Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Hiánybetegség

2007.02.20. 20:13 Kitalátor (másként) gondolkodó

Azt már régóta tudom, hogy a hitvalló ateisták hihetetlenül babonások. Pártfunkci (akkor még csak „A Párt” létezett) szobatársam, akivel hosszas hitvitákat folytattam le, semmi pénzért nem ment volna át részegen sem árkád alatt, mondván akkor nem sikerül a vizsgája. Sima párttag kutató orvosnő ismerősöm cérnával-tűvel pörgette ki a hasa fölött, hogy lánya lesz (fia lett).

Harsány kommunista évfolyamtársaim közül hárman is esélyesek voltak a "népköztársasági" ösztöndíjra (több volt, mint a kezdőfizetés). Ahhoz, hogy megkapják, 4,5 fölötti tanulmányi eredményre (UV nélkül), aktív közéleti-közösségi tevékenységre és a "bizottság" (Párt, KISz, szakszervezet, rektor, dékán) pozitív döntésére volt szükség. Az utóbbi két feltétel nekik már a felvételi előtt le volt zsírozva, de volt néhány rettegett vizsga, illetőleg vizsgáztató, akiknél nem lehetett vizsga helyett-előtt a közös elvtársi vadászatokra, berúgásokra hivatkozni.

Addig-addig heccelték magukat, meg mi őket, amíg fogadalmat nem tettek: adnak ezer-ezer forintot Szent Antalnak, ha megkapják az ösztöndíjat.

A következő tanévnyitón kihirdették, hogy sikerült. Én meg mentem hozzájuk, hogy akkor egyesével, vagy külön-külön, de menjünk, és dobják be a perselybe.

Először nagyon vissza akartak táncolni, de hál' Istennek a fogadalmukat többen hallottuk, úgyhogy simán megzsaroltam őket, hogyha nem teljesítik a fogadalmukat, megyek az egyetemi párttitkárhoz és visszavonatom az ösztöndíjukat. Erre könyörögni kezdtek, hogy inkább fizetnek, de vigyem már el egyedül, nehogy valaki meglássa őket ('80-as évek első fele), és pártfegyelmit kapjanak, ami szintén veszélyeztette volna az ösztöndíjukat.

Így aztán kénytelen voltam egyedül elvinni, és kéjesen bedobálni a pénzt a szegények perselyébe. A példákat mindenki tudná sorolni, minden ateista lekopogós, reggel meg először a horoszkópjukat olvassák el…

Azt viszont csak az utóbbi években ismertem fel, hogy mennyire tabuizálódott a magukat liberálisnak vallók gondolkodása. Öncélú trágárkodásuk, káromkodásuk, magyar-, keresztény- és iszlámellenes kényszeredett poénkodásuk közben szelektíven és egyben babonásan rettegnek a rasszistának, vagy más szempontból nem PC-nek minősülő kifejezésektől, szimbólumoktól. Bizonyos etnikumokon szabad, sőt kell poénkodni, ezek közül hazánkban a legrégebbi a lengyelek sajtóbeli lesajnálása és gyalázása, de az utóbbi években a szerbeket kötelező rugdosni. A horvátokat nem szabad, akkor nincs kedvezményes tengerparti nyaralás, a koszovói albánokról meg csak szabadságharcuk kapcsán szabad írni, de ha lebuknak, mint drog/fegyvercsempészek, akkor már szerbek, jobb esetben szerb állampolgárok.

A cigányokról csak antirasszista megmozdulásaik kapcsán szabad, de csak romázva írni, de a kegyetlen bűncselekményeket már magyarok, románok, lengyelek vagy szerbek, esetleg bulgárok vagy görögök követik el. A zsidókról hasonlóan nem szabad írni, beszélni, csak a zsidóknak.

Az etnikai tabu mellett a másik, súlyosabb gondolkodási tabu a Szabad Verseny nevű bálványhoz tartozik. A drogfogyasztás drogterjesztés liberalizálását pl. azzal indokolják, hogy szabad kereskedelmi versenyben nem árulnának szemetet, hamisítványt. Látszik, hogy náluk vagy a cseléd jár a bevásárlóközpontokba, multináci áruházláncok üzleteibe bevásárolni, vagy direkt szeretik megenni a hulladékot.

A magát liberálisnak / szocialistának / baloldalinak / stb. nevező média örökölte a pártállami múlt szervilizmusát. Szörnyű, ahogy pápábbak akarnak lenni a pápánál, rettenetes, ahogy Moszkva helyett Brüsszelre mutogatva magyarázzák a növekedés nehézségeivel a nehézségek növekedését, szocializmus helyett az euró bevezetése érdekében.

Annak is, hogy manapság a külföldi látogatókra hivatkozva tiltják be a demonstrációkat, rongálják meg a transzparenseket, nemzeti szimbólumokat hordozó zászlókat, megvan a történelmi előzménye.

Egyetemista koromban az egyetemi napokon pártokat alapíthattunk, és a valódi demokratikushoz hasonló, csak ötletesebb, meggyőzőbb, fillérekből kihozott kampányokat csinálhattunk. Már nem emlékszem, hogy ’84-ben vagy ’83-ban a „pártok” a kollégium 35-ös főút felőli kerítésén is elhelyezték kézzel festett plakátjaikat.

Az egyetem szakszervezeti titkára meg leszedette, mondván, hogy „az erre autózó lengyel és csehszlovák elvtársak a PÁRT szót ismerik, és így azt hihetik, hogy kitört a rendszerváltás”.

14 komment

Címkék: liberális ateista babonás tabutisztelő szervilizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr938379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.02.21. 11:39:31

"Öncélú trágárkodásuk, káromkodásuk, magyar-, keresztény- és iszlámellenes kényszeredett poénkodásuk közben szelektíven és egyben babonásan rettegnek a rasszistának, vagy más szempontból nem PC-nek minősülő kifejezésektől, szimbólumoktól."

Nem, szerintem egyszerűen egy ütés. Rasszista vagy, ki vagy lőve.

Nem kell törődni többé a véleményeddel.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.21. 16:11:23

Általánosítások, csúsztatások, ostobaságok, sőt: ostoba, általánosító csúsztatások...

(ezt például honnan szedted? : "A drogfogyasztás liberalizálását pl. azzal indokolják, hogy szabad kereskedelmi versenyben nem árulnának szemetet..." - mikor a legfontosabb 'jelszó' a dekriminalizálás (és nem, nem a legalizálás, hogy egy tipikus csúsztatást leleplezzek ))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.21. 21:06:51

Kedves doomhammer !
Hozzászólásodat és blogod tartalmát tárd a pszichiátered elé!
Ha szegény Tóta W elolvasná, amit bebillentyűztél, nézem annyiba, hogy kétségbe esne és tökön szúrná magát. Nekem legalábbis egy ótvaros utcagyerek rajongása is elfogadhatóbb, mint egy ilyen virtuális ivartalan kelemenannácska ötlettelen nyalakodó utánzása. Amennyiben már szcientológus is vagy, akkor mosasd ki a újra a vastagbeledet, hogy ne felül jöjjön ki, ami lent összegyűlt...

Hannibál!
Köszönöm hozzászólásodat, valóban elkövettem egy szarvashibát, drogterjesztésre gondoltam és drogfogyasztást írtam. Ki is javítottam.
A Szabad Verseny szentséges tabuisten mindenek felettiségére csak példaként említettem az alábbi Tóta W bloghoz írt hozzászólást, lehet, hogy személyesen is ismered az íróját. ("Én nem. Ellenzem."):
w.blog.hu/2007/01/25/nyuszi_ul_a_fuben#comments
"RogerMortis 2007.01.25. 10:01:06
(...)
3. Ha választhatsz több bolt közül, akkor hamar kihal aki szemetet árul (fűnél mellesleg ez a szennyezett dolog csak most jött be a homokos füvekkel, eddig annyi volt a kockázat, hogy esetleg gyenge szart kaptál)"
De hallottunk már ilyesmit élelmiszerről (pl. kitalator.blog.hu/2006/12/08/etetnek_minket), távbeszélő-díjakról, áramárról, banki szolgáltatásokról, ruházati termékekről is. Talán egyedül az utazási irodáknál valósult meg valami hasonló megtisztulás, de az is a szigorú állami felügyelet miatt. Én is, "hogy egy tipikus csúsztatást leleplezzek" megjegyzem, hogy liberalizációt és nem legalizálást írtam, ami szintén nem ugyanaz.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.22. 10:31:13

...a fogyasztás dekriminalizálása ölég távol áll a drogterjesztés liberalizálásától

lsd: általánosítás

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.22. 11:39:44

Kínálat nélkül nincs tartós kereslet, terjesztés (ide értve az alap-, szaporító és segédanyagok, kiegészítő eszközök és ezekre vonatkozó - általában fedett - rekláminformációk terjesztését) nélkül nincs fogyasztás.
Kereslet nélkül nincs kínálat, nincs tartós terjesztés, bár a terjesztés, a kínálat önmagában is fokozza a keresletet. Szép ez a magyar szó. Kínálat. Azért kínálunk, hogy fogyasszanak.
Hiába van itthon több liter alkoholos italom, több doboz hígítóm és ragasztóm, hiába porosodik egy doboz cigi évek óra a szekrény tetején, hiába ismerek az átlagostól több tudatmódosító hatású növényt és gombát és vegyi anyagot, hiába tudnék könnyen beszerezni ilyeneket, mégis csak egy kávét iszom.
Pedig nekem is vannak lelki problémáim, merthogy nem tudom, mi lesz, ha letelik a felmentési időm.
A kereslethez a hiányérzet keltése kell, ahhoz meg kell fosztani az embert attól, ami biztonságérzetet ad neki, istenétől, hazájától, családjától, nemétől.

Mykron 2007.03.10. 21:48:32

Ebből a "műből", csak az derült ki, hogy írója mélymagyar, keresztény, és szimpatizál az iszlámmal (na vajon mért?), és nem utolsó sorban nagyon-nagyon rasszista!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.03.11. 15:36:50

Mykron 2007.03.10. 21:48:32
Ebből a "hozzászólásból " csak az derül ki, hogy írója szövegértési nehézségekkel küzd, magyar- és iszlámellenes (na vajon miért?) és nem utolsósorban nagyon-nagyon rasszista, de ezt fel sem fogja, mert úgy tűnik, hogy valami primitív, más népeket, vallásokat alacsonyabb rendű látszatfajként kezelő "mindenkinél egyenlőbb" népcsoport tagja.

Keloid · http://freecom.blog.hu 2007.03.14. 21:32:42

Kitalátor, nincs nálad a bölcsek köve, csak azt hiszed! Te vagy aki állandóan lekezelően bánsz másokkal, te mint keresztény, kritizálsz más vallásokat! Te szólítasz fel másokat, akiknek szerinted kettős állampolgárságuk van /egyhazájú, magunkfajta, magukfajta/, hogy költözzenek eredeti hazájukba! Te keményen fikázod azokat, akik nincsenek veled egy véleményen! Tényleg problémáid vannak!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.03.14. 22:52:46

Keloid!
»Mért fáj neked az égő élet?

Nincs benne részed soha.
Ne sírj, grófodnak lesz azért
Leánya, pénze, bora.«
Lekezelni mág a labdát sem tudom (tehát játszhatnék az első osztáályban is), nemhogy másokat. Érdekes, hogy az antikrisztus-követők milyen sértődékenyek arra a hébe-hóba kikívánkozó kritikára, amitől erősebbeket ők nap mint nap kifejtenek.
Valahol már leírtam, most akkor ismét: nem sok kettős állampolgárt ismerek, azoknak iraki, ukrán/szovjet, román a másik állampolgársága. Ja igen: ismerek egy USA-ban született, így amerikai-román kettős állampolgárságú kislányt is, aki amúgy színmagyar. Ezek közül a paranoid (olykor skizofrén) nacionalizmus és a befogadó édes hazánk aljas szidalmazása tapasztalataim szerint szinte csak a vélhetően ügynök-diverzáns feladatokkal ide érkezett hálózati személyekre jellemző.
Jaj, Te szegény kis Te! Szövegértésből elégtelen.
Borzalmas lehet úgy élni, hogy minden más véleményt hazazavarásnak, fikázásnak érzel. Próbálj elsajátítani egy kis toleranciát!

Tényleg: nem tudod, mire készülnek a hitgyülis rohambrigádok? Az őszi zavargások fokozására mindkét oldalon jó mimikrit jelentő kopasz fejükön kémeim jelentése szerint kinőtt a haj. Lassan két centis. A provokátor álforradalmárokból és rendőr-álruhás verőlegényekből most mi lesz? Konszolidált áldozat?

Keloid · http://freecom.blog.hu 2007.03.14. 22:58:32

Én hívő ember vagyok, és toleráns. A beteg állatot is sajnálom, így téged is!:(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.03.15. 09:45:33

Nézzél már tükörbe, te kis rosszindulatú bőrkinövés!
Miben hiszel te és mit tudsz tolerálni?
Állítom, reszketsz ma is lakóparknak átnevezett luxusgettódban, nézed a tv-t és egyre kevésbé tűrsz el bárkinek bármit. (A Vaterán olcsón rendelhetsz tartós elemet a birizgátorodba.)

Keloid · http://freecom.blog.hu 2007.03.15. 11:47:17

A mások iránt érzett gyűlölet téged fog megölni!:(
süti beállítások módosítása