Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Narancssárga riasztás

2009.06.08. 11:52 Kitalátor (másként) gondolkodó

Nem az első eset, hogy a meteorológusok a "Pártot" (Régebben MSzMP, ma MSzP, nemsokára valami más neve lesz), az állampártot támogatták. Régen az is elég volt, ha május elsejére és november hetedikére szép, kellemes napos időt, március 15-re és augusztus 15-re meg felhőszakadásokat ígértek, de tegnap, az Eu-parlamenti választások napján meg narancssárga riasztást adtak ki, Szanyi Tiborhoz és Lendvai Ildikóhoz csatlakozva, akik úgymond az egypártrendszertől rettegnek. Amikor az volt, akkor nem rettegtek...

Mégis túl vagyunk a választásokon, számszakilag a FIDESz győzött, lényegileg meg a Jobbik. A Jobbikot -bár a várakozásom szerinti 20 %-ot mégsem érte el - alighanem meg fogja rendíteni középtávon ez a győzelem. Pár év, és tönkre mehetnek.

A Jobbikot is ugyanúgy a beépített ügynökök, a zsarolással árulásra kényszerített alapítók (közöttük nagy hatású, jó képességű emberek is) és az ozmózis-szerűen beáramló elvtelen hígító karrieristák  fogják tönkretenni, mint a valódi Kisgazdapártot. Az "alulról építkező párt" túlságosan is "rugalmasan" (szadeszesen) reagál a kampánypénzek eredetét firtató kérdésekre. Alaposan gyanítható, hogy a Jobbik mögött és mellett már ma is sokkal több a hitelező, mint a hiteles ember.

A legnagyobb vesztes az SzDSz, de alig valamivel kisebb az MSzP bukása is. Most alighanem előkapták ősatyjuk, Marx műveit, és valamiféle újból megcsavart dialektikával úgy akarnak megszűnni, hogy megmaradhasson a hatalmuk és a büntethetetlenségük. Bölcskey püspök és Kósa Lajos helyében nagyon vigyáznék, nehogy a reformátusság és Debrecen jelképét, a főnixet is felhasználják (=lenyúlják), mint most lezárult kampányukban a templomok képeit. Mert nagyon leégtek, és a réginél sokkal virgoncabban akarnak új életre kelni.

Az MDF-ben összenőtt, ami összetartozott, Bokrossal magukra vették az SzDSz egyik utódpártjának szerepét, ami azt jelentheti, hogy a politikai paletta "zöld" részén lévő vákuumba akarna betörni a korábban baloldali brossúraszövegekkel kábító pártocska, és így megúszhatja a jobboldali liberális címkét.

Az LMP, mint az SzDSz fő utódpártja egész jól vizsgázott. Van esélyük, hogy a parlamenti küszöböt kissé rágcsálva, de az MDF-fel és a maradvány-SzDSz-szel parlamenti párt legyenek, főleg, ha az óhatatlanul a megbomlás után szét is bomló MSzP-ből a potentátok és a választóik is hozzájuk csapódnak.

Egyedül a baloldalon nincs valós politikai erő, mert akik oda pozicionálják magukat, azok hiteltelenek és/vagy jelentéktelenek. A következő hónapok kérdése szerintem az lesz, hogy beszippanja-e a FIDESzt a nemzeti vagy a baloldali vákuum, és ha igen, melyik, vagy esetleg mindkettő. A nemzeti oldalon a Jobbikkal, a baloldalon az MSzP-utódpártokkal kell megküzdeniük, még jó, hogy a nemzeti baloldalt "csak nálunk" soha nem engedték megformálódni. Most lenne esély arra, hogy a KDNP átvegye a (minimál-közeli) bérből, nyugdíjból, szociális támogatásokból élő szegény és elszegényedő emberek érdekeinek a védelmét, a FIDESz meg lehetne a nemzeti érzelmű közép- és felső rétegek, a vállalkozók, a vezető közalkalmazottak és köztisztviselők pártja elsősorban.

De gondolom ezt a vonatot is hagyják elmenni.

Minden párt vezetésében polgárjogot nyert ugyanis az a szemlélet, hogy khm. inkább nem is élnek nemi életet, mert azt esetleg más is élvezné...

11 komment

Címkék: választás szex

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr501171165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

főpilóta 2009.06.09. 21:32:35

Remek elemzés. Egyetértek. Azzal a különbséggel, hogy én nálad egy kicsivel jobban bízom a Fideszben.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.06.10. 08:48:50

@főpilóta: Nem "a Fidesszel" van a baj, hanem azzal, hogy egy rakás opportunista vakaródzik náluk egyre türelmetlenebbül, nem is beszélve azokról, akik mostanában "térnek meg/át". Persze van a pártban némi rutin ezek kiszűrésére, de szerintem kevés. Tudtommal a Fidesz nem privatizált és nem is állított fel egyetlen titkosszolgálati hálózatot sem, pedig bármilyen gusztustalan és aljas dolog is, de - ha nem válik önjáróvá és uralkodóvá - időnként hasznos lenne. Például most, amikor a neofiták és régóta beépült alvó ügynökök miatt veszhet el majd a Fidesz maradék hitele is, alig, hogy kormányra kerül.

főpilóta 2009.06.10. 10:58:25

Lehet... és erre azonnal patanni fog a Jobbik a "makulátlan" párt. A köztük lévő ügynököket még senki sem ismerheti, hiszen nem a régi rend embereivel dolgoztatnak a Jobbik bábjátékosai, hanem kinevelődöt egy új generáció ezekből is. Januári Magyar Nemzet interjújában Vona Gábor annak a meggyőződésének adott hangot, hogyha most 2010-ben bejutnak az Országgyűlésbe, a 2014-es választásokat meg is nyerik.

Ma estére fent lesz a Röplap legújabb közleménye, melyet követ hamarosan egy mélyebb elemzés. Nagyon hálátlan feladat lesz, de mi felvesszük a harcot a Jobbikkal.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.06.10. 11:14:37

@főpilóta: A lényeg még egyszer: "Alaposan gyanítható, hogy a Jobbik mögött és mellett már ma is sokkal több a hitelező, mint a hiteles ember."

A hitelezőket meg ismerhetjük. Nem véletlenül adnak hitelt, ez esetben valódi fedezet nélkül. A fedezet nélküli hitelek "árfolyama" meg nem alacsony, ahogy azt a kamatospénz-szedő, saját fajtáját kiszipolyozó cigányoknál és a Providentnél láthatjuk.
Apropó: Állítólag nemcsak a vad übernácigány Mohácsi-klán és a néha szinte már európai Daróczi-klán származik Bedőből, hanem Batiz felesége is bedői cigányivadék, sőt Budai (Bugyik) Bernadettnek is vannak onnan gyökerei. Kíváncsi vagyok, hogy melyik romániai cigányvajda / cigánykirály "keresztapa" megbízásából szorítják ki Csonka-Magyarországon a közvélemény-formálásból lassacskán még a zsidókat is...
Ugye olyan sincs, hogy "volt Secus"?

Erzsebet 2009.06.10. 17:43:22

Egy más témában itt írok: Ma de. 11h-kor meghalt Laci atya. Agydaganata volt. Utoljára Bp-n volt kórházban. Hónapok óta betegeskedett. Temetése a napokban lesz a miskolci templomból.

gentry 2009.06.16. 11:35:30

"a nemzeti baloldalt "csak nálunk" soha nem engedték megformálódni" ------ Hogyne lenne itt nemzeti baloldal. A Fidesz és a Jobbik is igazából az, nézd meg a gazdasági elképzeléseiket.

gentry 2009.06.16. 11:44:50

Még annyi; ez a "nemzeti érzelem" dolog asszem egy kicsit elcsúszott ebben az országban. Én semmivel sem szeretem jobban Mo-ot, mint egy Jobbikos vagy Fideszes, de nem képzelem azt, hogy valami überf.sza nép lennénk, nem ragasztok nagy-Mo matricát az autóm hátuljára, nem zsidózok, nem tartom jópofának a "magyar vagyok nem turista" feliratú pólókat, nem értem miért kell árpádsávos zászlókkal felvonulni és a Fidesz 2002-es kirekesztő kokárdás akciója óta nem veszek fel kokárdát. De szerintem az életemen, nyugati barátaimmal való viszonyomon keresztül többet teszek az országért, mint a magukat kizárólagos magyarnak tartó mélymagyarok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.06.16. 12:08:25

@gentry: A Fidesz gazdasági stratégiája sem mondható szerintem baloldalinak, mivel áthatja a párt tagjainak többségére jellemző közép- és kispolgári szemlélet. Tipikusan "burzsoá" középpárt.
A Jobbik valóban más tészta, és igaz, hogy a jelenleg közreadott elképzelései alapján is kb. annyira jobboldali, mint amennyire a milliárdos kisebbség által rángatott állampárt-jogutód baloldali, de ez semmit sem jelent, még fortyog a cefre, nem tudhatjuk, trágyalé lesz-e vagy bor. Választói persze a baloldal választói, de azokat nem gazdasági érvekkel győzték meg, hanem a cigánybűnözés néven nevezésével és a letörését ígérő - betarthatatlan - ígéretekkel, és azzal, hogy a tőlük részben független, de hozzájuk kapcsolt fegyvertelen egyenruhásoktól annyira félnek a cigányok, hogy egy-egy masírozás után napokig lopni sem mernek. (Nem tudom, mit lépnének, ha egyszer egy csapat fehér, csuklyás (Tesco gazdaságos) vetex védőruhában vonulna végig a soron...)

Sajnálom, hogy ez a "nemzeti érzelem" így jelentkezik benned. Megerősít abban a meggyőződésemben, hogy igenis, ebben is tanulni kellene a zsidóktól és a holokauszt tudatosító tréningek mintájára pl. Trianon tudatosító tréningeket kellene - ugyancsak kötelezően - tartani.

gentry 2009.06.16. 14:18:05

@Kitalátor feljegyzete:
Trianon nemzeti tragédia volt, de könyörgöm, az már egy ősrégi történet. Mondom ezt úgy, hogy félig felvidéki családból származom. Szerintem meg kellene találni az egészséges nemzeti öntudat szintjét, mert ha valamit túlzásba viszünk akkor az ellenérzéseket szül.
Ja és még egy gondolat, a határontúli magyaroknak csak árt a nagy "magyarkodás", őket hozza nehéz helyzetbe. Na ezért is kell óvatosan bánni az ilyen dolgokkal.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.06.16. 14:54:14

@gentry:
Mondom, tanulni kell a zsidóktól, ők több ezer éves mészárlásokat és megszabadulásokat ünnepelnek. Ősrégi történet az, ami attól is korábban esett meg. És igaz ugyan, hogy a zsidókat is elüldözték gazdasági és katonai erővel az általuk rengeteg vér árán elfoglalt földről, de ez hiába kb. akkor történt, amikor a mi őseink még valahol a Káma-könyök tájékán éltek, a nemzetközi közvélemény (minimális kivétellel) teljesen természetesnek tartja, hogy minden zsidónak joga van az Ígéret Földjén élni.

Hogy miért?

Mert minden évben eljátsszák a kis jelenetet, hogy a legkisebbek egyike megkérdezi a legbölcsebbet, hogy mit is ünnepelnek, az meg elmeséli a Kivonulás történetét, előzményeivel és a közben kapott Törvénnyel együtt.

Hiába éltünk mi a Káma környékén vagy kétezer éve, mégsem költözhetnénk oda, és ez fel sem merült, csak valami hasonló egy Schicklgruber nevű nagyhatású pszichopata fejében.

A meg nem élt, abortált gyászok ugyanúgy odvasítják a lelket, mint a (művi) vetélések. Trianont meg sem gyászolhattuk, elkezdtünk hinni valamiféle hamis feltámadásban, hazardíroztunk, és szépet is húztunk. Egy ászt, de 11-re...

A magyarkodás valóban baromság - nem is túl gyakori. Leginkább egyfajta túlkompenzálásként jelenik meg, akár a bel-, akár a külmagyaroknál. Vagy holmi nemzetáruló muszkavezető-ivadékok, vagy erősen árnyalt származásúak, persze leginkább informálisan, de hát ki meri számon kérni a nagyanyján...

A határokkal leszakított magyarok nemzettudata - paradox módon - sokkal fejlettebb és egészségesebb, mint a Csonka-Magyarországon, pláne annak fővárosában élő "belmagyarok" nemzettudata. Ez ráadásul nem is az idézi elő szerintem, hogy a "belmagyarok" agymosása, a szocialista majd globalista eszmék hatása sokkal erősebb, hanem az, hogy az őseik földjén, de külföldön élő magyarok egyfajta szimmetrikus jogrendszert élnek meg, és ugyanolyan nemzeti büszkeséget tanúsítanak, mint az ott élő egyéb nemzetek tagjai.

_Sinclair_ 2009.06.18. 21:03:08

Fidesz és a nemzeti érzelem... lol...
Nagyon ügyesen most rákezdtek a "radikalizálódásra"...

Egyébként csak ezért írok: www.youtube.com/watch?v=pjzpXz8Ss4I
Aki nem látta még az nézze végig!

(És ne gondoljuk azt, hogy bárki tud szépet és jót mondani. Vonán látszik, hogy komolyan gondolja amit beszél, és hát... ő az elnök)

süti beállítások módosítása