Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Vidékfejvesztés vagy területfejvesztés?

2009.10.21. 16:44 Kitalátor (másként) gondolkodó

Arról is győzködöm magam, hogy a vasúti közlekedés leállításának - és így a sínek, biztosító berendezések szabad prédává tételének - nincs semmi köze a jövő évi választásokhoz és a szavazatvásárlásokhoz. Sem úgy, hogy a legszegényebb térségek közlekedési lehetőségeit teszik ezzel tönkre, mintegy kényszerítve a kicsit is igényesebbeket az elvándorlásra, sem úgy, hogy a vágányokból, várótermekből kilopott anyagok orgazdáinak kapcsolati tőkéjük fenntartásához az extraprofit egy részéből oda kell esetleg járulni "az úr (esetünkben nemrég még elvtárs) asztalához". Ugye semmi "trükkök százai"?

Ha megpróbálunk a ma Magyarországon egyáltalán nem polkorrekt "Kinek használ" kérdésre válaszoni, ne tegyük hangulatjavító kemikáliák nélkül! A MÁV-nál a megtakarítás szinte semmi sem lesz, a szakszervezeti vezetők javadalmazására is több megy talán el. A színes fémgyűjtő megélhetési etnikumnak és parazitáiknak, orgazdáiknak használ ugyan, de csak pár hónapos túlélést tesz lehetővé. Ha elfogynak a sínek, a kábelek, az akkumlátorok, nekik is muszáj lesz beköltözni a fővonalak mellé, a nagyvárosokba, hiszen a leépített kistérségekben nem fognak tudni segélyt osztani az önkormányzatok és nem lesz kitől mit lopni, nem fognak tudni "kamatos pénzt" behajtani. Még a bodza sem fog nőni a töltések mentén, ha nem folyik ki a vonatokból rendszeresen a fekália. Nagyon nitrogénigényes növény.

A felszabaduló, azaz elnéptelenedő területeken V. Jani és társai, az új földesúrak (régi elvtársak)  hatalmas feudumokat szereztek, de ki fog azokon dolgozni? Csak nem annak a lehülyézett Molnár Oszkárnak van - legalábbis részben - igaza?

Tényleg lesznek Magyarországon gyakorlatilag magyarmentes és cigánymentes területek?

 

1 komment

Címkék: választás elkúrtuk új többség vidékfejlesztés abszurdisztán agysorvadás területfejlesztés szocioparazita színes fémgyűjtő új földesúr

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr671465759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2009.10.21. 19:38:37

mert nem kéne egy vasat se adni a szakszervezti vezetőknek/tagoknak. Képviseljék a saját érdekeiket, ha akarják, ingyen.
gaskót meg a dunába lökni.
süti beállítások módosítása