Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Azorvosok elleni harc, mint pártfeladat

2009.09.25. 10:24 Kitalátor (másként) gondolkodó

Gratulálok az Indexnek, a Homárnak és főleg Szilynek!

Sikerült valami párt-állami megrendelésre a kórházak gazdasági összeomlása előtti pillanatokban, a tiltakozások kompenzálására egy orvos-ellenes sorozatot összehozni. Remélem, kaptatok annyit érte, hogy ha ezek után valami bajotok lesz, nem kell sem Molnár Lajoshoz, sem Horváth Ágneshez, sem a mai főszolgához  (talán valamilyen Székely) fordulnotok ingyenes ellátásért!

A hülye agyatlan kézivezérelt lelki proletár meg bedől nektek, sztalini orvospereket vizionál, le akarja építeni a társadalombiztosítást (amit pedig az etalon USA-ban most építenének fel azt) , mert rohadtul nem ért meg valamit. Azt hiszi a hülyéje, hogy a pénze, az egzisztenciája biztonságban van és tud magának orvost, ápolót, gyógyszert venni, pedig nagyon téved. Elég egy nem is túl nagy saját hibás baleset, ami után még kártérítést is kell fizetni, és ami miatt pár hónapig nem tudja a megrendeléseit, fizetési kötelezettségeit teljesíteni, és máris ugrott az egzisztencia, rosszabb esetben a családja is. A nem sikeres sikeremberek, az elszegényedett pénzemberek  mellett ugyanis kevesen maradnak meg tartósan. És akkor Parkinson örök igazságát ("Senkinek a vagyona és élete nincs addig biztonságban, amíg ülésezik a törvényhozó országgyűlés") még számításba sem vettük.

Mindezzel persze nem azt akarom mondani, hogy rendben van a magyar (vagy a világon bármelyik) egészségügyi ellátó rendszer. A miénk lepukkant, forráshiányos már azóta, hogy az olajválság hatása mégis begyűrűzött hozzánk, és meg kellett erősíteni a szocializmus kissé megrepedezett alapjait. Közben a világ csak fejlődött, a betegség-biznisz egy nagyon szűk kör kezébe került, inter/multi/szupranáci monopóliummá vált. Kialakult ezen a téren is a marxista nevezéktannal oly szemléletesen leírható imperializmus. A betegség-ipar fejlődése annak drágulását is magával hozta, miközben mi valahol a '80-as évek végének színvonalán keresünk, és kb. annyit fordítunk egészségügyre is.

Tetszik annak az alighanem búra alatt hajtatott bírónőszerűségnek a véleménye is, aki más pálya felé irányítaná a "fehérköpenyeseket". Nem állítom, hogy mindegyik oda való, ahol most van, mert sokan a nagy pénz reményében mentek arra a pályára, sokan meg régen kiégtek, mint az évtizedek óta  nyugdíjas, egykori bányász apám karbidlámpája, de a szerencsétlen plazapicsa még most sem érti, hogy az egészségügyből a linkek és a függetlenek, a mobilis emberek már régen kimentek nyugatra dolgozni, és most így azokat üldözik el, akiket a család minden racionalitás ellenére még ideköt. Persze Pest az kicsit más, oda még talán jönnek Ukrajnából, néha családi okból még a tőlünk gazdaságilag  és társadalmilag már fejlettebb Romániából is magyar orvosok, de már van olyan kistérségi központ is, ahol a legtöbb orvos arab. Még nagyobb gond a közép- és felsőfokú végzettségű ápolónők hiánya, mert ha ez tartós, a vákuum tömegesen fog a volt Szovjetunió ázsiai területeiről, más ázsiai országokból (Kínából talán nem annyira, hiszen ott már nőhiány van a genderisták által annyira támogatott, egyke-programnak is becézett, ivari diszkrimináción alapuló magzat-tömeggyilkosságok következtében) és Afrikából iderántani magyarul nem is tudó egészségügyi szakdolgozókat. (Mi meg ugyebár nem beszélünk olyan jól angolul, mint a svédek.) Akik között vélhetően nem kevesen lesznek olyanok, akik hamisított bizonyítvánnyal akarnak dolgozni, és bizonyára többen is hoznak majd magukkal egzotikus kórokozókat is...

Úgyhogy én sokkal szívesebben látnám, ha nem az orvosok, hanem a jogászok és a bankárok készülnének éhségsztrájkra!

 

Szólj hozzá!

Címkék: homár gondolatébresztő szocialista sztalin éhségsztrájk szily orvosper

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr471405885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása