Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

December 5-re "Kicsi Csupor" díj antimagyaroknak

2006.11.29. 19:30 Kitalátor (másként) gondolkodó

Ha a Szabad Demokraták Szövetsége alapíthatott Szakállas Bácsi díjat, és a Fidesz, a KDNP és a Jobbik egyformán bamba a méltó válaszhoz, akkor alapítsunk mi, másként: gondolkodók "KicsiCsupor" megnevezéssel díjat a magyar nemzet egészségének legtöbbet ártó közszereplők számára!   Természetesen egészségen nem, illetőleg nem elsősorban a betegség-mentességet értem. A magyarság, mint élő rendszer beteg, mert egyes részei határokkal és/vagy szociális hurokkal, információktól elzárással lefűződtek, és a visszakapcsolódásukat akarják a díjazottak megakadályozni, ugyanakkor testidegen csoportokat és eszméket igyekeznek erőszakkal beinjektálni.

Mielőtt xenofóbiával vádolna valaki, közlöm, hogy nem azokkal a bevándorlókkal van bajom, akik saját kulturális értékeiket megtartva integrálódtak vagy integrálódnak be a befogadó nemzetbe. Az örményeknél, görögöknél, lengyeleknél, rácoknál derekabb magyar már 1848-ban is kevés volt, hogy Rákóczi népéről, a ruszinokról ne is beszéljünk, és vehetnénk végig minden - akár be sem jegyzett - nemzeti kisebbséget. Persze, őket mi,  Budapeten kívüli magyarság magyarnak tartjuk, hiszen velünk együtt élnek, azokat az értékeket tisztelik, amiket mi. Ugyanabba a templomba, iskolába és kocsmába járnak, mint mi, és velünk magyarul beszélnek. Ismerek egy fél-etióp családot, ahol a gyerekeket a templomjáró vénasszonyok is magyarnak látják, érzik és mondják, és észre sem veszik minőségi tejcsokoládé színüket, mert magyarul imádkoznak. Van a közelben egy cipőbolt (TOPÁN), ahol egy pici ázsiai fiatalasszonyka olyan gyönyörű bihari tájszólással, ízesen, sőt ízősen "beszíl", hogy azt tanítani lehetne. Vagy itt van Halmos Sándor, a Debreceni Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója, aki az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen folytatott docensi tevékenysége mellett tanára az aradi Vasile Goldis Egyetem Judaisztikai Tanszékének is, és bizony a nemzettagadó népszavazás, a Fekete Mikulás előtti polgári körös összejövetelen a Főnix Csarnokban messze a legnagyobb tapsot kapta. Pedig nem beszélt sokat. Csak igazat.

A díjat minden év december 5-én, a népszámlálás (bizony!) gyásznapján ítélné oda egy önjelölt bizottság, a Tisztelt Olvasók és saját ötletei alapján. Természetesen a díj megítélését több fóromon is nyilvánosságra hoznánk. A díjnak lenne egy egyedi tulajdonsága: ez lehetne az első olyan „elismerés” csonka hazánkban, amelyiket utánvétellel küldenénk ki a díjazottaknak, de úgy, hogy a csuporba helyezett levelezőlap ("köszönet") visszaküldését az utánvételi díj elpostázásával és nyereményjátékkal (utazás határon túli magyarokhoz) jutalmaznánk. Terveim szerint az alkalmi futárszolgálat közterületen, kamerák előtt adná át a díjat, miközben a "Kicsi csupor, nagy a füle, nem fér a babám zsebibe" dallama szól… 
 

A népdalból is ismert edénykét Korondon bizonyára nagy számban, névre szólóan is szívesen legyártanák, "Köcsög a köcsögnek!" talpfelirattal és jó nagy, vastag füllel, hogy ne lehessen zsebre tenni.     

A listára már vannak ötleteim, de várom a javaslatokat is!    

A díj megvalósításához persze bizonyos anyagi bázis is szükséges, úgyhogy az idén csak virtuálisan kaphatják a címzettek; egyelőre még grafikát sem tudok küldeni, mert rajzolni végképp nem tudok. Ha valaki támogatni akarja ezt az ötletet, köszönöm, de most még rakja a párnacihába a pénzt (lehetőleg NE forintot, mert az havonta várhatóan 1,5%-ot fog veszíteni jövőre az értékéből, és ne bankba tegye, mert onnan "elveszhet" államcsőd esetén) és akkor vegye elő, ha majd elegen leszünk a megvalósításhoz.

 

Amit most várok, az javaslat a díjazandókra, persze laudációként is szolgáló indoklással és esetleg egy rajzot, amit mellékelnénk hozzá. Persze úgy lenne az igazi, hogy ha a díjazottak e-mail-címét is megszereznétek, és azokét a főszerkesztőkét, akik le is közölnének a képet és a névsort a rövid indoklásokkal. 

Karácsonyig minden olyan jelölt megkapja, akinek megjön a drótposta-címe is.




Az idei díjazottak:
A Kicsi Csupor díjakat a következő közéleti szereplőknek ítéltem meg:
(ÁBC-sorrendben)

  • Bokros Lajosnak, a fognyűvő manók harcostársának
  • Bolgár György önbepornó-szerzőnek, a spontán betelefonálások legjobb szövegírójának.
  • Dávid Ibolyának, aki egy klímaxos nőtől megdöbbentő kitartással és szívóssággal újból hatalomba segítette Gyurcsányt és bandáját.
  • Dr. Farkasházy Tivadar egykori újságírónak, a kőkemény és bátor kormánypárti humor megalkotásáért és műveléséért.
  • Dr. Kóka János zsebész-szakorvosnak, üvegzsebbel ellátott fehér köpennyel, többek között azért, mert a magyar nemzetnek visszajuttatta azt a pénzt, amibe orvosképzése került, valamint azért, mert úgy megreformálja a tömegközlekedést, hogy megszűnik.
  • Gergényi Péternek, a polgárság demokratikus és szakszerű önuralom-gyakorlásáért, és a magyar lányok és anyák ezreit megerőszakoló, szifilisszel fertőző ázsiai horda önkényuralmi jelképekkel díszített totemoszlopának esemény utáni megvédéséért, valamint azért, mert így már ő is a Nagy Sztalin társa Budapest díszpolgárai sorában.
  • Gyurcsány Ferencnek, mert megvédte a nemzetet az öregecskedő feleségektől, a szaúdi futballterroristáktól, és főként a szárnyaló szociális biztonságunkat elorozni készülő határon túli magyaroktól, de nem védte meg a kenderreklám-mintás Apró-ivadéktól, a dübörgő gazdaságért, és a költségvetésért, amely köszöni szépen, jól van, továbbá azért, mert nem csinált semmit, csak hazudott, a gazdaságot meg elkúrta.
  • Herényi Károlynak - ki csak önmaga nevéhez mérhető - az MDF felszámolásához nyújtott, önnön méretét meghaladó technikai támogatásáért.
  • Hiller Istvánnak, elődje rombolásának folytatásáért, a rektorok korrumpálásáért a reformnak nevezett felsőoktatás-leépítés és tandíjbevezetés előtt.
  • Imre Kertésznek, a holobiznic egyik utolsó nagy alakjának, az első "muzulmánnak" (l. lágerszleng), aki néhány, barátjától lopott mű után egyesek szerint megtanult írni.
  • Juhász Ferenc egykori untauglich szakértő hadügyminiszternek, mert megcáfolta azt a hipotézist, hogy ha egy családban van legalább egy rendőr, az a leghülyébb. (A testvére rendőrtiszt, remek előadó).
  • Konrád Györgynek, a hülyítő kenderszívás apostolának
  • Kovács László majdnemköztársasági/miniszterelnök fővámszedőnek, aki mert kicsi lenni. Az első meghallgatásán Brüsszelben.
  • Kuncze Gábornak, (aki belső szadeszta körök szerint azért lett pártelnök, mert olyan szép buta magyar feje van, ellentétben a többi főkolompossal, akiknek szintén buta a feje, de nem annyira magyar) az ÁVH szentté avatásáért és Magyarország Wass Alberttől való megvédéséért
  • Magyar Bálintnak, az egyetemi struktúra és az érettségi-felvételi rendszer kapkodva is teljes értékű tönkretételéért, az egyházi oktatás megbüntetéséért és kirablásáért, valamint a kakaóbiztos számítógépekért. Az ő csupra tele legyen kakaóval!
  • Medgyessy Péternek, Becsület-rendes hazaárulásáért, példaértékű szónoki teljesítményéért, kacsavadászatáért és kacsanyelv-pörkölt fogyasztásáért és az őt is megpuccsoló Gyurcsány ránkszabadításáért. A csupra tele legyen pezsgővel, annak emlékére, hogy Erdély Romániához csatolásának ünnepén pezsgőzött a román vajdákkal, s legyen benne egy eloltott csikk, emlékeztetve arra, hogy annó a kultúra évi legnagyobb ünnepének szánt Nobel-díjkiosztáson főkultúrált neje rágyújtott a világ szeme előtt.
  • Rudi Zoltánnak, a Magyar Televízió elnökének az általa vezetett „közszolgálati” médium forradalmi önreklámjáért, és azért, mert arra sem voltak képesek, hogy önmaguk ostromát közvetítsék.
  • Such György rádióelnöknek, aki kitalálta, hogy ha személyeket nem tud kitiltani, akkor műfajokat kell.
  • Veres Jánosnak, aki kedvezményként elérte, hogy januártól a nagycsaládosok és a nyugdíjasok pirosnál is szabadon átmehetnek a vasúti átjárókon és ingyen utazhatnak - a zajló jégen.
Kérem az e-mailcímeket!


3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr2120042

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: jerome c. rousseau heels 2018.02.02. 07:32:17

title of sexy and bold movies - Walgreens generic norco

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skorpió 2006.11.30. 10:24:05

Tisztelt Kitalátor!
Legyen szives egy kicsit konkrétabban, egyszerűbben megfogalmazni a témát, mert nem egészen világos - legalább is nekem -, hogy végül is kinek alapítanak "népművészeti" díjat? Kiket kell a szégyenfalra kitűznünk? Valahogy nemigazán lehet a megfogalmazásodból kivenni, hogy a gondolatod mire is irányul valójában. (Pedig hidd el többször elolvastam a cikket, de mindig meg kellett ráznom a fejem utánna, hogy helyére kerüljenek a dolgok.) Nem vagyok benne biztos, hogy mindenki számára érthető a téma, így könnyen elmehet teljesen más irányba.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2006.11.30. 12:47:20

No akkor konkretizáljunk!

Gondoljátok végig, hogy az utóbbi 10-20 évben kik tettek a legtöbbet a nemzet megmaradása, integritása, működőképessége ellen "gondolattal, szóval, cselkedettel vagy mulasztással"!

Nem véletlen a határokon átívelő nemzet-egyesítést ellehetetlenítő népszavazás apropója, de nincs túl távol az Aprószentek vasárnapja sem, amikor nemzetünk az 1956 szeptemberétől legalább hatmillió, anyjából államigazgatási engedéllyel kiirtott magzathoz, angyalhoz imádkozhat irgalomért.
Van, aki fogakat taposott ki, és él boldogan, alkoholmámorban, mert egyszer jól ijedt meg, vannak sokan, akik maradék önbecsülésünket igyekeznek lerombolni, vannak, akik a médiát rögzítették belterjes posvánnyá, kínosan ügyelve a tájékoztatási hegemónia fenntartására, sőt fejlesztésére, gondosan szűrve az információkat, mert hát a tudás hatalom, és az nekik jó, ha hatalmasok.

Az én egyik (egykori humorista) jelöltem valamikor a "rendszerváltás" után kőbe vésendő módon írta le egy esszéjében, hogy a humor miért nem lehet ab ovo soha kormánypárti, és ma mégis dialektikusan, jól megfizetve műveli.

No de nem azért akartam én írni gondolat-ébresztőt, hogy szájbarágó legyek.
Tudjátok, mi a magyar, tudjátok, mi az egész, ragozni is tudtok.

Dolgozzatok!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2006.12.08. 19:30:31

A Kicsi Csupor díjazottakat én mármeg is nevezném, de folyton hibaüzeneteket kapok, lehet, hogy nem fér el a komment-ablakban. Megpróbálom máshogy.
süti beállítások módosítása