Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Etetnek minket

2006.12.08. 20:36 Kitalátor (másként) gondolkodó

Ha a velejéig korrupt, bomló, szétlopás alatti '90 előtti-körüli szocialista érában azt mondják, hogy a fejlett kapitalizmusban (na jó, annak ún. szocialista szakaszaiban) átcsomagolják, átcímkézik a lejárt élelmiszert, kiröhögjük. Azt ugyan tudtuk akkor is, hogy hát mi néha egy kicsit értékmentésként igen, de akkor még azt hittük, az a rendszer hibája, és nem erkölcsi fogyatékos vezetők szándékos bűne.

Megesett akkoriban nem egyszer, hogy a konzervgyárban át kellett címkézni a termékeket, no persze az új címkén az aktuális dátum szerepelt gyártás időpontjaként. Olyan viszont csak egyszer fordult elő (egy év alatt, amíg abban a részlegben dolgoztam), hogy egy vasúti szerelvénnyi lejárt szavatosságú, még a SZU-ban gyártott, 1991-ben pont 5 éves paradicsom-sűrítményt (a dobozok alig harmadáról maródott fel belülről az ón) úgy mentesítettünk a még mindig határérték feletti sugárzástól, hogy 1 doboznyi, 3 kg-os "szovjet" sűrítményhez hozzáadtunk 1 doboznyi 5 kg-os saját sűrítményt, valamint ecetet, kukorica-invertcukrot, módosított keményítőt és kecsap-aromát. Heinz ketchupot azóta sem kívánok, akármilyen akciós.

Persze, az elkövetők személyéről a szolgasajtó nem mer írni; lehet, hogy mert az már önnmagában kimerítené az antiszemitizmust, ami ugyebár nagyobb bűn, mint májkárosító, rákkeltő penészgomba-toxinokban dús müzlit adni az anorexiára hajlamos tini lányoknak. Gójokért nem kár?

A rendőrség szóvivője két napja igyekszik alig kódolt üzenetekkel rávenni a szemétkaja-maffiózókat, hogy tűnjenek már el az országból, az EU-ból, sőt az Interpol hatóköréből is, ami ránézvést nem lesz nehéz, mert Izrael nem tagja, Oroszországban meg eléggé el lehet veszni.

Bár lehet, hogy jobban járnak, ha eltűnnek, mert a Google szerint másokat is etettek:

Zsidó Újság az Interneten

Corny műzliszeletek, kóser, Dov-Levy Barsilay rabbi kósersági felügyelete alatt áll - Hamburgi Rabbinátus, Forgalmazza: M.E.G.A. Trade Dis Kft., ...
www.zsido.com/koser/ - 93k -Tárolt változat - Hasonló lapok


Ha viszont tévedtem, és a tulajdonosi-csúcsmenedzseri körbe tartozó osztrák, ukrán, orosz, izraeli, magyar stb. állampolgárok mind gójok, és/vagy a zsidóknak is a kukaérett árut szállíttották, akkor pechük van, mert a MOSZAD nem olyan lagymatagon keres, mint az Interpol, és Mózes óta az ilyenekre elég határozott büntetés vonatkozik. Ha jól emlékszem, megkövezéssel történő kivégzés. Ha mákjuk van, csak szitává lövik őket is, mint Fenyőt.


1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr2621759

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: فنادق جده 2018.01.14. 23:20:03

rezultate juniori I-II , fete tineret-seniori,veterani - 3000 metri - 2012 - memorial SZASZ ALBERT

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.02.09. 17:34:15

Kemény ez a kóser dolog, jó linket adtál, utólagos engedelmeddel felhasználom posthoz. :-)
süti beállítások módosítása