Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Ópusztaszer

2008.10.16. 12:11 Kitalátor (másként) gondolkodó

 

 

 

Köszönöm a fotót Ágotának! A fényképet készítő gyermeke sajnos nem figyelt a tükröződésre, de így is látszik a szöveg:

Mindszenty József

hercegprímás

Ő mentette a zsidókat, és mentette volna a magyarokat is, ha a zsidók hagyják.

44 komment

Címkék: zsidómentés

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr1716757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.10.21. 13:29:41

Ezt hol, és ki helyezte el? A cím sem utal az elkövetőre?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.10.22. 09:05:14

Ópusztaszeren van, ahogy a cím is mutatja. Sajnos - egyedül a családból - én még nem jutottam el oda, amikor időm lett volna, akkor nem volt annyi pénzem. Pedig el kell menni. El is lehet menni, és nemcsak Szlovákiába, férfiasság-növelő autót venni, céget átjelenteni, adó- és TB-fizetés alól kibújni és látni a magyarság, a magyar kulturális- és történeti értékek pusztulását. Mert utóbbiakat itt is megnézhetjük. Például Ópusztaszeren.

Ez a kép sokak szemében mindent megmagyaráz. Aktuális. Fájó igazságtartalmával magyarázzák, hogy a nemzeti kulturális örökség védelmével megbízott, azért tekintélyes javadalmazást kapó politikusok, kuratóriumi szakértők, köztisztviselők miért ítélték pusztulásra a Feszty-körképet.

Azt a körképet, ami lehet, hogy romantikusan túlszínezett, de ha megtagadjuk, akkor bontsuk le a pesti belváros, az Andrássy út palotáit, tömjük be a Kisföldalatti alagútját, robbantsuk le a Halászbástyát és a honfoglalás ezer éves ünnepére épült összes templomot és zsinagógát!

"Aa múltat végképp eltörölni - rabszolgahad indulj (...)!

saintlouisdefrance 2008.11.06. 14:32:31

Kitalátor,

"Fájó igazságtartalmával magyarázzák"

ha csakugyan úgy gondolod, hogy igaz amit ez a szöveg sugall, akkor nagyon sajnállak érte.

el nem tudom képzelni, hogy mi okod lehet így gondolkodni. én a magam részéről soha nem mostam össze a magyar nemzetet (amihez btw magamat sorolom) a nyilasokkal, akik az én őseimet a Dunába lőtték (annak ellenére, hogy ők is a magyar nemzethez sorolták magukat). sajnálom, hogy Te képtelen vagy megkülönböztetni pár ezer embert a sok százezertől.

zsidó származású magyar katolikusként egyébként azért is vagyok Mindszenty boldoggá avatása ellen, mert az nagy örömet jelentene a (fél-)nyilas antiszemiták számára, akiknek a szubkultúrájában a bíboros akarata ellenére is ikon lett és akik felé a magyar Katolikus Egyház amúgy is túl sok gesztust tesz (fogalmam sincs hogy miért)

és igen, a Feszty-körképet meg kell őrizni, hiszen annak ellenére, hogy amint írod, romantikusan túlszínezett, attól még egy kuriózum és nemzeti érték.

istimester · http://istimester.blogozz.com 2008.11.19. 21:57:15

Rászistá püspök, náczi magyárók!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.24. 15:44:47

saintlouisdefrance!
Csatlakozom, ugyanis én a magam részéről szintén soha nem mostam össze a magyar nemzetet (amihez btw* magamat sorolom) a nyilasokkal.
Tudom, nagyon zsidós eljárás számon kérni holmi elhatárolódásokat - hogy indirekt így lehessen a kapcsolatokat biztosítani - de szeretnék emlékeztetni arra, hogy sem a magyarországi-, sem a "nemzetközi" zsidóság még nem határolódott el prominenseinek zsidóként elkövetett háborús bűncselekményeitől, politikai manipulációitól, tömeghalált előidéző gazdasági bűncselekményeitől.
Soha nem tapasztaltam még, hogy a zsidóság, akár mint vallás, akár mint nemzet / népcsoport, kilökte volna testéből a zsidó bűnözőket, azt viszont nem egyszer, hogy ha ilyeneket itthon vagy külföldön egyáltalán gyanúsítani mernek , beindul a sirámkórus, és totális média-hegemóniájukkal minden csatornát eltömítenek az antiszemitizmus vádjával.

Egyébként csak kérdezni szeretném, hogy szerinted a szöveg melyik része nem igaz? Az, hogy mentette a zsidókat, az, hogy a magyarokat is mentette volna, vagy az, hogy a zsidók korlátozták?

*Mi az a btw?

Karl 2008.11.24. 16:31:17

Sajnos a képaláírás - ha meghagyjuk a viszonylag durva általánosítást - a Kárpát-medencei körmagyar értelmében másként is kiegészíthetö:
a "magyarok" helyébe "svábok", a második "zsidók" helyett "magyarok" helyettesítendö be.

Az általánosítás azonban inkább csak tovább táplálja a gyülöletet, még akkor is, ha van bizonyos/jócskán igazság tartalma, ha így vagy úgy csavarjuk a dolgokat.
Szerintem annak kellene örülni, hogy Mindszenty legalább is etnikai kérdésekben valóban bátran gondolkodott és szólt. Kevésbé szerencsés, hogy mindezt indirekt módón remekül mások orra alá dörgöljük.

saintlouisdefrance 2008.11.24. 21:51:42

kitalátor,

a szövegben az nem igaz, hogy a zsidók nem hagyták. ugyanis azok az emberek, akik nem hagyták, azok internacionalista kommunisták voltak, magukat nem tekintették zsidónak és a magyar zsidó közösség sem tekintette őket annak. tudod, van olyan megközelítés, ami szerint mindenki az, aminek vallja magát.

valami azt súgja, hogy te ezt nem így gondolod, ha az illető zsidó ősöktől származik.

"Soha nem tapasztaltam még, hogy a zsidóság, akár mint vallás, akár mint nemzet / népcsoport, kilökte volna testéből a zsidó bűnözőket"

mert gondolom olyan jó rálátásod van az egészre belülről.

a zsidóknak egyébként nincs pápájuk aki 2000 évente bocsánatot kér a nevükben és elhatárolódik. egy ilyen megosztott társaságnál csak egyenkénti elhatárolódások lehetségesek. az meg van bőven, csak téged nem érdekel.

egyébként mi magyarok (remélem nem kapsz agyvérzést amiért T/1-ben írok) amúgy olyan példamutatóan kilöktük magunk közül a sok nyilast meg kommunistát, hogy joggal kéred ezt egy másik népen számon.

"beindul a sirámkórus, és totális média-hegemóniájukkal minden csatornát eltömítenek az antiszemitizmus vádjával."

hát, az a hegemónia nem lehet totális, hiszen te is leírhattad a fennti sort saját blogodban.

ezen kívül ha akarsz, publikálhatsz a Magyar Jelenben, írhatsz olvasói levelet a Magyar Fórumba vagy a kuruc.info-nak, megnyilatkozhatsz az Echo Tv-n, és ha úgy látja kedved, kis tőkével elindíthatod saját antiszemita folyóiratodat is.

totális médiahegemónia... hát gratulálok, igazán nagy ember vagy amiért "így átláttál a szitán". gondolom nem mindennapi magabiztossággal tölt el, hogy ilyen újszerű, mítoszoktól mentes nézeteid vannak. hát igen, akiben elég koncentrált a szkíta vér, arra nem hat a hipnózis, amit a gonosz zsidók totális mégiahegemóniájukkal az emberekre gyakorolnak.

de nem tartalak fel tovább,

azt hiszem ideje menned a templomba szenteskedni, és égre emelt szemmel hallgatni a szeretet Evangéliumát.

saintlouisdefrance 2008.11.24. 22:11:41

a btw az az angol "by the way" rövidítése. azt jelenti: mellesleg.

tudom, nem kell mondani, angolul tudni zsidós dolog.

felvidék · http://istimester.blogozz.com 2008.11.25. 02:37:00

"a btw az az angol "by the way" rövidítése. azt jelenti: mellesleg.
tudom, nem kell mondani, angolul tudni zsidós dolog. "
Angolul tudni nélkulozhetetlen. Kérkedni vele parasztság. Például én sem tudtam mit jelent a BTW. Pedig használnom kell az angol nyelvet. Bye

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.11.26. 16:07:44

Kedves saintlouisdefrance!
Kár volt az utolsó két tagmondatért (...ned a templomba szentes...). Ugyanolyan demagóg, és általánosító a keresztényekkel szemben, mint a blogíró mondatai a zsidósággal szemben.
A többiben nagyjából egyet értek veled.

saintlouisdefrance 2008.11.26. 18:22:01

Kedves bajszos,

az utolsó két tagmondat kizárólag a blogíróra vonatkozik.

(az első kommentemben említettem, hogy magam is keresztény vagyok.)

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.11.27. 10:48:26

Saintlouis,
ok ezt értem. Akkor inkább így helyesbítek: szerintem finomítani kellene a megfoglamazásodon, ugyanis ez a mondat (illetve a jezsuitáknál több kommented) mintha azt sugalná, hogy a keresztényeket, templomba járókat, az "örök szeretet vallásának" híveit tartanád általában szenteskedőnek, holott ezek szerint egyáltalán nem erre gondolsz.
Egyébként ezt a bombagyáras-tomcatas dolgot veled együtt én sem értem. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogyan egyeztethető össze bármiféle keresztény hittel, hívőséggel. Elnézést, hogy ezzel itt jövök, de mivel nem ismerlek (saintlouis), máshol nem tudom elmondani, a jezsuitáknál pedig egyelőre nem offolnék ezzel a dologgal.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.27. 12:12:49

saintlouisdefrance!
Na akkor egyesével:

- Valahol régebben már leírtam, hogy "zsidó" az, aki pénzt kap érte. És ezzel pontosan nem a zsidó vallásukat gyakorló magyarokat frocliztam, hanem azokat, akikről az egykori főrabbi valami olyasmit mondott, hogy ha van biznisz, van pajesz, ha nincs biznisz, nincs pajesz. Egyébként én valóban nem gondolnám, hogy az identitás csakis és kizárólag egyéni vállalás kérdése. Egy klasszikus zsidó viccre szeretnék csak utalni: " 'Fiam, légy rá büszke, hogy zsidó vagy!' - mondja az öreg Kohn a fiának, Mórickának. 'Nu, és miért legyek én pont arra büszke?' 'Mert ha nem vagy rá büszke, akkor is az vagy.'" Nekem pl. roppant szimpatikusak - többek között - az örmények. Mégis hülyén jönne ki, pontosabban csalás és aljasság lenne, ha én itt és most örmény kisebbségi önkormányzatba jelöltetném magam, valami Abababaján-féle előnevet fölvéve. Azok (és ivadékaik) akik nem hagyták a hercegprímást a magyarokat menteni, azok ilyenkor nem zsidók, ha kárpótlást kapnak, akkor meg azok? Ne fárassz!

- Kizárás: Gondolom elég, ha a Tasnádi-ügyre célzok, amikor a hazai zsidóság vezetői, szószólói rögtön antiszemitizmust kiáltottak, gondolom nem is ingyen.

- A gójoknak sincs pápájuk, sőt a magyaroknak sincs. Oszt' mégis náci a pápa a médiában, ha valamelyik héten elfelejt elhatárolódni.

- Miért kapnék én agyvérzést? Kételkedtem én a magyarságodban? Röhögni fogsz: vannak fekete bőrű, félig szemita származású magyar barátaim is. Még hitestvéreim is. Vagy az etióp az kevésbé értékes szemita, mint a zsidó?

Egyébként a nyilasokat, és azokat, akiket a Magyarországon működő, gyakorlatilag szinte teljesen zsidókból álló vérbíróságok valami miatt nyilasnak gondoltak, még a '40-es években kivégezték. A kommunista vezetőket meg nem lehetett, egyrészt a magyar nemzet már régen nem olyan paranoid vérengző, másrészt meg azok is valahogy meghatározó arányban szintén zsidók voltak, tehát egy kommunistátlanítás szintén holokauszt-vérvádat idézett volna elő.

- Média-hegemónia: A blog és a web2 többi terméke pontosan a média-monopóliumokkal szemben jött létre. Szerintem a paramédia elnevezés jobban illene arra, amit művelünk. Az általad felsorolt lehetőségekhez többségéhez való hozzáféréshez nincs NBH-támogatásom, és sem a MOSZAD, sem a KGB, sem a CIA nem támogat (Az FBI-nál ugyan alighanem regisztrálva vagyok, részt vettem az egyik (tudtommal) fedőszervezetük (USIS) tréningjén, de sem így, sem úgy nem kerestek meg.) A HírTévét amúgy kihagytad, vagy az már elég kóser? Tőkéje meg a tőkéseknek van, de ebbe az irán(y)ba ne menjünk el...

Tudod, aki elég öreg, azt még a régi marxista tanszékek tanárai tanították a sorok között is olvasni, ráadásul nem csak médiával él az ember, közvetlenül is lehet tapasztalni, látni, hallani, beszélni. És minden hírnél feltenni a "Kinek használ?" kérdését.

- Ha Te komolyan azt hiszed, hogy a zsidó szó leírása, egyes zsidó tömeggyilkosok és más bűnözők felemlegetése vagy akár (nem mellesleg: zsidó szerzőktől származó, zsidó kiadók által gondozott) zsidó viccek beidézése antiszemitizmus, vagy bármi köze van a gyűlölethez, akkor fordulj bizalommal orvosodhoz. Persze egy kisebbség elleni gyűlölet tudom, nemcsak tettekben nyilvánulhat meg, hanem az olyan banális kérdésekre adott válaszokban is, hogy mit szólnál, ha a szomszédod, a munkatársad, a főnököd, a vejed/menyed stb. az adott kisebbséghez tartozna, vagy létesítenél-e életközösséget olyannal magadtól, alkalmi vagy tartós párkapcsolatra lépnél-e*, rábíznád-e a számodra fontos értékeket, embereket, be mernél-e feküdni a kése alá, elfogadnád-e kezéből Krisztus testét, megcsókolnád-e áldást osztó kezét, stb., stb...

Készültek is tudtommal részben hasonló kérdéseket feltevő felmérések nálunk is, de azok annyira kedvezőtlen képet rajzoltak többek között a pesti jómódú zsidóságról is, (és főleg az SzDSz-MSzP törzsszavazókról) hogy nem igazán kaptak nagy publicitást...

A sebek takargatása minden mocskos eszközzel csak elmélyíti a gennyesedést.

Apropó: tudod mit is hallottam a tavasszal a templomban? "Az ő vére rajtunk és gyermekeinken!" Zsidó mondta, zsidó írta, egy zsidó véréről.

Angolul tudni nem zsidós dolog, hanem valóban előnyös, de nekem nem jött össze, a 11éves orosz tanítás csak arra volt jó, hogy meggyűlöltessenek velem minden gyarmatosító nyelvet. Pedig az orosz nyelv még szép is. De ha már itt tartunk: a mondat- és szókezdő nagybetűk használata viszont vagy zsidós, vagy arabos, vagy kínaias, vagy japános, vagy a fene tudja milyen dolog, de az biztos, hogy nem európai. Még SMS-ben sem.
Merthogy a görög, a latin, a cirill ábécékben van nagybetű.


bajszos!
Én meg azt nem értem, hogy mások leantiszemitázása, lenácizása hogy fér össze a kereszténységgel, a tisztességgel és az értelemmel.

saintlouisdefrance 2008.11.27. 13:00:29

kedves Bajszos,

azt írod, hogy finomítani kellene a megfogalmazásomon, mert úgy is értelmezhető, mintha általánosságban beszélnék. ebben igazad lehet és oda fogok figyelni a jövőben arra, hogy egyértelműen fejezzem ki magam.

.....

amikor szenteskedőkről írok, olyan emberekre gondolok, akik számára a kereszténység nem több a magyar identitás külsőségekben és rituálékban való megélésénél, a heti egyszeri templomba járás pedig csak nyilvános kimutatása annak, hogy "lássátok mind, én nem vagyok kommunista, zsidó pedig pláne nem! én egy igazi magyar vagyok!"

az ilyenek az Evengéliumot csak akkor olvassák, amikor szó szerint akarják idézni a "vére rajtunk és gyermekeinken" c. sort (amely mondatban "rajtunk" az egész emberiségre vonatkozik, de nem is tudom miért írom ezt most ide).

a tragikus pedig az, hogy ez az "álkereszténység" elég ahhoz, hogy ezek az emberek komolyan azt gondolják magukról, hogy jobbak másoknál, miközben a szívük tele van gyűlölettel, szavaik pedig indulattal. és sajnos ők a leghangosabb és legmelldöngetőbb keresztények, akik ezzel szégyent hoznak az egész Egyházra, azon keresztül pedig Jézus Krisztusra.

de nem általánosságban beszélek. tudom, hogy ezek az emberek csak egy kis részét teszik ki a templomba járóknak, illetve, hogy nálunk katolikusoknál ez sokkal kisebb probléma, mint bizonyos más felekezetekben.

ettől még nagyon nagyon rossz érzés marad az, amikor nagypénteken azt látom, hogy az idézett evangéliumi sor közben egyesek látványosan engem bámulnak.

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.11.27. 13:05:22

Kedves kitalator!
Köszönöm a kimerítő választ.
Ha valaki nem náci, és nem is antiszemita, akkor tényleg nem túl keresztényi dolog ezeket a jelzőket ráaggatni. (Ha jól sejtem én nem is tettem ilyet.)
Egyébként szerinted egy antiszemitára nem lehet azt mondani, hogy antiszemita? (Ezt csak általában kérdezem, mint ahogy te is általánosan vetettél fel valamit az utolsó mondatodban.)
Ellenben. A blogodon mintegy ajánlod a bombagyárat, és ha jól sejtem nem azt ajánlod, hogy az odatévedők vigyázzanak, mert ott butaságokat, haszontalan dolgokat írnak. Egy ideig nem igen foglalkoztatott tomcat, és tevékenysége (úgy gondoltam egyszerűen vicces, nem hinném, hogy félnem kéne tőle). Aztán láttam egy két videót az interneten, ahol csúnya szavakat kiabált, sőt neki is rontott (ha jól emlékszem az index riporterének). Na azóta tudom, hogy egyáltalán nem jófej, úgy értelmeztem a látottakat, hogy erős agresszió, gyűlölet munkál benne. Üsse kő, nem nevezem nácinak, mert valóban nem tudom, hogy az-e. De mégiscsak furcsa, hogy az árpádsávos, feketedzsekis nemnácikkal, de erősen zsidózó fiatalokkal, idősebbekkel mutatkozik együtt folyamatosan.

saintlouisdefrance 2008.11.27. 13:23:30

"azok is valahogy meghatározó arányban szintén zsidók voltak, tehát egy kommunistátlanítás szintén holokauszt-vérvádat idézett volna elő"

én nem azt mondtam, hogy meg kellett volna őket ölni. nálam az, hogy kilökni a társadalomból nem ezt jelenti. azt hiszem, hogy részedről ez most egy freudi elszólás volt.

egyébiránt praktikus dolog a kommunistáknak a zsidókkal való összemosása, mert miközben erről fröcsögsz, nem kell arról gondolkodnod, hogy a magyar nemzet mint olyan volt az, amely igencsak meghatározó arányban kiegyezett és folyton összekacsintott a Kádár-féle kommunizmussal, illetve amely meghatározó arányban azóta is visszasírja azt a rendszerét.

de nyilván, az egész kádárkor és rendszerváltás a zsidók műve, mint ahogy a weimar-i köztársaság és a horthy-kor gazdasági problémáiért is csak ők voltak felelősek.

mindig jó másra kenni a felelősséget.

saintlouisdefrance 2008.11.27. 13:27:18

basszus, Horthy-kor. ez a nagybetűzés tényleg nem nekem való : )

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.11.27. 14:31:40

saintlouis,

miért bámulnak téged? Mi ez az egész? (Hasonlítasz valamely szereplőre az Újszövetségből? :))
Egyébként nagy vonalakban továbbra is egyet tudok veled érteni. De. Vajon helyesen tesszük, ha pusztán a blogbejegyzései (virtuáli jegyzetei haha) alapján ítélünk meg egy embert. Senkinek nem láthatunk a fejébe, nem tudhatjuk, hogyan, mit hisz valójában. Nem tudhatjuk mennyire szenteskedő.
Egyébként sem szimpatikusak ezek az írások, mondatok, kommentek.
De legalább mi jól elbeszélgetünk itt :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.27. 16:34:01

A kiközösítés nem különbözik lényegében a halálos ítélettől. Az ember ugyanis társas lény, közösség nélkül életképtelen. Mármint tartósan. Pl. nem képes az élet továbbadására, sem biológiailag, sem szellemileg.
Egyébként, ha engem kérdeztek volna a társadalom vezetői, én a teljes vagyonelkobzást és egyes jogoktól (pl. választójog, egyesülési jog, szabad vállalkozás joga) való megfosztást javasoltam volna az összes internáci muszka-kollaboráns élősködőt. Figyelj: a "színmagyarokat", "vérmagyarokat" és "díszmagyarokat" is. Talán még most sem késő...

A bámulásról: Én csak bámulom azokat, akik ránézésre meg tudják állapítani valakiről, hogy zsidó, vagy mondjuk unitárius. Illetve származású. Vagy nem. Egyik első feljegyzetem erről szól. Nem tudom egyébként, hogy szertartásokon ki mit szokott nézni a templomban. Én elsősorban a papot, másodsorban a mennyek országának birtokosait (a kis gyerekeket), aztán harmadsorban a családom tagjait, negyedsorban - ha nem vagyok elég összeszedett - a szép lányokat, asszonyokat, ötödsorban, ha már átlépnek egy határt, a felnőtt zajongókat figyelem. Az Istent igyekszem 'nulladsorban' figyelni, de én sem lehetek mindig mindenben sikeres...
Azt, hogy valaki zsidó, én csak arról tudom megállapítani, ha kippa vagy kalap van rajta, hosszú pajesza és valamiféle szakálla van, meg valami kaftán-szerűsége, és hadonászva beszél. Ha Te így veszel részt a passión, alighanem én is megnézlek.

("weimar-i köztársaság és a horthy-kor gazdasági problémáiért is csak ők voltak felelősek.")
Egyes információk szerint a Rothschild-ház ugyanúgy támogatta Hitler hatalomra jutását, mint ma utódja, az OSI a cigány nacionalizmust. Más információk ezt ugyan cáfolják, de ahogy az ávósok (Ez a szó mond neked valami érdekes szociológiai összefüggést?) mondták: "Nem zörög a paraszt, amíg le nem verik a zsírját"...

saintlouisdefrance 2008.11.27. 21:15:16

"Én csak bámulom azokat, akik ránézésre meg tudják állapítani valakiről, hogy zsidó"

én se nagyon értem a dolgot, de tény hogy kb. hat éves korom óta kapok megjegyzéseket zsidós arcvonásaim miatt. pedig génállományomnak csupán 1/4-e zsidó, úgyhogy nagyon tudnak azok az illetők.

a passión általában fehér inget és fekete nyakkendőt viselek, szóval semmi feltűnőt.

....

egyébként nagy tájékozatlanságról árulkodik a bankár Rotschildok és a hedge fund manager (spekuláns) Soros párhuzamba állítása. egyrészt más üzletágban érdekeltek, másrészt a Rotschild-ház mai megfelelője a Deutsche Bank, a Citigroup vagy a HSBC lehetne. Soros elég kis hal ezekhez viszonyítva. Az OSI - egy társadalmi célú alapítvány- mégis hogyan lehetne egy bankbirodalom utóda?

saintlouisdefrance 2008.11.27. 21:24:09

Bajszos,

igazad van.

sajnos nagyon hamar dühbe jövök, ha az általam mélyen megvetett antiszemitizmust az általam mindennél többre tartott kereszténységnek akár a közelében is látom. olyankor sarkosan fogalmazok.

ezért sokkal jobb lenne, ha helyettem mások próbálnának hatni pl Kitalátorra is. csak hát látod, nem nagyon teszik

(még a jezsuita blogon sem, ami azért szomorú)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.28. 09:12:07

Nem Rotschild-ház, hanem Rotschild Alapítvány, és az OSI pesti dolgozói mondták. Lehet, hogy hazudtak, de én azt nem merném mondani, mert az meg rasszizmus lenne, Kállaival meg vitatkozzon Daróczi. (Néha belegondolok, mi lenne, ha utóbbi a hivatásos hazudozói poszt helyett most a jezsuita szerzetespapi hivatást gyakorolná...)

Egyébként meg lehülyézés nélkül nehezen tudom kifejezni érzéseimet. Az identitásválság paranoid humorfogyatékossággal való túlkompenzálása érthető számomra , de nem elfogadható. Kb. annyira vagyok ugyanis antiszemita, mint saintlouisdefrance siíta.
Aki tud olvasni, észreveheti, hogy reakcióként, amikor beindult a stupid sovinizmus, bizonyos kellemetlen sztereotípiákkal ugyanúgy odavágtam már pl. a jezsuitáknak, mint az ortodox keresztény testvéreimnek, és a Bombagyár szerlesztőinek, hozzászólóinak, és amíg nem volt ennyire alaposan vélelmezhető a Kuruc.infó túloldali irányítottsága, nekik is küldtem néha ébresztő szándékú provokatív leveleket, de mivel ők is humorfogyatékosok, nem értették (nem akarták érteni) és nem is adták közre azokat. Hiába, no! Ez már természete a sovinisztáknak.

Saintlouisdefrance stílusa, hozzáállása olyan a szememben, mintha én felháborodnék a Svejk magyarverő részlete* miatt. Megjegyzem, hogy amikor, olyan 11-12 éves koromban először olvastam e csodálatos művet, meg is sértődtem.

De azóta kinőttem.

* "Semmi sem új a nap alatt"

saintlouisdefrance 2008.11.28. 16:39:56

na ja, persze.

ha valami rossz történik a világban, az a zsidók műve.

abban az esetben, ha nyilvánvaló, hogy nem zsidók akik rosszat tesznek, illetve ha a mieinkről derül ki egyértelműen, hogy valójában idióták, akkor ott "túloldali irányítottságról" van szó.

minden hiba, kellemetlenség és szégyen oka rajtunk kívül áll.

mit lehet tenni, az ember hinni akar.

kár, hogy egyeseknek csak alpári és gonosz hit jutott.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.30. 07:54:05

Kedves "saintlouisdefrance"!

Ha Te az én szavaimból a 2008.11.28. 16:39:56-kor írt hozzászólásodban összefoglaltakat olvasod ki, akkor nincs miről beszélnünk. Aki Lenyinnel vállal sorsközösséget kéretlenül is, az már eleve gyanús, de aki így dekódol, mint Te, annál nagy a baj. Akinek ilyen a világlátása, annak a Szarvasmarhatenyésztők kézikönyve is tömény rasszizmus, és a Magyarország virágos növényei nyilas irredentizmus. A Magyarország madárvendégei meg még antiszemitább, mint a másik kettő.

Még egyszer, hátha így megérted:

- Nem hibáztat senki az őseid miatt.

- Nem hibáztat senki a választásod, vallásod miat.

(Illetve rokonaid egy - megtagadott - része alighanem, de azt a fájdalmadat ne a normális emberek elleni támadással próbáld legyszíves kompenzálni.)

Én még azt is elhiszem, hogy egyes aljas megélhetési (kárpótlás-parazita) vezérzsidók teljesen meggyőzően terjesztik, hogy megfellebezhetetlenül antiszemita az, akit - gondolataitól, szavaitól, tetteitől függetlenül - a zsidók annak kiáltanak ki, de aki ezt elhiszi, és nem látja az intézményesített paranoia mögött a kielégíthetetlen koncéhséget, a kiélhetetlen gyilkos bosszúvágyat, az nem tekinthető gondolkodó embernek.

Azt meg embernek sem tartom, aki a vele nem rokon embereket alacsonyabbrendűnek, a saját, kollektív fájdalmát meg magasabbrendűnek tartja. Nem véletlen, hogy a legtöbb társadali feszültséget, el nem fogadást itt, a Kárpát-medencében az a két soviniszta, származási elitizmust hirdető népcsoport gerjeszti, amelyik nem fogadja el a többi népcsoportot azonos értékű embernek.

És az sem véletlen, hogy minden egyes megélhetési vérnáci családfáján ott lehet találni egy-két "érdekes" beoltást. A pánszláv és nagyromán nácik ősei között sok-sok magyar (nevű) van, a magyar új- és régi nácik ősei között nehéz kiválogatni, hogy melyik volt zsidó és melyik sváb, a náci cigányok többsége is vagy formálisan is, vagy legalább informálisan keverék. A Mohácsi-maffia tagjait pl. olyannyira szegregálták és elnyomták a magyarok, hogy kénytelenek voltak román iskolába járni. Ja, hogy Bedőben nem is volt más? Nem számít! Arcvonásaik meg alighanem azért olyanok, amilyenek, mert a (déd)nagyanyjuk rácsodált valami regáti betelepítettre...
Darócziékon is meglátszik a bedői származás, ráadásul az egyik legnagyobb gazda családjával mutatnak arcra megdöbbentő hasonlatosságot...

(A "túloldali irányítottság" akkor bizonyosodik be, ha egy szervezet akciói sorozatosan a túloldalnak segítenek, és mindig akkor balhéznak, ha "nagy a baj" - de soha nem a tényleges bajok, a valódi bűnösök ellen lépnek föl tettlegesen. Az operettnácik mind ilyenek, többségük persze tudtán kívül, másfélék meg nincsenek is nálunk.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.30. 08:05:41

Kedves "saintlouisdefrance"!

Ha Te az én szavaimból a 2008.11.28. 16:39:56-kor írt hozzászólásodban összefoglaltakat olvasod ki, akkor nincs miről beszélnünk. Aki Lenyinnel vállal sorsközösséget kéretlenül is, az már eleve gyanús, de aki így dekódol, mint Te, annál nagy a baj. Akinek ilyen a világlátása, annak a Szarvasmarhatenyésztők kézikönyve is tömény rasszizmus, és a Magyarország virágos növényei nyilas irredentizmus. A Magyarország madárvendégei meg még antiszemitább, mint a másik kettő.

Még egyszer, hátha így megérted:

- Nem hibáztat senki az őseid miatt.

- Nem hibáztat senki a választásod, vallásod miat.

(Illetve rokonaid egy - megtagadott - része alighanem, de azt a fájdalmadat ne a normális emberek elleni támadással próbáld legyszíves kompenzálni.)

Én még azt is elhiszem, hogy egyes aljas megélhetési (kárpótlás-parazita) vezérzsidók teljesen meggyőzően terjesztik, hogy megfellebezhetetlenül antiszemita az, akit - gondolataitól, szavaitól, tetteitől függetlenül - a zsidók annak kiáltanak ki, de aki ezt elhiszi, és nem látja az intézményesített paranoia mögött a kielégíthetetlen koncéhséget, a kiélhetetlen gyilkos bosszúvágyat, az nem tekinthető gondolkodó embernek.

Azt meg embernek sem tartom, aki a vele nem rokon embereket alacsonyabbrendűnek, a saját, kollektív fájdalmát meg magasabbrendűnek tartja. Nem véletlen, hogy a legtöbb társadali feszültséget, el nem fogadást itt, a Kárpát-medencében az a két soviniszta, származási elitizmust hirdető népcsoport gerjeszti, amelyik nem fogadja el a többi népcsoportot azonos értékű embernek.

És az sem véletlen, hogy minden egyes megélhetési vérnáci családfáján ott lehet találni egy-két "érdekes" beoltást. A pánszláv és nagyromán nácik ősei között sok-sok magyar (nevű) van, a magyar új- és régi nácik ősei között nehéz kiválogatni, hogy melyik volt zsidó és melyik sváb, a náci cigányok többsége is vagy formálisan is, vagy legalább informálisan keverék. A Mohácsi-maffia tagjait pl. olyannyira szegregálták és elnyomták a magyarok, hogy kénytelenek voltak román iskolába járni. Ja, hogy Bedőben nem is volt más? Nem számít! Arcvonásaik meg alighanem azért olyanok, amilyenek, mert a (déd)nagyanyjuk rácsodált valami regáti betelepítettre...
Darócziékon is meglátszik a bedői származás, ráadásul az egyik legnagyobb gazda családjával mutatnak arcra megdöbbentő hasonlatosságot...

(A "túloldali irányítottság" akkor bizonyosodik be, ha egy szervezet akciói sorozatosan a túloldalnak segítenek, és mindig akkor balhéznak, ha "nagy a baj" - de soha nem a tényleges bajok, a valódi bűnösök ellen lépnek föl tettlegesen. Az operettnácik mind ilyenek, többségük persze tudtán kívül, másfélék meg nincsenek is nálunk.)

saintlouisdefrance 2008.11.30. 15:08:43

Kedves Kitalátor?

"Aki Lenyinnel vállal sorsközösséget kéretlenül is"

mégis kicsoda? csak mert (nagyon) nem értek veled egyet máris komeinista vagyok?

"Illetve rokonaid egy - megtagadott - része alighanem"

már csak azért sem mert megölték őket.

"egyes aljas megélhetési (kárpótlás-parazita) vezérzsidók"

igen, ezek a MAZSIHISZ & Co. soha életemben semmi közöm sem volt hozzájuk. a koncéhség az oké, a gyilkos bosszúvágy már a te fantáziád. ha ismernéd a magyar zsidóságot tudnád, hogy kb annyira szeretik ezt az intézményt, mint az összmagyarság a Gyurcsány kormányt.

"Azt meg embernek sem tartom, aki a vele nem rokon embereket alacsonyabbrendűnek, a saját, kollektív fájdalmát meg magasabbrendűnek tartja."

én sem. nem is menne egy kikeresztelkedett zsidó nagypolgár nagyapával, arisztokrata nagymamával, anyai ágon pedig sváb kulák nagymamával és magyar dzsentri nagypapával.

"a legtöbb társadali feszültséget, el nem fogadást itt, a Kárpát-medencében az a két soviniszta, származási elitizmust hirdető népcsoport gerjeszti, amelyik nem fogadja el a többi népcsoportot azonos értékű embernek."

ezt szépen összefoglaltad. az ilyen megnyilatkozásaid miatt tartalak rasszistának és tartom fenn továbbra is amit előző kommentemben írtam.

saját magad mondod itt ki, hogy a társ-gazd feszültségek és a tolerancia hiánya nem a magyarok, hanem az a bizonyos két népcsoport felelőssége. hát, gratulálok az éleslátáshoz.

"A "túloldali irányítottság" akkor bizonyosodik be, ha egy szervezet akciói sorozatosan a túloldalnak segítenek"

szerintem ilyenkor inkább az idiotizmus bizonyosodik be.

saintlouisdefrance 2008.11.30. 15:12:28

az elején a kérdőjel véletlen volt

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.30. 16:10:43

Kedves saintlouisdefrance!

"mégis kicsoda? csak mert (nagyon) nem értek veled egyet máris komeinista vagyok? " Nem írtam hasonlót sem, a "gyanús"-t orvosi értelemben használtam, és nem azért, mert velem nem értesz egyet, hanem azért, mert az hagyján, hogy több személyiséget hordozol - a blogszférában nem túl ritka jelenség, még ha én nem is szeretem és nem is gyakorlom - hanem azért, mert úgy tűnik, mindegy neked, hogy ki mit ír, te úgyis azt olvasod ki belőle, hogy téged fenyeget a zsidóságod miatt. Ami meg szintén nem is igaz, hiszen - ahogy a zsidóktól megtanultam - csak az a zsidó, akinek a nagyanyja az volt. A mai izraeli -genetikai diszkrimináció talaján álló - kormányzati rasszizmus keményebb, mint a '19-es vörösterror hazai jogi következményei.

A halott rokonok nem hibáztatnak, ők már nem néznek, mint mi, hanem látnak. De tudtommal nincs olyan akár származása miatt ártatlanul, akár bűncselekményei miatt elpusztított-elhurcolt zsidó, aki után nem vesznek kárpótlást igénybe.

A gyilkos, megélhetési bosszúvágy a háború utáni rögtönítélő "népbíróságok"-tól a ávós pribékeken át napjainkig szörcsög a megrohadt szívekben. Sőt: ez már proaktíve is jelenkezett a '19-es vörösterror halálbrigadérosaiban... Ha a hazai zsidóság nem fogadná el a MAZsIHISz-t, akkor - mivel tudtommal az az önbeiktatott tagságú szervezet nem rendelkezik állammhatalmi eszközökkel, - simán kiebrudalhatná - ha többségük nem lenne zsarolható a MAZsIHISz segítségével lejátszott kárpótlási csalásokkal.

Annak az egynek tényleg örülök, hogy legalább Te nem tekinted alacsonabbrendűnek, nem embernek, életre méltatlan életnek a gójokat, gádzsókat, és nem tartod kissebb értékűnek a mi fájdalmainkat.

A rasszizmusnak nemcsak egy tipusa van, és a 2. tipusú talán veszélyesebb is, neked meg az is van. Megértettem, szerinted nem az a hibás, aki az asztalra szarik, hanem az, aki megeteti vele.

A (zsidó) Bácsfi Dianna és a (szintén zsidó) Szabó Albert, meg a balhét mindig a Gyurcsány pártbeli posztján való megingása idején kavaró Gárdák nagyon-nagyon jó hatással segítik ezt a nagy Apró-unokavőt. De hát tudom, mindenki idióta, akiben nincs zsidóvér, és aki közvetett bizonyítékok alapján következtetni mer...

saintlouisdefrance 2008.11.30. 17:06:52

"ha többségük nem lenne zsarolható a MAZsIHISz segítségével lejátszott kárpótlási csalásokkal." (...) "Megértettem, szerinted nem az a hibás, aki az asztalra szarik, hanem az, aki megeteti vele." (...) "De hát tudom, mindenki idióta, akiben nincs zsidóvér"

szép adventi gondolatok. nyilván azok közé tartozol, akik ilyenkor megpróbálnak minden gyűlöletet kiiktatni a szívükből. láthatóan minden gondolatod a soha véget nem érő szeretetben kezdődik és végződik. le a kalappal előtted!

én azt gondolom, hogy az antiszemitizmus és általában a rasszizmus nem ideológia vagy mítosz, hanem súlyos lelki problémák szimptómája. Emiatt sajnos társadalmi helyzettől és képzettségtől függetlenül bárhol felbukkanhat.

Kellemes ünnepeket kívánok Neked és mindazoknak (az árja magyar keveseknek) akire ilyenkor jó szívvel gondolsz.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.30. 20:49:05

Ki beszél itt (rajtad kívül) gyűlöletről? érvek, vélemények, valódi- vagy látszatkorrelációk előfordulnak, olykor még (esetenként elhamarkodott) ítéletek is, néha persze nem is véletlenül. A plasztikusabb képeket akkor szoktam alkalmazni, ha valaki nem ért a szép szóból, és függetlenül tartalomtól és formától, csak hajtogatja a magáét, mint a pereces.
Az én szívemben nem igazán fér el a gyűlölet, a sajnálkozó utálat nem hagy neki helyet.

Ugyanis - hogy megértsd - leszarom mindenkinek a származását, vagyoni-, vagy társadalmi helyzetét, bőr- és szőrszínét, iskolázottságát, műveltségét, vallásgyakorlását, világnézrtét, mindaddig, amíg családomat vagy engem nem korlátoz alapvető, valamint számomra fontos jogaim gyakorlásában.

Ha viszont igen, akkor meg a speciális érzékenységüket szarom le, és néven nevezem őket. Ha látom, hogy Olaf és Björk viszik el a biciklimet, akkor őket fogom szidni, sőt, ha elkapom őket, és nem adják szó nélkül vissza, lehet, hogy önbíráskodni is fogok. Ha viszont csak annyit látok, hogy két vörösesszőke, bőrsisakos, szakállas bűnöző viszi a bringámat, és ez nem az első eset a környéken, akkor az összes viking k. anyját fogom szidni, és rohadtul fel lennék háborodva, ha egy ilyen banda táborozna le a szomszédomban.

Ha lenne regisztrált neved (de még a jezsuitáknás is elbújsz, nehogy privát üzenetet kapj), és esetleg valami témában (akár valakik ellenében is) egy oldalon tudnánk "harcolni", és megnéznéd az iwiwes adatlapomat, láthatnád ismerőseim, barátaim töredékét. Cigány tudtommal kettő van rajta, tőlük tudom, hogy azok. (Fél)zsidót egyet tudok, Athinát, a "rettenetes" Tomcat élettársát, persze, lehet hogy több is van, nőknél végképp nem tudom megállaptani, férfiaknak meg nem szokásom a pöcsét nézegetni pisálás közben, sőt, a mi fajtánk nem is szokta közszemlére kirakni, mint az addig általam is tisztelt Choli Daróczi József, költő és professzor, és a kirakását sem szokta követelni, mint valamelyik zsidóbűnöző az idén a saját hitsorsosától. Van néhány egyetemi tanár, van sok tisztességes iparos és néhány fiatal gazdálkodó, van utcaseprő, több pap és sok gyerek, a gyerekeim, osztálytársai, barátai, meg persze volt osztály- és évfolyamtársak, munkatársak... Görög és római katolikusokon kívül van sok ortodox és református ismerősöm és barátom, evangélikusból fent csak egy van, de összesen csak hármat ismerek, egyet alig, van baptista is, és adventista barátaimból egy sincs fenn. Persze elég sok ateista vallású barátom, ismerősöm is van.
Mindegyiknek eredményes, szeretetteljes karácsonyi felkészülést kívánok!

Amúgy most árja vagy magyar? Van néhány indoárja származású ismerősöm, de nem tudom, hogy kinek, vagy miféle embernek a jókívánságait tolmácsoljam cigány és/vagy német barátaimnak. Jókívánságodat köszönöm, azzal a kis megjegyzéssel, hogy kellemes leginkább a lábvíz lehet, a karácsony meg legjobb esetben áldott.

Neked is kívánok békés, áldott ünnepeket, és szívből kívánom, hogy ne érezd magad üldözöttnek, csak ha tényleg kergetnek! Kívánom, hogy találd meg a békét önmagaddal is!

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.12.01. 13:55:47

Halk kuncogás. (Ha hangos hahotában törnék ki, furcsán nézne rám a környezetem.)

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.12.01. 15:24:20

Igen.
Koporsópolírozás, és művirágportalanítás a fő munkaköröm, de amikor ez előző kommentet olvastam, éppen az ügyfélváróban tartózkodtam, és próbáltam kitalálni a várakozók genetikai leszármazását, nemzetiségi, vallási hovatartozását, és szexuális orientációját. De csak addig jutottam, hogy egyelőre nem ismerőseim az iwiw-en. (Azaz, ha jól logikázom: ha se nem cigányok, se nem zsidók, de még csak nem is kínaiak, és nem melegek, vagy leszbik, akkor, és csak akkor lehet, hogy homofób, rasszista és antiszemita vagyok.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.12.01. 15:47:26

Sőt, egyenesen nácifaszista, mert szegregálsz. ;-D

Amúgy volt közöttük kínai, vagy az akciós ragu és a kortalan kínaiak mítosza tényleg igaz?

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.12.01. 16:12:38

Nos, örülök, hogy így elkedélyeskedünk. De az igazat megvallva a zárójeles résszel arra próbáltam utalni (mintegy a logika irányát megfordítva), hogy a zsidó, cigány akármi ismerős léte önmagában nem "bizonyíték" arra, hogy valaki nem antiszemita, rasszista stb. (Én itt ezekkel a jelzőkkel nem illetnélek téged, hiszen nem is ismerlek, bár be kell valljam, a kommentek szűkös keretei között megismerhető nézeteidet osztani egyáltalán nem tudom.) Apósom, aki viszont véleményem szerint antiszemita, és erős faji alapú előítéletek is munkálnak benne, előszeretettel példálódzik egyetlen zsidó haverjával antiszemita voltát tagadandó. (Más ilyen embereket is ismertem.) Ez nála együtt jár egy erős (sokszor történelmietlen, indokolatlan, és illogikus) kommunista ellenességgel. (Megjegyezném, hogy az antiszemitizmus, és a rasszizmus nem a kommunista ellenes jobboldal sajátja. Egy felmérés szerint (amiről az Indexen !!! olvastam) a stabil MSZP szavazók körében is magas arányban megtalálható eszmék ezek.
A kortalan kínaiak mitoszát egyelőre sem igazolni, sem cáfolni nem tudom. Kínaiakkal rendszeresen csak a temetkezési irodával szemben található kínai kajáldában érintkezem, kb. 3 éve. A felszolgáló csajok azóta nem öregedtek látványosan (3 év meglehetősen rödid idő). Egyikük azonban egy valamiben valóban állandó/változatlan, ugyanolyan pocsékul beszél megyarulk, mint 3 évvel ezelőt, és ezért ugyanolyan pocsékul is ért. Ennek következményeként képtelen vagyok neki elmagyarázni, hogy nem kérek egy egész tál babcsíra-salátát, hanem csak a sült szójám tetejére egy jó kanálnyival. Bizony így zavarja köreimet hétről hétre, de ezért még nem haragszom az összes kínaira kibékíthetetlenül.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.12.01. 16:37:33

Akkor, lehet, hogy ismételve-megcáfolva magamat, lehet, hogy mégiscsak antiszemita vónék, merthogy a legközelebbi barátaim között nem tudok zsidót (cigányt igen), a távolabbiakról meg lásd fentebb, nem tudom, és nem is érdekel. Lehet azért nem kötődöm hozzájuk érzelmileg, mert kevés közöttük az, akivel templomban már találkoztam...
Az apósodról írtakkal nem tudok egyetérteni, történelmietlen, indokolatlan, és illogikus kommunista-ellenesség nem létezik szerintem. Ugyanúgy nem létezik, mint történelmietlen, indokolatlan, és illogikus nemzetiszocialista-ellenesség. A felmérésre én is céloztam, nemcsak a komcsi törzsszavazók rasszisták (lásd az eredeti zsideszezést, orbáncigányozást, meg a határokon kívül rekesztett magyarok lerománozását, letótozását, sőt: lejugoszlávozását., hanem a magukat liberálisnak hazudó közép- és nagypolgárok is, avagy érdemes lenne megszámolni, hány zsidó gyerek ül egy padban, mit padban, osztályban cigánygyerekkel együtt. (Ezen segíthetne a Morvai Krisztina által közhírré tett antiszegregációs javaslatom.)

A budapesti gettóképző hajlamot a kínaiakon is lehet ezek szerint tapasztalni, a debreceniek többsége egy-két év alatt remekül megtanul magyarul. Én sem haragszom rájuk (különben is: rokonok (Attiláról) ;-) ), csak kíváncsi vagyok. Mint apámék, amikor kisgyerekként a zsinagóga-ablakon akarták meglesni a "motoszka-estet", aztán jól megkergette őket a sahter. Hétfőn meg a fűszeres nem adott nekik hitelbe bocskorszíjat*...
Legjobban jársz, ha megtanulsz kínaiul. Ha elég fiatal vagy (és pláne, ha nő), úgyis csak úgy kérhetsz majd ágytálat az elfekvőben a nővérkéktől. :-(


*Valami nyúlós édesség volt, mint a medvecukor, csak barnás volt és nem volt hashajtó hatása.

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.12.01. 17:59:06

Tisztázás. Ilyen olyan kommunista ellenességről. Amikor mindenki kommunista, aki nem ért velem egyet, aki nem szimpatikus, aki máshogy vezet autót, aki nem fideszes, aki mszp-re, szdsz-re szavaz ...
(Egyébként csak érdekességként jegyzem meg, hogy a hatalmas Fidesz-Orbán rajongásban az Orbános kulcstartón túl odáig mentek, hogy a fennhangon ateista apósom, és gyermekei keresztelni készülnek az unokát, mert ugye most a Fidesz is ezt a vallásos, egyházos vonalat nyomja. Az persze a gyereknek jó, egy lépéssel közelebb az üdvhöz, de amúgy? Jezsuitáknál lehetne ilyenről beszélgetni. Párthűség mint Isten-érv bruhahaha.)
Morvai Krisztina munkásságát nem követem.
Elfekvőbe pedig talán nem kerülök, csak lesz annyi a fiaimban, hogy kimosnak a szarból, ha már magatehetetlen leszek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.12.02. 08:39:40

... ha a tehén rossz helyre pottyantott, vagy a disznó kitúrta magát a karámból, apám akkor is lemocskoskomonistázta. Különös tekintettel a szomszédban lakó, feljelentgető pátrttitkárra...

Az a keresztelési igény meg lehet, nem is párthűségi eredetű, hanem ad abszurdum az is elképzelhető, hogy hiteles keresztények példaképként hitelesen terjesztik az Evangéliumot. Papi hivatások is ott ébrednek, ahol jó pap van.

A fiaidban nem is kételkedem, pusztán abban, hogy itt tudnak maradni, vagy elmenekülnek ők is, mint már annyian.

vabatahtlik · http://bajszos.freeblog.hu 2008.12.03. 12:55:19

Pardon, talán kiderült, hogy apósom nem a fiaim nagyapja (feleségem apja meghalt). Fiaimat jó időben megkereszteltettük (pártsemlegesen :)).
Bárcsak a hirtelen buzgalom hiteles kersztények példamutatásának eredménye lenne!
A fiúk pedig miért ne tudnának itt maradni? Szeretem ezt az országot (Budapestet, Debrecent, Pécset, a Zemplént, Sármelléket, Zalát, a Tiszát...), a barátaim is szeretik, rokonaim is (világnézeti, politikai, akármilyen beállítottságtól függetlenül :)), ez talán elég példa.

felician 2008.12.05. 18:19:42

Hát ez már-már sokkoló.

Úgy érzem, hogy ez a fenti szóváltás itt iskolapéldája a magyar közélet gyilkos betegségének. Bemutatja, hogyan képesek magas intellektuális nívón álló, jó szándékú emberek sok energiával olyan tehetségtelenül kommunikálni egymásnak az eltérő hangsúlyozásokból származó nézetkülönbségeiket, hogy abból SEMMIFÉLE előremutató, termékeny csiszolódás, békeerősítő feloldás NEM SZÁRMAZHAT!

Nagyon ijesztő számomra azt látni, hogy Magyarország belezüllik egy olyan tág értelemben vett hatalmi rendszer korlátlan uralmába, amely súlya nagy részével nem nyugszik máson, mint amúgy jó szándékú emberek kommunikációs impotenciáján! Ki tudna itt értelmesen, értésre és értettségre törekedve közeledni a más álláspontú magyarhoz, ha épp ti nem?! A jó szándékkal kövezett, pokolba vezető úttestben a kötőanyag pont az a (ki tudja honnan származó) tehetség, hogy eszméletlen virtuozitással tudjuk meggyőzni vitapartnereinket arról, hogy pontosan olyan ordas-veszélyes ostobák vagyunk, mint amilyennek feltételezett bennünket!

De mivel ti érdemesnek tűntök erre, rávilágítok, hol baltázzátok el. Bocs, de én ezt magyar-globalice tartom nagyon fontos dolognak.


Kedves kitalátor!

Amit írsz itt végig, azzal én egyet is tudnék érteni, de a hogyanjával a legkevésbé sem értek egyet, és mivel a hogyanban mindig implicit állítások bújnak meg (és MINDEGY, hogy te teszed bele vagy én!!!), mégsem tudom leírni, hogy egyet értenék veled.

Irodalomtanárom elsőként azt tanította meg annak idején nekünk, hogy a féligazság hazugság. Én ezzel mélyen egyetértek, és sokszorosan igazolva látom.


„Fájó igazságtartalmával magyarázzák, hogy a nemzeti kulturális örökség védelmével megbízott, azért tekintélyes javadalmazást kapó politikusok, kuratóriumi szakértők, köztisztviselők miért ítélték pusztulásra a Feszty-körképet.”

Hát nézd. Nem igazán értem a mondatot, az alany nem egyértelmű (kik magyarázzák???), ezért csak arra, amit én kiolvasok: szerintem ennek a képnek nem „fájó igazságtartalma” van, hanem valami valós fájdalom tökéletesen elcseszett interpretációjával van dolgunk. Egy részigazságról, amely pont részessége kapcsán teljesen jogosan dühít másokat, akik találva érzik magukat az igaz mondat másik fele nélkül. Egy ilyen kép szerintem szégyen, függetlenül a körkép értékétől, és függetlenül az akárhogyisvolt másik szégyentől is, amelyikre utal(ni próbál).

Kedves Kitalátor, komolyan mondom, szégyenkezem a miatt, hogy egy hozzád hasonló intellektusú embert kioktatok a határozott névelő és többes szám jelentésmódosító funkciójáról nyelvünkben: ilyen esetben gyűjtőnevet képez, magyarán általánosít.

„ha A zsidóK hagyják”??????

Ez egész egyszerűen AZT JELENTI, hogy a zsidók kollektíve, minden zsidó kivétel nélkül odament vagy odahatott, és tudatosan megakadályozta a hercegprímást a magyarmentésben.

Hiába nyilvánvaló, hogy ezt nem gondolhatja konkrétan így senki (hisz képtelenség): egy ilyen mondat használata teljesen jogosan háboríthat fel bármilyen zsidó embert, mert a legtriviálisabb nyelvhasználat szintjén sem veszi a fáradságot, hogy különbséget tegyen szuverén emberi lény és szuverén emberi lény között. Mit nem veszi a fáradságot?! A tényszerű lehetetlenség annyira nyilvánvaló, a helyes nyelvi megoldás pedig annyira elemien könnyű volna, hogy ez kimondottan SZÁNDÉKOS általánosító használatot indikál (szándékos bujtogatás vagy szándékos hanyagság, az most mindegy…). Ez pedig olyan morális állásfoglalás, amely leválik a kép és mondat magasabb szemantikai tartalmáról és már önmagában is kemény tartalmat hordoz (t.i. „nem vagyok hajlandó tekintetbe venni zsidó emberek közötti különbségeket!”). Ennyi.

(Egyébként egy ilyesfajta nyelvi-fogalmi pontatlanságnak lehet is éppen konstruktív retorikai értéke, csak éppen nem a ma Magyarországán etnikai kérdésekben! Azok történelmi okokból túl borulékony porcelánboltok ilyesfajta frivolkodáshoz!)

Értem, hogy nem azért tetted ki posztba a feliratos képet, mert maradéktalanul egyetértesz vele. Valamit illusztrálni próbáltál a segítségével. De vigyázatlanul tetted, mert egy olyan kaliberű, bűnös kvázi-állítást tűnsz részében-egészében aláírni ezzel, ami (sajnos jogosan) vörös posztó, és ez ma Magyarországon szerintem morálisan elfogadhatatlan. Mármint, hogy aláírod. TELJESEN MINDEGY, hogy ez egy, a másik oldalról bűnösen gerjesztett hektikus közidegállapot miatt van így. Így van és kész! Sikerült nekik! És aki ehhez nem hajlandó alkalmazkodni, az vegye tudomásul, hogy fogaskerékké teszi magát a hivatalos demagógia gépezetében. Úgy csinál, mint a légy, aki szabadulási dühében maga-magát gabalyítja egyre kilátástalanabbul a pók hálójába. Ezt játssza a magyar radikális jobboldal jelentős része, és ezzel sírnivalóan hatékony MSZPSZDSZ kampányirodát működtetnek a saját személyükben!

Az meg, hogy ezzel az „igazság”-mondással látod indokoltnak a körkép elhanyagolását a felelős illetékesek részéről, az meg csak a te privát oktulajdonítási aktusod, ami kényes-kétes pszichológiai nyomások alatt áll mindenkinél, ne várd tehát, hogy eltérő attitűdű emberek perc figyelmet is szenteljenek egy ilyen állításodnak komolyan vehető bizonyító mellékletek nélkül. Az, hogy sok másban is olyan izék, az akkor sem indok egy vitában, ha a korrelációk egyébként tényleg gyanússá teszik a dolgot.

„Valahol régebben már leírtam, hogy "zsidó" az, aki pénzt kap érte. És ezzel pontosan nem…”

Jaaaa! Valahol régebben leírtad! És ezzel pontosan nem azt akarod mondani hogy! Csakhogy ez így és ilyenkor már édes mindegy, mert már konkrétan belegyalogoltál a másik érzékenységébe. És újra mondom, MINDEGY, hogy jogos-e az ő (túl)érzékenysége! El kell dönteni, hogy veszekedni és verbális zugdiadalokat aratni akarunk tovább trágyázva a rendszert hizlaló zavar táplevesét, VAGY elkezdjük empatikus tapintattal (tudod, úgy keresztényileg) magyarázni a jó szándékú (!) túlérzékenyeknek, hogy mi is van bennünk igazán, ÉS! okosan elkezdünk nem új s új hivatkozási alapokat nyújtani a rossz szándékúak hazugságaihoz. Ja, hogy ez így keményebb, önmagunkon is végzendő munka! Bocs.


„Nem véletlen, hogy a legtöbb társadali feszültséget, el nem fogadást itt, a Kárpát-medencében az a két soviniszta, származási elitizmust hirdető népcsoport gerjeszti, amelyik nem fogadja el a többi népcsoportot azonos értékű embernek.”

Tehát ugye a népcsoport egy emberként feláll, és kihirdeti soviniszta, származási elitizmustát, és ezzel gerjeszt! Ne mond nekem, hogy szőrszálhasogató vagyok! EZT ÍROD LE! De hát ez hülyeség, Kitalátor! Minek ilyet leírni?!?!?!?!? Népcsoportok maximum vándorolni tudnak, hirdetni és gerjeszteni csak egyes emberek! Ha egy ilyen hovatartozású barátod NEM tesz ilyet, már nem teszi a népcsoport sem. Egyszerűen nem leszel komolyan vehető egy ilyen mondat után, akkor sem, ha nincs másról szó, mint hogy „hányaveti” módon írtál le egy általad esetleg jól ismert és igazolható jelenséget! Ez nem vitastílus, hanem veszekedési. Mert az efféle hányavetiség implicite kimond valamit! Azt a kofák szintjéhez illő „igazságot”: „Áh! Mind egyforma!” (De ha veszekedni akarsz, csináld, nem szóltam. )

Érdekes egyébként, nekem nem triviális, melyik két népcsoportra gondolsz. Nekem tényleg csak két ilyen(re jelentős részében hajlamos! – azt hiszem, így vagyok oké) népcsoport jut eszembe a Kárpát-medencéből: a zsidók és a magyarok. Ha így értetted, sajnos bizonyos jelentéssíkokon egyet is kell értsek veled.

„Ugyanis - hogy megértsd - leszarom mindenkinek a származását, vagyoni-, vagy társadalmi helyzetét, bőr- és szőrszínét, iskolázottságát, műveltségét, vallásgyakorlását, világnézrtét, mindaddig, amíg családomat vagy engem nem korlátoz alapvető, valamint számomra fontos jogaim gyakorlásában.
Ha viszont igen, akkor meg a speciális érzékenységüket szarom le, és néven nevezem őket.”

Sajnos ezzel szerintem csúnyán bukón vagy. Ezzel azt mondtad ki, hogy ha elkezdi sérteni a jogaidat, akkor a bőrszíne és származása alapján fogod néven nevezni. „Hogy megértsd”: az alapján amiről továbbra sem tehet, nem azzal amiről tehet (jogsértés). Jó jó, gondolom arra gondolsz, hogy ha a saját mássága örvén, arra hivatkozva vindikál jogot a te jogaid sértésére, AKKOR ezt a másságát miért kellene továbbra is ugyanúgy tiszteletben tartanod. Így teljesen egyet is értenék!

Mondhatod erre, hogy ez blog, és emiatt nem lehet minden nyilatkozat olyan árnyalt, mint most az enyém. Mert a blog inkább olyan, mint az élőbeszéd. Egyetértek. Amíg az élőbeszédünkben sem tanuljuk meg a kategóriákkal és fogalmakkal végzendő elemi logikai műveleteket a korrekt igazságosság jegyében alkalmazni, addig marad is köztünk a végeérhetetlen szarhányás, mint egyetlen kommunikációs lehetőség.

Szóhasználat:

„A gyilkos, megélhetési bosszúvágy a háború utáni rögtönítélő "népbíróságok"-tól a ávós pribékeken át napjainkig szörcsög a megrohadt szívekben.”

Háááát, ezzel nem kelted éppen hűvösen korrekt igazlátásra törekvő helyzetelemző benyomását! Lehet, nem is célod, de szerintem az ún. magyar jobboldalon ilyenből van krónikus hiány. Te pl. ész alapján simán lehetnél azzá. De azt ne várd, hogy posztmodern időkben „rothadástól szörcsögő szívekről” vizionáló arcokat komolyan vehető vitapartnerként fogadjon el bármilyen komolyan vehető közéleti áramlat. Kicsit (rossz értelemben) középkorias, flagelláns tempónak érzem ezt pl. én. Ráadásul kétes érvényességű attribúciós mondat ez is.

„A plasztikusabb képeket akkor szoktam alkalmazni, ha valaki nem ért a szép szóból, és függetlenül tartalomtól és formától, csak hajtogatja a magáét, mint a pereces.”

Értem. Csak azt nem tudom elhinni, hogy ERRE viszont leesik neki a tantusz. Szerintem csak simán meggyőzöd (s mivel a te álláspontoddal szemben elfogult, és vélhetően differenciálatlan gondolkodású, ez különösen is könnyű!), hogy nem vagy normális.

Használod a következő kifejezéseket:

„Félzsidó” „Vezérzsidó” „zsidóbűnöző”

Engem ezek a kifejezések (rég elmagyarosodott svábok sarjaként is) komoly szorongással töltenek el, mert nagyon hatékonyan idézik az egykori náci-nyilas propaganda gyűlöletdiadalának szóhasználatát, amelyben a zsidó népnév szitokszó volt, közkedvelten szóösszetételbe vonva negatív kifejezésekkel. Lehet, hogy hülye vagyok, mert nem is úgy volt, de nekem akkor is idézik, és tudom, hogy másnak is! Én ilyet Magyarországon nyomokban sem akarok látni, mégoly jogos indulatok kifejezőiképpen sem! Undorítóak. Pedig hidd el, politikailag ugyanazon az oldalon állunk, és engem is bőszít az, ami téged.
Ezek a szavak a miatt elviselhetetlenek, hogy a szóösszevonás a magyar nyelvben akkor alkalmazandó mellérendelő viszonyban (de sokszor jelzős összetételekben is), mikor az összetétel többet jelent a tagok jelentésének egyszerű összegénél. Ugyan mi lehet ez a - csak jelzett - többlet a „zsídóbűnözőben” a „zsidó bűnözőhöz” képest?! Pontosan az az implicit állítás, amitől minden zsidó joggal kap gyomorgörcsöt történelmi háttér előterében. Szerintem ezt empatikus ember nem használhatja, és saintlouisdefrance joggal kérheti számon keresztény társán az ilyen megnyilvánulásokat. Vélemény volt.


Kedves saintlouisdefrance!
Szerintem beleesel ugyanabba a csapdába, amibe elég sok ember beleesik ahhoz, hogy ne lehessen értelmesen beszélgetni ma Magyarországon az ilyen dolgokról. Elhiszed azt, amit a valóban balliberális dominanciájú média el is akar hitetni: hogy a nemzeti identitásukat magas értékrangon kezelő emberek kirohanásai más etnikumok ellen valami zsigeri gyűlölet tiszta megnyilvánulása, nem pedig egy AZON való jogos felháborodás buta és tehetségtelen kinyilvánítása, hogy vezető politikai és közéleti erők (és ezekben tényleg sok zsidó van ugyebár) etnikumok neveivel és problémáival nagyon csúnyán visszaélnek a közbeszédben saját céljaik érdekében, miközben a nemzeti értékeken (vagy legalábbis azok szimbólumain) valami egészen bicskanyitogató arcátlansággal gázolnak át. Nem szent előttük semmi sem, ha a saját politikai céljaikat nézik. És egy általuk évtizedekig (és azóta is) mesterségesen butított tömeg hátán hátán állva teszik mindezt, mert megtehetik. (Na, mindjárt engem is elfog a harci idegesség…) Szerintem természetes (ha rossz is ez így), hogy aki kevéssé tud disztingválni, annak az indulatai homlokterébe bekerülnek a rafináltan kihasznált csoportok is, akiknek a nevével sorozatosan pofáncsapkodja őket egy cinikus hatalom. Szerintem ilyenkor NEM az indulatoskodó az első számú bűnös! Bűnös. Szerinetem is. De elsősorban a gondolkodás lustaságában, nem a fajgyűlölet vétkében! Ezt szerintem nagyon erősen ki kellene mondani, mégpedig pont azoknak a sajátos helyzetű embereknek kellene, mint amilyen te is vagy. Akiknek a hovatartozása nem gyakható be egy mozdulattal valamelyik sztereotip skatulyába.

Egyébként pedig ha vannak, akik ZSIDÓKÉNT ÉS MINDEN ZSIDÓRA HIVATKOZVA tesznek, mondanak vagy képviselnek erősen kétes jogosságú dolgokat (cigányt is írhattam volna) (bizonyos(!) kárpótlási igények, antiszemita-média-hecc, mittudomén, nem kutatom..) akkor szerintem kicsit álszent dolog hevesen háborogni azon, hogy vannak olyanok, akik kimondottan ZSIDÓKRA, ÉS MINDEN ZSIDÓRA UTALVA adnak hangot dühüknek. Különösen álszentnek érzem ezt akkor, ha nem párosul legalább ekkora hangú felháborodással az említett, visszaélő „érdekképviseleti szerv” felé. Persze, gyarlók vagyunk mind, én is tudom. De legyen bátor mással is megbocsátóbb lenni, aki az övéivel (esetedben kvázi-övéivel(?)) megbocsátó… szerintem.

„azért is vagyok Mindszenty boldoggá avatása ellen, mert az nagy örömet jelentene a (fél-)nyilas antiszemiták számára, akiknek a szubkultúrájában a bíboros akarata ellenére is ikon lett és akik felé a magyar Katolikus Egyház amúgy is túl sok gesztust tesz (fogalmam sincs hogy miért)”

(Mert nyilvánvaló mártír volt, aki (mellékesen zsidó?) kommunisták miatt szenvedett.)

Azzal, hogy ilyen messzemenő jelentőséget tulajdonítasz egy SZUBkultúra (magad írod!) aprócska szívügyének, szerintem pont GyF-nek és szövetségeseinek segítesz emelni azt a nagyítót az elé pár szövetségesesdit játszó szerencsétlen, nagyszívű buta és elvtelen provokátor elé, amelybe tévén át belenézve úgy megrémül a sok-sok kiseszű kisember, hogy szalad-szalad gyorsan a jó szoci bácsikra szavazni minden negyedik év tavaszán.

„a zsidóknak egyébként nincs pápájuk aki 2000 évente bocsánatot kér a nevükben és elhatárolódik. egy ilyen megosztott társaságnál csak egyenkénti elhatárolódások lehetségesek. az meg van bőven, csak téged nem érdekel.”

Igen, de: ez a magyarokra pont így igaz mutatis mutandis. Sőt. Arra KAMPÁNYT lehet építeni, hogy a kilökés az egyenlő: szavazz az MSZP-SZDSZ-re! És már nyolc éve egész hatékonyan hozzájárul(!) ez a sok kis egyéni elhatárolódás valamihez, ami most virít az országban… szóval van itt is. Kár, hogy ilyen. Hogy érdekel?

Ezért a következő mondatod:

„egyébként mi magyarok (remélem nem kapsz agyvérzést amiért T/1-ben írok) amúgy olyan példamutatóan kilöktük magunk közül a sok nyilast meg kommunistát, hogy joggal kéred ezt egy másik népen számon.”

legalábbis elhamarkodott ebben a kontextusban, különösen, hogy amint később írod:

„én azt gondolom, hogy az antiszemitizmus és általában a rasszizmus nem ideológia vagy mítosz, hanem súlyos lelki problémák szimptómája.”

Akkor lökjük ki magunk közül a súlyos lelki problémákkal küzdőket, akik – e szerint – valószínűleg nem szabadon választják kifogásolt attitűdjüket???

Nem akarlak provokálni, szerintem az a fajta (állítólagos) antiszemitizmus és rasszizmus, aminek a tematizálásától ma hangos az ország, NEM lelki problémák szimptómája, hanem (emberfőben kifejezve kisebbrészt, hatóerőben kifejezve nagyobbrészt) politikai provokáció és (per kopf kifejezve nagyobbrészt, társadalmi hatékonyságában nézve elenyésző részt) differenciálatlan gondolkodásmód és problémalátás szimptómája.

Az első (a provokáció) alátámasztására sajnos nem tudok jobbat mondani, mint amit Kitalátor írt:

„A (………)* Bácsfi Dianna és a (………)* Szabó Albert, meg a balhét mindig a Gyurcsány pártbeli posztján való megingása idején kavaró Gárdák nagyon-nagyon jó hatással segítik ezt a nagy Apró-unokavőt.” És: „A "túloldali irányítottság" akkor bizonyosodik be, ha egy szervezet akciói sorozatosan a túloldalnak segítenek, és mindig akkor balhéznak, ha "nagy a baj" - de soha nem a tényleges bajok, a valódi bűnösök ellen lépnek föl tettlegesen. Az operettnácik mind ilyenek, többségük persze tudtán kívül, másfélék meg nincsenek is nálunk.”

*((A zsidó szót azért pontoztam ki, mert nekem magamnak nincsenek értesüléseim az említettek származását illetően, egy blog meg nem tekinthető megbízható forrásnak közszereplők származásával kapcsolatban – minden esetre itt, ebben az összefüggésben tényleg nem közömbös, hogy milyen származásúak valójában!))

A Kitalátor által vázolt körülmény szerintem olyan világos, mint a nap, és nem értem, hogy ezt hogy képes nem észrevenni bárki, aki látásra törekszik. Sajnos az a véleményem, hogy aki figyelmen kívül hagyja ezt a szempontot bármikor is a magyarországi vélt-valós (anti)szemitizmus tárgyalásakor, és nem teszi fel minden pillanatban a „Kinek használ?” kérdést a gondolatai/érzései hangsúlyozásakor, az vagy vétkesen elfogult, vagy rossz-szándékú!

„sajnos nagyon hamar dühbe jövök, ha az általam mélyen megvetett antiszemitizmust az általam mindennél többre tartott kereszténységnek akár a közelében is látom. olyankor sarkosan fogalmazok.”

Látod, ez a baj. El kellene számolni tízig, és utána kellene nekilátni a másik fél tévedéseit és csúsztatásait kíméletlen logikával, de nem elutasító indignáltsággal (mert a kettő együtt már arrogancia, csúnya tulajdonság, amivel újra fogást találnak rajtad). Ez volna szerintem hitelesen keresztényi és európai.

---------------------------------------------

Külön szép, hogy ilyen mondatokat vagytok képesek megereszteni egymás felé:


sl
„tudom, nem kell mondani, angolul tudni zsidós dolog.”

kt
De hát tudom, mindenki idióta, akiben nincs zsidóvér, és aki közvetett bizonyítékok alapján következtetni mer...

sl
ha valami rossz történik a világban, az a zsidók műve.

sl
abban az esetben, ha nyilvánvaló, hogy nem zsidók akik rosszat tesznek, illetve ha a mieinkről derül ki egyértelműen, hogy valójában idióták, akkor ott "túloldali irányítottságról" van szó.

kt
Megértettem, szerinted nem az a hibás, aki az asztalra szarik, hanem az, aki megeteti vele.

sl
minden hiba, kellemetlenség és szégyen oka rajtunk kívül áll.

sl
„de nyilván, az egész kádárkor és rendszerváltás a zsidók műve, mint ahogy a weimar-i köztársaság és a horthy-kor gazdasági problémáiért is csak ők voltak felelősek.”

kt
Tudom, nagyon zsidós eljárás számon kérni holmi elhatárolódásokat…

sl
Kellemes ünnepeket kívánok Neked és mindazoknak (az árja magyar keveseknek) akire ilyenkor jó szívvel gondolsz.


Ezt nem tudom, minek hívják, de engem pl. azzal lehet elsőként kihozni a béketűrésből, ha kinyilatkoztatják nekem, mit miért csináltam, vagy hogy én mit gondolok voltaképpen.


-----------------


Nyugi, nem vagyok grafomán, nektek sincs túlméretezett jelentőségetek a szememben (a túl- előtagot hangsúlyoznám), magamnak is írtam.

Áldott Adventet!

f

felician 2008.12.05. 18:39:18

"a magyar Katolikus Egyház amúgy is túl sok gesztust tesz (fogalmam sincs hogy miért)"

"(Mert nyilvánvaló mártír volt, aki (mellékesen zsidó?) kommunisták miatt szenvedett.)"

Bocsánat, itt elnéztem valamit, nem arra vonatkozik az értetlenséged, mint amire hittem, mikor írtam...
f

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.12.05. 23:08:38

Kedves Felician!
Szinte teljesen igazat adok neked. Mentségemül a következőket tudom felsorolni (így hirtelen, mert nagyon elfáradtam, és álmos vagyok):
- Van egy sokak (főleg sok hölgy) által elviselhetetlennek tartott, apámtól átvett "bányászos" stílusom. Ez nemcsak az abszurdhoz, különösen a közép-európai abszurd humorhoz való vonzódás, hanem egyfajta "szociáldarvinista" ihletettségű látásmód. Most álmos vagyok ahhoz, hogy értelmesen kifejtsem, nem a tényleg betegekkel van bajom, bajunk, hanem azokkal, akik feleslegesen nehezítik meg önmaguk és környezetük életét. Ha valaki pl. féltékenykedett a párjára, akkor bizony gyermekkorom közösségében egyszerűen elkezdtek kacérkodni azzal a féltett párral, akármilyen ronda vagy böte is volt. Azér'is! Ha valaki fóbiás volt, pl a hüllőkre, annak dobtuk a siklót a nyakába. Ha túlélte (hál' Istennek mindenki túlélte, legfeljebb elájult), néhány alkalom után vagy rájött, hogy valójában semmi baja nem lett, csak "halszaga" lett egy kicsit, és leszokott a "hisztiről", vagy legalább nem hivalkodott többé utána a "bajával", esetleg távollétével szerzett örömet. Merthogyaz ilyenfajta "érzékenységek" mögött - elfogadom, hogy túlegyszerűsítve - azt a viszonyulást láttuk, amit a hülyébb lányokon, akik minden öltözködés, vagy a határban a bokor, boglya mellé történő leguggolás közben elvisították magukat, hogy "ne nézzetek ide".
Tudom, a szociáldarvinizmus e gyakorlati formája nehezen egyeztethető össze kereszténységgel, humanizmussal, úgyhogy csak ismételni tudom: aki tényleg (elme)beteg volt, azt nem volt szabad bántani.

Emlékszem, hogy összeszidtak a szüleim, amikor 6-7 évesen úgy kergettem el Bélut magam mellől (nem hagyott olvasni), hogy a meztelen lábfejét vesszőcskével megcsapkodtam. Bélu 20 -25év körül járt, átlagos testmagassággal és testalkattal, korán kopaszodó fejjel és kb. egy 3-4 éves gyerek értelmi fejlettségével. Az ő anyja (amúgy nagymamám unokatestvére) nem tudott elbújni, amikor megérkeztek a "dicső felszabadítók". Bélut nem az oroszok csinálták - egy egész szakasztól nem igazán szokás teherbe esni - hanem már az anyjának a férje, amikor hazatért a hadifogságból. A szifilisz, amit Bélu anyja kapott ráadásul a "felszabadításhoz", ugyanis nem okozott meddőséget. "Csak" azt, hogy Bélu örökké kisfiú maradt, egészen a korai haláláig. Még fütyülni sem tudott megtanulni.

saintlouisdefrance 2008.12.05. 23:08:40

Kedves Felícián,

köszönöm az elemzést, azt hiszem ez volt a leghosszabb komment amit valaha láttam : )

sok mindenben igazad van.

egyetlen kifogásom, hogy azt írod:

"Bűnös. Szerinetem is. De elsősorban a gondolkodás lustaságában, nem a fajgyűlölet vétkében!"

ez nem világos... akkor aki a gondolkodás lustasága miatt lesz fajgyűlölő, az nem is igazán fajgyűlölő, csak lusta gondolkodni?

az egyetlen szerintem lehetséges konzekvens magatartás, az ha minden ilyen megnyilatkozást elítélünk. más különben óhatatlanul relativizálnánk a fajgyűlölet és kirekesztő általánosítás bűnét.

......

"Akkor lökjük ki magunk közül a súlyos lelki problémákkal küzdőket, akik – e szerint – valószínűleg nem szabadon választják kifogásolt attitűdjüket???"

nem minden antiszemita nyilas is: gyűlölködni és felekezeti/etnikai népirtást helyénvalónak tartani (pláne részt venni benne) nem ugyanaz a dolog. de még ha az egésztől eltekintünk is, a nyilasokat a kommunistákhoz hasonlóan a társadalomnak már csak azért is ki kellene löknie magából, mert a hazánkat egymást váltva megszálló hatalmakat segítették.

"A Kitalátor által vázolt körülmény szerintem olyan világos, mint a nap, és nem értem, hogy ezt hogy képes nem észrevenni bárki, aki látásra törekszik."

ezzel az erővel az is olyan világos, mint a Nap, hogy pl Károlyi Mihály a kisantant országok ügynöke volt.

de nem, mind tudjuk, hogy csak egy szerencsétlen idióta volt egy nagyon fontos pozícióban egy olyan történelmi pillanatban, amikor a legkevésbé rá volt szükség.

idióták márpedig vannak!

"vezető politikai és közéleti erők (és ezekben tényleg sok zsidó van ugyebár) etnikumok neveivel és problémáival nagyon csúnyán visszaélnek a közbeszédben saját céljaik érdekében"

nyilván, ez így van, mindenki tudja és mindenki ki is van rajta akadva. ha arról lenne szó, hogy ezeket az embereket és közéleti erőket szidjuk benne vagyok. simán!

de NEM olyanokkal közösen, akik szerint ezek azért vannak hatalmon, mert vagy élvezik az illető etnikumok tagjainak aktív támogatását vagy mert zsarolni lehet az illető etnikum tagjait a közösen elkövetett kárpótlási csalásokkal!!!.

valahogy nem kívánom ezt a tényleg súlyos, nyomasztó és sürgető kérdést éppen az antiszemitákkal megtárgyalni.

"Azzal, hogy ilyen messzemenő jelentőséget tulajdonítasz egy SZUBkultúra (magad írod!) aprócska szívügyének, szerintem pont GyF-nek és szövetségeseinek segítesz emelni azt a nagyítót"

a konkrét esetben: nem. a konkrét esetben a Katolikus Egyház imázsáért aggódom.

általánosságban: igen, tudom.

ezért csak olyankor tulajdonítok ennek a szubkultúrának jelentőséget, amikor tagjaival hoz össze a sors.

még egyszer köszönöm, hogy reagáltál az elhangzottakra, és hangsúlyoznám, hogy abban, amit hosszú kommented bevezetőjében írtál, igazad van és nyilván van min javítanom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.12.05. 23:47:54

Kedves saintlouisdefrance!
Fáradt is vagyok, meg unlak is. Csak egyetlen szempontra szeretném felhívni a figyelmedet, pontosabban azok figyelmét, akiknek nem tőlem féltik egyházunk renoméját:
Én egyetlenegy magyar nyilas, vagy nyilasbérenc katolikus papot sem ismerek. Pedig ha lett volna ilyen az utóbbi 30 évben, bizonyára azóta is azt zengedezné a "pártatlan" "elfogulatlan" "magyar" média, az folyna a vízcsapokból is. Ezzel szemben ma is él még sok-sok olyan pap, sőt püspök is, akik a tikosszolgálatok spiclijeként és/vagy békepap-aktivistaként szívlapáttal szórta a tömjént az internacionalista kommunizmus bálványai elé.
Én nem ítélem, nem is ítélhetem meg őket, nem az én szolgáim, meg különben sem szeretem a bírósdit. No meg tudom, hogy van annyi pofon, tökönrúgás, hozzátartozók életével, szabadságával való zsarolás, és elképzelhetőnek tartom, hogy van annyi pénz, olyan hatalom, amiért én is beálltam volna közéjük. Ha M. Schumachernek lehetett korpás a haja...

Mégis furcsa, hogy Te csak a barna mételytől félted az egyházunkat, de a vöröstől nem. Azt hiszem, erre mondják az okosok, hogy "jogszerű, de nem okszerű". Tőlem nyugodtan égethetsz gyertyát a Lenyin-szobrod előtt, és nyugodtan szurkálhatsz Tomcat-fejű vudubabákat továbbra is, nyugodtan hiheted, hogy a szent és életadó kereszt helyett mindenki a Te orrodat nézi nagypénteken, jogodban áll. Csak sajnállak.

Volt egy tőled valamivel könnyebben meggyőzhető munkatársam (persze a személyes jelenlét, a nonverbális kommunikáció nekem sokat szokott segíteni), de az élet úgy hozta, hogy elszakadtunk. Ingadozó kedélybetegsége azóta egyházunkból átlökte a szcientológusokhoz, ők (no meg egyes kém- és terrorszervezetek) ugyanis direkt gyűjtik a labilis személyiségű és egyben jó szellemi képességű embereket. Egy kis agymosással remek manipulátorok állíthatók elő az ilyen kombinációval megvert emberekből.

Féltelek.
süti beállítások módosítása