Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Paramédia

2008.02.04. 00:24 Kitalátor (másként) gondolkodó

- avagy hány és milyen bőrt lehet és kell lenyúzni Fekete Pákóról? Az tény, hogy a vele történt, illetve általa elkövetett események pondrókét rágták be magukat szinte mindenhová. Még a szép, érzékeny lelkű Srí is írt róla, nemhogy Molnárgörény.

Elnézést azoktól, akiket máshol már megsértettem hasonló gondolataimmal!

A Bombagyár műsoraiból az elején megpróbáltam néhányat meghallgatni, de mivel minőségében nem éreztem szignifikáns különbséget sem azoktól a rémségesen primitív, bedrogozott stábok által vezetett,  úgynevezett kereskedelmi rádióktól,  amelyeket a TESCO-ban bömböltetnek hajnalban, "kenderszívástól elhülyült"* egyetemisták polcpakolás közben, sem a Heti Hetestől, leszoktam róla. Unalmas, színvolnaltalan, erőltetett volt, ezért abbahagytam a próbálkozást. Attól, hogy más az előjele, még ugyanolyan lapos amatőrség. Amit hallottam, abban semmi durranás nem volt**.

Tévé-kísérleteikből egyet láttam, a szintén abnormális, súlyosan szociopata cigánygyerek "működéséről" gyűjtött véleményeket "így dolgozik a bivalyböszmei községi televízió" jelleggel (politoxikomán népművelő + a polgármester félresikerült gyereke önmegvalósít). Kár, mert írni viszont egész jól tudtak-tudnak időnként.

A mostanában oly gyakran emlegetett "színes" botrányjelenség egyetlen műsorát sem láttam, őt kizárólag előzetesekből ismerem ("Hol a francba' van már megint a távirányító?")

Ha véres hurkát eszem, és szokatlan színűvé válik a székletem, akkor nem gyönyörködök benne, nem mutogatom, hanem lehúzom, vagy erdőben letakarom avarral. De ezzel lassan egyedül maradok. Mára az undormányok versenyeznek csak sikerrel azért, hogy legalább 1-2 napig ismertek országosan ismertek legyenek. Mert ha többször sikerül 1-2 napra híresnek lenni, akkor az már forintosítható lehet.

A Bombagyár, pontosabban Tomcat ezzel a "performansszal" újból sikeresen átlépte a társadalom ingerküszöbét, és ráállt egy olyan ívre, ami törvényszerűen metszi a Győzike-félék és Kelemen Annácskák pályáját. De a bulvárműfajban már ott vannak profik, akikkel úgy sem tudnak sikeresen versenyezni. A Hit Gyülekezet tévéjében elfogadott sztárocskává válni célravezető köztes megoldás, vagy tévút?

Mi meg itt maradtunk - még mindig - valóban független, tényleg szabadon, mi több logikusan gondolkodó-közlő média nélkül, pedig már azt hittük, hogy...

Úgy látszik, ma még a web2-nek is nevezett paramédiumok csak írásban és állóképekben (esetleg a helyszíni mozgóképes tudósításokban) versenyképesek a primer médiával.


*Rejtő Jenő

**Ennek a Bombagyárnak tényleg csak füstje van. Semmi durranás. Nem is volt. Visszatekintve kezd olyan érzésem lenni, hogy az egyik legagyafúrtabban megvalósított gerillamarketing tanúi voltunk a "csepeli bombagyár" történetében. Ha esetleg peren kívüli egyezség lesz a Blikkel, akkor ők is benne voltak. Ha nem, akkor meg ugyanolyan ingyenes statiszták voltak, mint a hatalmi harcoktól totális erkölcsi és jogi válságban rothadó rendőrségünk.

3 komment

Címkék: bulvár fekete pákó tomcat bombagyár

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr44323945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gildor · http://gildorblog.blogspot.com 2008.02.06. 17:38:41

Ha még lehet pákóügyben hozzászólni, akkor a köv észrevételem van:

Némi inkonzisztenciát tapasztalok a Bombagyár nyilatkozataiban. Hallottam már azt is, hogy nem akarták megszivatni Pákót, csak úgy jött ki a helyzet. És hallottam azt is, hogy azért szivatták, mert olyan hülye, hogy meg lehet szivatni. És megérdemli.

Kicsit az egész a Zsanett ügyre emlékeztet:
- nem is látták soha a rendőrök.
- látták, de nem ült a kocsijukban.
- a kocsiban is ült, de ennyi...
- igen, volt vesztegetés is, de nem több
- najó, volt szex is, de ő is akarta.
- najó, megerőszakolták, de ő tehet róla, mert nem egy angolkisasszony, és magára vessen, ha kihívóan öltözik.

Sajnos sikerült odáig húzni a dolgokat, hogy az alsóbb pontok sosem fognak kiderülni.

És nem védem Pákót, mert utálom. De azért egyre kevésbé kezd vicces lenni a helyzet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.02.06. 20:12:16

...aztán sikerült úgy kiporszívózni a kocsit, hogy most Zsanettet az ügyészek is szopatják.
A Bombagyáron fogsz még inkontinenciát is tapasztalni, és nem a fergeteges humortól, hanem ha tovább folytatják a bulvárosodást, előbb-utóbb behívnal valami húgyosjózsit is, és kipróbáltatják vele, hogy a fokhagyma sörrel tud-e annyit, mint a lájtkóla mentosszal.

Mintmindenember 2008.02.10. 11:31:46

Kicsit olyan Átoksori Kísértetek érzésem van mikor a bombagyárat olvasgatom, de ennek ellenére vannak azért jó észrevételeik.
süti beállítások módosítása