Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

"Jobb adni mint kapni"

2006.12.13. 20:29 Kitalátor (másként) gondolkodó

Tényleg.

Ma már szinte csak erről szól a karácsony és az előkészülete. A méregdrágán megvett, jobb esetben egészségre és biztonságra sem ártalmas, és oly ritkán valódi örömet okozó ajándékokról. Meg arról, hogy oly sokan előre vakaróznak a számukra felesleges ajándékoktól, és attól, hogy örömet kell színlelniük, néha hosszú perceken át.

Ez volt Papp Laci egyik jelmondata is. Akkor hallottam tőle, amikor (30 éve) kérdőre vonták, hogy hogyan tudja összeegyeztetni kemény vallásgyakorló katolikusságát (szerda-péntek böjt, legalább vasárnaponként áldozás, stb.) azzal a durva sporttal. Erre válaszolta, hogy bibliai, sőt Krisztusi alapon, mert írva van, hogy jobb adni, mint kapni.

Pedig a karácsonynak nem az az üzenete, hogy év közben "elkúrtuk" (by GyF) az időt, szeretteinktől, akkor most erőn felül, sőt hitelből vett ajándékokkal kompenzáljuk.

Karácsony üzenete az, hogy:

  

"Velünk az Isten!

Értsétek meg nemzetek

És térjetek meg

Mert velünk az Isten!"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr6222467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása