Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Bazshalmi bulvár

2008.01.06. 00:03 Kitalátor (másként) gondolkodó

Az alábbi bejegyzés eltűnt, átkerült a linkblogokhoz, de ott olvashatatlan volt, viszont kiderült, hogy szerkeszthető. Elveszthette volna aktualitását is, de mivel a tárgya állandó címoldali táblát kapott, mégis idemásolom.

Nem, ez nem blogajánló, bár egyszer érdemes beleolvasni: basahalom.blog.hu.

Nem véletlenül hozza napok  hetek óta az Index a címoldalán: Kósa Lajoson igyekszik újabban (is) fogást találni, és Elhallgatják Kósát   című írása többek között az alábbi hozzászólást provokálta ki:

klineszotrian 2007.12.18. 10:39:54
MIcsoda szaros ballib oldal ez basahalom? Szégyen. Komolyan mondom, szégyen.

A Basahalom (ezek szerint nem mindenki tudja) egy kurgán (a kurgán a sztyeppi nomád népek, a szkíták, más néven szittyák esetenként több ezer éves, rituális és/vagy temetkezési célra épített földpiramisa, amely a gyors, nagy hatótávolságú kommunkációban is szerepet játszott) Debrecen nyugati részén, valamikor egy jó ideig a város egyik határpontja volt. Azért emlegetik leggyakrabban, mert van egy olyan mondás, hogy csak az számít debreceninek, "akinek a bába a Basahalmon bévül vágta el a kődökit".

Emlegettek aztán még olyat is, hogy akinek a nagyszüleinek, vagy legalább egy nagyszülőjének..., de ez a zsidótörvényekből származó szóhasználat itt valahogy kiment a divatból. A nemzeti és a nemzetközi szocialista gondolkodás konzisztenciáját jól mutatja egyébként ez a kirekesztő szemlélet, ami oly gyakran visszaköszön a zsideszezéstől az orbáncigányozáson át a balliberális szóhasználatban.

Ez a blog persze nem csak erről kapta-*kaphatta a nevét. Van egy levitézlett rektor, egy tudományos pályán megfeneklett vegyész, aki jobban szereti a hatalmat, mint a kutatást: Bazsa György, aki polgármester szeretett volna (illetve szeretne még mindig) lenni. Az ő neve is - kis torzítással - visszaolvasható e blog címéből is, melynek Népszavás  szellemisége - az eredetitől még gyatrább változatban - visszaköszön az MSzP helyi, népbutító, ingyenes, újabban hetente reklámújságnak álcázott kampánykiadványaiban.

Természetesen - gondolom - nem maga a professzor úr írja e blogot (ennyire sem tud fogalmazni), hanem valamelyik samesze, vagy inkább sameszei. Így próbálnak keríteni internetes írástudó híveket, és így akarják a most kinyilló tudatú embereket demagógiával összezavarni.

Eddig itt, Debrecenben nem igazán sikerült, a többség jobban hisz a saját tapasztalatának, mint az országos és helyi karvalymédiának.

No meg aztán mi megtapasztaltuk már, milyen együtt a Fidesz és az SzDSz, illetve az MSzP-SzDSz városvezetés, amelyek alatt csak az adósságállomány fejlődött...

2 komment

Címkék: bulvár kósa lajos kurgán

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr60286474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civis 2008.01.21. 12:40:04

Elég gyenge, mocskolódó írás!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.01.21. 13:47:09

Hű, de tartalmas vagy! Meg erős, mint az oláhecet.
Én nem akartam elhinni, hogy a debreceni Megyeházán még mindig van unatkozó munkaerő-kapacitás, de ezek szerint mégis. Még most is olyan forró a leves a Tákisz, akarom mondani MÁK-konyhán? Nyugi, én nem foglak feljelenteni, a mi fajtánknak az nem szokása, csak jelzem, hogy a központi levélküldő szerverek a levelek tartalmát is rözítik. Akkor is, ha privát címről mennek ki. Meg naplózzák a meglátogatott oldalakat is...
Én már úgyhiszem, ráfizettem erre. Merthogy leépítéseknél elő szokták venni az egyéni internet-statisztikákat is. A más munkával is megbízott figyelőemberek meg ilyenkor, ebéd után szokták pihenésképpen végignézni a rendszer monitorjait, melyiken ki mit csinál.
Úgyhogy csavarj valami erőset, mutasd meg, hogy kell, de inkább ne közpénzen fenntartott rendszerről munkaidőben! Engem ne szidj, ha lebuksz!
Vörösbegyre meg ne apellálj, nem fog megvédeni, (hacsak nem Te vagy?!), állítólag, meg nem erősített híresztelések szerint már szét is nézett előre Kalocsán, lehet vesz a leendő látogatóinak egy kis lakást az érsekség (és a női börtön) közelében....
süti beállítások módosítása