Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Nyomorékmentes terület

2007.06.08. 14:15 Kitalátor (másként) gondolkodó

Azért látszik, hogy Debrecen is Magyarországon van. Nemcsak a lepukkant, főleg országos kezelésű utakon, és nem is csak abból, hogy életveszélyes a Vágóhíd utcai vasúti felüljáró, mert az aljáról már lehulott beton-darabok mutatják, hogy jól teszi a masiniszta, ha hátralépve lehunyt szemmel vezeti át a mozdonyt.
A magyar viszonyokat pár napja tapasztaltam meg, amikor egyesületem képviseletében részt vettem egy forrásteremtési konferencián a Belvárosi Művelődési Központban a Belvárosi Közösségi Házban (4024 Debrecen Kossuth u. 1. ; lánykori nevén IPK)
Még be sem léptem, máris kellemetlen meglepetés ért. Az ajtón szép nagy öntapadós matricával olvasható az az egyre gyakoribb pimasz felirat, hogy "Kerépárt az épületbe bevinni TILOS!" Kérdésemre, hogy akkor hova a búbánatos rossznyavalyába  lakatoljam, amikor sem az utcán, sem a járdán nincs a közelben arra alkalmas hely,  a portás (szerű) fiú azt mondta, hogy ő a közeli Régi Városháza tárolójába szokta vinni, de őt ott ismerik...
Fogtam, és kikötöttem a város közepére, a gyalogos-lámpához. Amikor visszamentem, akkor láttam, hogy ha tisztult és talán szépült is az épület belseje (ízlés kérdése), és már nem lengi körbe az áporodott bagószag, de közösségi funkcióra továbbra is alkalmatlan, mert az egész az emeleten van, és oda sem kerekesszékkel sem babakocsival egyszerűen nem lehet feljutni. Fájós lábbal gyalog is nehéz. Az egyik, sérült gyerekek és szüleik érdekvédelmére létrehozott alapítvány vezetőjével beszélgetve jött az ötletem: tervezni és gyártani kellene egy "NYOMORÉKMENTES TERÜLET" matricát. A terjesztést, azaz a kihelyezést Debrecenben vállalom, ötletdíjra, szerzői díjra nem tartok igényt, más városokban is alkalmazható:
Vörös keretben, fehér alapon (Lásd "Behajtani tilos!" KRESZ-tábla) fekete kerekesszékes sziluett. Természetesen lehetne variálni babakocsival és/vagy kerékpárral is, bár az utóbbi létező KRESZ-tábla. Feliratuk a BABAMENTES TERÜLET és/vagy CSAK GAZDAGOKNAK lehet, mert ők taxival mehetnek oda, vagy ki tudják fizetni a benzint és a parkolási díjat.
Most olvasom a Comment:com-on, hogy a kultúráért(!) felelős minisztérum arca (=sajtósa) durván kiutasította a szánalomra egyébként nem méltó, őhozzá hasonlóan undorító provokátor-újságírókat a magukkal cipelt mozgássérült lány miatt.
Hiába no. Az az Európát bejáró kísértet, amelyik hatalomra jutva eldugta a betegeket, fogyatékosokat, sérülteteket, itt van közöttünk.
És különös anyagból gyúrt képviselői csak a saját másságuk tolerálását tartják alapvető kötelezettségnek.

4 komment · 1 trackback

Címkék: akadálymentesítés nyomorékmentes terület nyomorékmentesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr4086746

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: gold bar price 2017.10.10. 14:57:36

Ellenzék, nyomás ki a Parlamentből! - Ne asszisztáljatok tovább a demokrácia színjátékához! - Nyugati Fény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.08. 22:56:05

Nekem furcsa, hogy az RTL Klub kapta ezt (talán Fábry mondott valami csúnyát?). Ha a HírTV lett volna, azon nem lepődnék meg, de az RTLKlub elég gagyi kereskedelmi (vagyis alapvetően balliberális) csatorna, miért azt csesztették? Eljut a baloldal is addig, amíg a jobb alapjáraton, hogy a nekik kedvező médiákat is toszogatják? Nem lenne baj, hátha kiszeretnének belőlük a sajtópatkányok...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.06.09. 07:46:46

A szenny nem csatornafüggő. Nem fognak tartósan megharagudni egymásra, mert egy nyelven beszélnek, egy kutya kölykei.

Huber 2008.01.24. 10:39:56

Na, és hol vannak akkor azok a matricák..?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.01.24. 10:57:16

A tegnapi Index-címlapon volt valami olyasmi, de még senki nem szólt, hogy lehet terjeszteni. Pedig valami gerillamarketinghez (pl. Volvó, Saab) is lehetne kötni...
süti beállítások módosítása