Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Az MSzP esélye

2009.09.01. 12:21 Kitalátor (másként) gondolkodó

Az Index főoldal ajánlója szerint:

 

Tóta W.  Go West

Az MSZP utolsó esélye, hogy beáll a nyugati imperializmus láncos kutyájának.

 

 

Hülyeség.


Már régen beállt. De utálják, mint a szart, mert büdös, marakodik a jól láthatóan az ő kenneléből leválasztott ketrecekben pöffeszkedő többi hasonszőrű (mondhatnám haveri)  kutyákkal és néha megharapja a gazdáját, néha meg a volt(?) gazdájának nyalja a talpát.


Persze ott is, ők is, a büszke nyugatiak is lopnak-csalnak-hazudnak, csak ott az hamarabb, könnyebben kiderül. Nem hiába utasította Lenyin a média lefedése  a szocialisták jogelődeit. Ha nem lenne az két napilap, két magán-tévécsatorna, pár alig fogható rádió, néhány hetilap, egy-két alig olvasott folyóirat, no meg az internet, akkor nemhogy a jelenlegi gazdasági-társadalmi válságról nem tudnánk semmit, de talán még mindig/újra a szocializmus alapjait szilárdítanánk, azt hinnénk, hogy ki sem mentek valójában az oroszok, csak elbújtak, számolnánk, hogy ez hanyadik ötéves terv is, és röhögnénk, ha leváltják az Árhivatal elnökét, és fogadásokat kötnénk, hogy mi lesz hamarabb: euró vagy szocializmus... Nem lehet véletlen, hogy pl. a Siemens is a világon már lassan mindenütt lebukott vesztegetéseivel - kivéve Budapestet (—>Combino). Az elhárításnak - pontosabban a hárításnak - ez a területe nagyságrendekkel szakszerűbb, mint az arra amúgy hivatott hivatalok munkája.

És ugyancsak nem lehet véletlen a rengeteg titkosítás-ködösítés, az egyre inkább következetesen  proaktívnak tűnő antirasszizmustól* és terrorfenyegetés-elhárítástól** a közbeszerzésekig (tényleg metrót terveztetnek Budaőrstőlpesttől Raguzáig?).

*Ha egy gyanúsított négyfős társaságból tényleg egy "volt" KBH-ügynök ("nincs olyan, hogy volt KGB-s" [Putyin]), egy meg ex-kibucnyik (ha én moszam, ő meg mosza, akkor te?), akkor ... hubbammeg?

** A Parlament kapujának egykori berobbantói lőttek-e be a Rendőrpalotába, és ha nem, akkor miért?

2 komment

Címkék: média mszp bűnözés metró tóta w terrorfenyegetés antirasszizmus proaktív

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr111352689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

főpilóta 2009.09.06. 12:23:06

Nekem az tetszik, ahogy Petőfi és Bencze elvtársak fényezik magukat, illetve a szervezeteiket. Just like in the era of communism. Hős rendőreink és nyomozóink felkészültségének és halálmegvető bátorságának (meg a Pártnak) köszönhetően szívós munkával tulajdonképpen az elvárható időn belül megoldották a feladatot.
Májusban még térden csúsztak az FBI lábai elé, hogy segítsen már felderíteni ezt a kibogozhatatlan ügyet. Később 100.000.000-ós nyomravezetői díjat tűztek ki. Most meg logikus lépések és intézkedések sorozatának végén maguktól felgöngyölítették az ügyet. Épp csak azt nem mondták még, hogy az egész FBI-os, nyomravezetői díjas felhajtás az elkövetők megtévesztését szolgálta, hogy biztonságban érezzék magukat... haha.

Ami viszont nem tetszik. A bőgatyás bohóc Budaházy-t (akit én egyébként kóklernek tartok és utálok) alkotmányos rend erőszakos megdöntésére irányuló szervezkedéssel vádolják, a fegyvertelen Magyar Gárdát félelemkeltés, és mások szabadságjogainak megsértése vádjával feloszlatták. Ugyanakkor egyes közutainkat fegyveres cigány milicák ellenőrzik, kényük-kedvük szerint állítanak meg kutatnak át autókat, és utasaikat. Őket viszont csak arendőrök figyelmeztetik kedvesen, hogy ejnye, ejnye, ezt nem szabad(na) csinálni.
Magyarországról azt mondják, dél-amerikai banánköztársaság szintjére süllyedt, de szerintem még lejjebb, mert Dél-Amerikában ilyenkor kivezényelnek egy gépkocsizó lövész századot, és az addig ott marad, míg ki nem füstöli a gerillákat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.07. 09:43:01

@főpilóta: "az addig ott marad, míg ki nem füstöli a gerillákat. "
Igen, így van, egyetértek a többivel is, csak emlékeztetni szeretné arra, hogy tudomásom szerint ott is van olyan, hogy egy hadúr a saját reguláris hadseregét kénytelen a magánhadserege ellen küldeni, és olyankor látványos, de nem túl hatékony látszat-állóháború kezdődik.
Itt is tetten érhető ez a jelenség, elég, ha a drogüzér ügyészek elkapása után ezer évre ítélt borsodi nyomozó (V. Viktor) esetét megpróbáljuk a legnagyobb forinthamisítási üggyel összefüggésben nézni. Hogy ha ezt az utóbbi ügyet, amely mögött a V.Viktor szülőfalujában* az állítólag országgyűlési képviselőt is kreáló G. cigányok állnak, megnézzük, sok furcsaságot találhatunk.
V. Viktor meg ülhet a cigánybűnözők között, akiket nem kis részben ő juttatott rács mögé...


*Ott, Edelényben is ki lehet írni azt, amit a matyó legény írt ki a táblára, állatjelző zsírkrétával, amikor Mezőkövesd a '70-es években visszakapta régi rangját:
"Ez a falu város!"
süti beállítások módosítása