Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Jónak és rossznak tudója, életnek és halálnak ura

2007.02.23. 10:50 Kitalátor (másként) gondolkodó

A rendőrség, az ügyészség és a bíróság szervezeti és vezetői alkalmatlanságát és a szervezetek mögött álló jogi és erkölcsi háttér rendezetlenségét, részleges hiányát és disszonanciáját állatorvosi lóként bemutató móri tragédia kapcsán újból felmerül a különböző fórumokon a halálbüntetés kérdése. Meglepő, de még az anarcholiberálisnak mondott Tóta W Árpád is a halálbüntetés visszaállítása mellett érvel. Vagy provokál. Nála soha nem lehet tudni.

Amióta az emberré lett Istent koncepciós eljárásban közönséges bűnösként és elítélték, azóta mi, keresztények nem bízhatunk meg az emberi igazságszolgáltatásban, és nem támogathatjuk a halálbüntetést.

Azt viszont semmivel nem lehet számomra megindokolni, hogy egy elitélt ellátására az őrzés költségein túl annyit fordítson a társadalom, mint 10-20 saját családban nevelt gyerek megélhetésének támogatására, vagy 5-10 magatehetetlen beteg hozzátartozó általi gondozására.

Én nem éheztetném az elitélteket. Biztosítanám a létszükségleteiket. Már előzetesben is élelmiszer-normaként az átlagos + 10% létfenntartó (zsír- és fehérjeszegény, de rostdús) tápanyagmennyiséget adnám, vizet ivásra és naponta kötelező tisztálkodásra biztosítanék. No meg olvasótermi könyvtárhasználatot, korlátlan, de cenzúrázott levélírási és levélfogadási lehetőséget, heti 1 levél postaköltségével. Meg két, jól fertőtleníthető pokrócot és 2 váltás ruhát, napi kötelező fehérnemű-cserével. Csökkenteném a csomagfogadás lehetőségét, ne a gyerekeik éhezése árán jussanak proteinhez. Az eltávozási, szabadságolási lehetőségeket az enyhébb és a "nagyidő" felét letöltött büntetéseknél bővíteném, de szigorúbb feltételekkel, pl. napi személyes jelentkezési kötelezettséggel.

Az összes többiért (matrac, ágynemű, nem életmentő gyógyszer és egészségügyi ellátás, tv-, számítógép-használat, meleg víz, húsétel, desszert, rituális menü, kávé, tea, ágyas beszélő, konditerem, újságok, komfort-cella stb. meg fizetniük kellene, de nem a bűncselekményeikből elrejtett pénzzel, hanem kizárólag a saját munkáért névre kapott pontokkal, olyan kibuc-módra.

Mindezeket annak tudatában írtam így, hogy tudom, én is kerülhetek börtönbe, ha másért nem is, mert autóval én is elüthetek egy részeg sötét állatot.

De a költségvetésről is nagy teher menne így le. És talán nem lenne annyira vonzó télen sem a dutyi.

1 komment

Címkék: halálbüntetés büntetésreform

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr8539434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dumamatyi 2007.02.27. 13:54:55

Érdekes világban élünk, az a jó ha gyilkolsz, rabolsz, lopsz, csalsz, hazudsz és ezért még jutalmat, jóltartást is kapnak egyes emberek. Ameddig egy ""rab"" (tudatosan tettem dupla idézőjelbe, mert ez már nem rabság, esetlegesen részleges személyi szabadság korlátozásnak lehetne nevezni) tartására több pénz jut mint egy éhező kisgyerekre beszélhetünk itt jólétről. Nah ja jönnek azzal, hogy vannak jogai egy ""rabnak"" az éhező kisgyereknek nincs joga??? vagy csak az ügyvédet nem tudja megfizetni, hogy intézzen neki egy kiflit meg egy pohár tejet a bűncselekményből (-ekből) szerzett jövedelméből. De sebaj az apróság ezt látja, hogy ez a trendi és hamarosan ő is befog állni a nagyok közé, mert van ugye a mondás, hogy jótett helyébe jót kapsz……
süti beállítások módosítása