezt nem lehet megmagyarázni!Még talán Katus nényjének se tudnánk megmagyarázni,pedig ő Pápán naphosszat,csak a villany és gázórát lesi,meg az agyament fiacskáját!Ezzel a magyarázkodással akár szóvivő csinálja akár más nem lehet népszerűséget növelni,de utálatot továbbra is ,azt annál inkább!A cigányokon nem igy kéne segiteni /Dunára vizet az ilyen!/hogy egy-kettőt kiemelünk közülük diszcigánynak,a többi rajkó meg a küszöböt rágja az éhségtől!A putrik még jócskán állnak,olaszka,meg a többi cigány településen teljes a civilizálatlanság,meg a szellemi ,kulturális sötétség!Ez a Daróczi se sürün fog putrit meglátogatni,igaz mostmár mehet a zsinagógába is várni az Elkúróssal a megváltót!Hogy mekkorát csodálkoznának ha helyette a Messiás érkezne!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.20. 11:41:50

Az a helyzet, hogy ez a két alak kurucinfó nélkül is baromi ellenszenves. Lehet hogy bennem van a hiba, mert utálom a kormányt, de a fickó képe egyértelműen olyan, hogy a flexor carpi és digitorum a jobbomon egyből intenzív contractióba kerül - magyarán, ökölbe, aztán mehetne a horog az állkapcájára...

Mano78 2007.06.21. 22:40:27

B.B-re: Ha van egy profi hacker, aki feltöri egy cég szuperbiztonságosnak hitt rendszerét, azt vagy kivonják a forgalomból, vagy alkalmazzák...

Főilóta · http://roplap.fw.hu 2007.06.26. 19:48:38

Kármán Irén is lehet még kormányszóvivő, ha felépül...

Bár lehet, hogy épp Budai Bernadett verette meg, mert esetleg Kármán megpróbálta megfúrni, még amikor a jelölések folytak.

VTS 2007.06.27. 14:22:56

Csá! Láttam pár nappal ezelőtt a Napkeltében a két Qrmányszóvivőt és meg kell mondanom, gyalázatosan primitívre vették a figurát! Szerintem a csávó kajak unszimpatikus lesz sokaknak, a csajszi pedig politológusként olyan szintű nyolc általánosos dumával operált, hogy az valami fájdalom? Persze a Mari néniknek ez kell!

Őszintén, milyen ember az aki ezekkel közösséget vállal! Gondolom anyagilag azért nekik nem veszteséges a vállalkozás, megéri magukat szétgyalázni! Egyszerűen szánalmasak! Hogy egy "politológus" ne tudná, hogy a jelen helyzetben neki, össze-vissza kell majd hazudozni, mert ez lesza feladata, ez borzalmasan szánalmas!

Orbánék négy évet kibírtak Borókaival, ezek a furkók meg már egy kormányszóvivőhadsereget bevetettek! Kretének!!!

Csá mindenkinek!
süti beállítások módosítása