Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Létbiztonság

2007.09.14. 21:24 Kitalátor (másként) gondolkodó

Ma a létbiztonság számomra, középkorú, idegen nyelveket nem beszélő, nem budapesti, diplomás, nagycsaládos férfi számára szinte könnyedén, több úton is  megvalósítható:
  1. Például egy HIV-vírus fertőzés önmagában elegendő hozzá.  Aki HIV+, azt véglegesen leszázalékolják, ami mellett vállalkozhat, sőt jövedelme is lehet a minimálbér mértékéig. A tudomány fejlődése és az önfeláldozó orvosi, ápolói hozzáállás miatt 20-25 éves tünetmentesség már ma is elérhető, a gyógyítókkal való együttműködés esetén. Mivel 45 éves vagyok, és az én korosztályomnak a várható élettartama ~64 év (a nyugdíjkorhatár 65 év), helyből nyerhetnék legalább egy tünetmentes életévet.
  2. A másik, kézenfekvő lehetőség az, ha Micsurin* nyomába lépek, csak óvatosabban, úgy, hogy csak a két lábamat vágja le a vonat. Szintén végleg leszázalékolnának, (bár pár éve úgy hallottam, hogy többeket visszahívtak felülvizsgálatra, hátha kinőtt nekik).
  3. Elképzelhető persze az is, hogy megtanulok "idegenül" (az egyik álláspályázatban a feltételek között szó szerint az szerepel, hogy idegennyelv-ismeret szükséges), de engem a szocialista iskolarendszer már kiskamasz koromban immunizált - jó kuruc módra - a nyelvtanulás ellen. Persze az álláshirdetések többségében a nyelvvizsga-papír csak életkori szűrőként szerepel. Nesze neked esélyegyenlőség!
  4. Budapestre költözöm/költözünk.
Csakhogy egyik út sem járható a számomra. A HIV-vírust elsősorban  terjesztő rizikócsoportok mindegyikétől undorodom. Nem szeretnék sem buzulásban, sem bármilyen nemű ringyóval szexuális együttlétben részt venni. Ugyancsak irtózom az intravénás drogosoktól is, és tudom, hogy én is gyorsan, lehet, hogy már egy-két próbálkozás után rászoknék, elég volt nekem több, mint másfél évtized nikotinfüggés.

A másik probléma az amit kedves liberálbolsevik honfitársaim nem érthetnek meg: a lelkiismeret, amely az első három megoldást ellehetetleníti. A két első megoldás öncsonkítás, tulajdonképpen majdnem öngyilkosság, illetve hát az első lehetőséget leginkább természetellenes paráznasággal lehet elérni. Ebben nem csak az a járhatatlan, hogy a rizikócsoportokhoz tartozókhoz nem vonzódom, és ugyebár erekciót nem lehet színlelni, a recepiens státusz meg végképp elfogadhatatlan a számomra. Tükörbe is kell naponta nézni, meg néha a feleségem, gyermekeim, szüleim, rokonaim, barátaim szemébe is.

A harmadik lehetőséget elérhetővé tenné egy hamis nyelvvizsga-bizonyítvány is, megszerzése is "csak" sima bűn, semmi égbekiáltás.  Itt viszont a  közokirat-hamisítás miatt kapható büntetés riaszt azon kívül, hogy mi van, ha tényleg jön a munkaadóhoz egy levél, rosszabb esetben egy üzleti partner, aki csak a bizonyítványon szereplő nyelven beszél. Egy kiskaput azért aggályos lelkiismeretem is nyitva hagyna: ha valaki küldene egy pl. piréz nyelvvizsga-bizonyítványt, azzal talán jól elboldogulnék, no meg arra is gondoltam még, hogy Kazohiniából is ritkán jönnek megrendelők...

Budapesten az idén csak egyszer voltam, Kisboldogasszony napján, akkor is csak a belvárosban, de mindenütt büdös volt. Csövesszag, ember- és kutyaszarszag, húgyszag, rothadó csatornabűz, kipufogófüst, (főként csempészett) cigarettafüst, hajléktalanszag, cigányszag, vonatszag, vegyszerszag. A gyerekek helyett tömegével tartott kutyák bárhol lazán a járdára szarnak, még a hányásszag vagy a gyrossütőkől áradó romlotthús-szag sem zavarja azokat, de még a gazdáikat sem. A gyorséttermek, különösen a McDonaldsok az égetett sütőolaj izzadtniggerszagával nyomják el a romlott hús és a rothadó zöldség átható bűzét. A metrón utazók jelentős hányada az igazi világvárosok, London és Moszkva lakosaitól már átvette a trendit, és mosakodás helyett sziszegő szappant, azaz parfümöt, kölnit használ. A rendőröket valaki meggyőzte, hogy a jó munka és előmenetel feltétele, hogy belocsolják magukat százasboltokban és literes kimérésekben árult "márkás" kanszagú parfümutánzatokkal, a BKV-alkalmazottaknak meg valószínűleg tilos minden tisztálkodószer használata, sőt maga a tisztálkodás is, a szolgálati nájloningeket meg vélhetően csak évszakonként szabad mosni.

Családostól költözni lehetetlen, egy debreceni kertvárosi nagy kertes, pár éves, nagy családi ház áráért csak valami lepusztult gangos csótányos bérházi lakást vehetnénk, jobb esetben saját WC-vel, de csak akkor, ha el tudnánk adni, és nem igazán mozog a piac. A gyerekeket sem lenne túl egészséges kiszakítani osztályközösségeikből, néptánc-csoportjaikból. A feleségem is hivatásként éli meg a tanítást, hiába kereshetne akár kétszer annyit Pesten, mondjuk lángossütőként (pedig nagyon finomat szokott), egy percig sem lenne boldog.

Az megint nem látszik elfogadható távlatnak, hogy egyedül költözzek Pestre. Nekem nem lenne nehezebb, pláne, ha valami jó szállást tudnék keríteni, csakhogy az ilyen távházasság anyagilag sem túl rentábilis általában, nem beszélve arról, hogy az a teher már talán túl sok lenne a feleségemnek. Egy bő negyedévig laktam már Pesten, télen,  hétfőtől péntekig, egy továbbképzés kapcsán, és akkor törték fel a kocsit, lett egyszerre beteg az összes gyerek, romlott el a kazán... Én meg közben békésen gyarapodtam, főként testtömegben.

Amikor a '80-as években egyetemista voltam, úgy tanultam, hogy a proletárdiktatúrában egy értelmiségi előtt két út van: az egyik az alkoholizmus, a másik meg járhatatlan. Ezek szerint mi itt még most is a szocializmust építjük?


*Micsurin halálát is a régi vicc szerint az okozta, hogy keresztezte a kerékpárját a vonattal.

17 komment

Címkék: drog nyelvvizsga lelkiismeret létbiztonság hiv/aids büdös budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr54165697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.20. 20:42:01

A helyzeted átérezhető, mert részelemeivel (nyelvvizsgahiány, család, kor, a régi munkahelyről távozás) magam is bírok - de arra nem gondoltál, hogy megpróbáld (a talán túl csendesen-szerényen ironikus alapállásodon egy kicsit - a család érdekében - könyöklősebbre igazítva) a nagyon is jól működő tollad/klaviatúrád "termékeit" "áruba bocsátani"? Én most ezen az úton járok, és bár nem rögmentes, de egyre jobban megy. Szépen, érdekesen és egyéni hangon írsz - például újságba, aztán akár könyvbe valóan. "Római" illetőséged és az ottani, alapvetően beállítottságoddal összeegyeztethető helyi hatalom szerintem megérne nem egy, hanem több próbát ebbe az irányba. Nekem is eltartott gyakorlatilag mostanáig, mire beindult elfogadható volumenben a dolog, de végül is úgy tűnik, elleszek vele.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.09.27. 02:31:42

Pedig jókat írsz, kedves, aranyos is lehetne, csak hát a "haverok" mint ez is itt felettem, meg az a ki-kicsusszanó zsidózás, cigányozgatás, niggerezgetés nem kellene nagyon az írásodba, mert nullával oszt. Tudom, hogy ez jó magyar szokás - főleg vidéken - de a tisztességes, szorgalmas parasztok körében sem divat ez. Nem kétlem, hogy tanult ember vagy - de korlátolt, és nem egy tanult értelmiségi, csak egy tanult paraszt. A te kezedben a döntés: idős korban nehezebben változik az ember, de megéri: illeszkedj be 2007 valóságába! Én ehhez kitartást és jó szerencsét kívánok!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.27. 02:53:57

TRANSLATE TO NATURAL FROM POLITICALLY CORRECT: "illeszkedj be 2007 valóságába"

robot is just translating ... please wait
Robot is just translating - please wait

THE RESULT: "nyalj be a baloldalnak amíg nem késő, és lopj együtt a hazugokkal"

Sváby 2007.09.27. 07:26:02

Kedves Kitalátor!
Írsz valamit tótawé létbiztonságáról is?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.27. 09:48:24

Finnyásan PC Bölcs Lázadónk figyelmét szertettel felhívom arra az ősi törvényre, hogy "ha a paraszt nem szarik, az úr nem eszik".

A dolgok nem a néven nevezésüktől válnak jókká vagy rosszakká. Az orwelli jóslatok nem már, hanem még igazak. A liberalizmus - de méginkább a web2 - legjelentősebb pozitív hozadéka, hogy eltünteti a különbséget a közbeszéd és a magánbeszéd között, elsősorban a kőkemény, az addig társaságban kimondhatatlan és leíthatatlan trágárságok fegyverével.

A tabudöntögetésnek viszont semmi értelme, ha helyettük újakat állítunk, ráadásul nem sziklára, hanem szemétdombra. Az nem gondolkodás, ha letapossuk a régi bálványokat az új bálványok imádata közben.

Akinek meg fokozott az érzékenysége, az ne menjen a napra. Én is elviselem, ha lemagyaroznak,lefideszeseznek, leruszinoznak, lekeresztényeznek, lekeletiznek, leparasztoznak, levidékiznek. Zág són! Ezen kívül kövér is vagyok.

Még lecigányozni, lefasisztázni, leszektásozni, lejobbikosozni, lemiépesezni, lezsidóbérencezni, leszélsőségesezni is szoktak, pedig ezeknek nincs is alapjuk, és ezek viszont, a fentiekkel szemben olyan minősítések, amelyek miatt az emberek itt és most nem csak verbális ütésekre számíthatnak.

De hát mást nem is lehet várni a FIB-esektől meg az új deGenerációsoktól, meg atyáiktól, kiknek a tudatát már szétforgácsolta a rasszistázás és orbáncigányozás paralel művelése.

Apropó: A szegény roma Mortimerért most miért nem hullatnak krokodilkönnyeket a megmondóemberek?

genghis 2007.09.27. 16:11:49

Tetszett a bp leirasod. Kb olyan mintha most megkerdenem:
Azt videken telleg szalmaban alusztok es loszart gerebjeltek egesz nap? Abbol nem lehet megelni?
Nah mind1, neked nem tetszik gyonyoru fovarosunk, nekem nem fogsz hianyozni innen, de az irasod nagyon erosen alszenteskedonek tunik.
Tudsz oszintebben is?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.27. 17:59:19

Gengish!

Budapest valóban gyönyörű - lehetne. De így, Demszky báró hitbizományaként élhetetlen, lakhatatlan. Nem véletlenül költöznek el onnan, akik megtehetei. Igen, Demszky báró, az állítólagos maoista informátor is. Azt nem állítom, hogy a főpolgármester maoizmusa és az elkínaisodás között van összefüggés. Én nem tudom...

Repülőről, városnézőbuszról - ha jól választják meg az útirányt - tényleg gyönyörű lehet. Mert gyönyörűek a természeti adottságai és a száz-egynehány éves koruk ellenére le nem rombolt palotái, még be nem épített parkjai. Onnan fentről nem látszik a kutyaszaros járda sem.
A hajléktalanok sem látszanak. Van (volt?) olyan szociális minisztériumi vezető is, aki szerint Budapesten nincsenek is hajléktalanok.
De a Margitszigeten kívül szinte sehol nem lehet gyerekekkel nyugodtan lemenni a Duna-partra, illetve ott sem, mert eltűnhet...

Babakocsival nem lehet közlekedni, tehát akkor rokkantkocsival sem. Akkor minek a járda? Hogy ne üssék el a kábelfektető kutyákat a fék helyett dudát használó autósok? Nem véletlen ám, hogy a külföldiek még rendre összetévesztik Bukarestet és Budapestet. De már nem sokáig, ha nem történik irányváltás. Szag: stimmel, közlekedési kultúra: stimmel, cigányokkal teli aluljárók: stimmelnek, dinamikus fejlődés: nem stimmel. A mindenütt (na jó, a Sváb-hegyen nem mindig) terjengő bűz letagadhatatlan, és nem a gazdaság dübörgésének velejárója. A környezettudat hiányát mutatja.

Budapest egésze tényleg szép lehetne. Csak el kellene hozzá zavarni a városvezetést, és olyanoknak adni a kormányrudat, akik nem bírnak teljes és elvtelen média-hátszéllel. Kósa munkáját, hatékonyságát is segíti Debrecenben, hogy az MSzMP-pártlap-utód Hajdú-Bihari Napló még akkor is blamálja, ha jó irányba megy, nemcsak akkor, ha hibázik. A kizárólagos, vagy legalábbis hegemón seggnyaló média még a tehetséges embereket is tönkreteszi.

Álszenteskedni nem állt szándékomban. Hogy értsd, lefordítom neked matérialistára (azaz tüneteire) a lelkiismeret-furdalást: gyomorgörcs, fejfájás, arcrángás, középtávon alkoholizmus, vállövi fájdalmak, gyomorfekély, allergia, infarktus, depresszió, hosszú távon rák. Pl. ezek fenyegetik azokat, akik erkölcsi meggyőződésük ellenére tartósan vagy visszavonhatatlanul tesznek.
Néhány már megvolt nekem is...

genghis 2007.09.28. 08:16:19

Nos abban egyet ertunk hogy bp igen szarul van managelve Demszky baro (ez tetszik) altal.
De hogy az emberek nem kepesek a kutyajuk utan a szart eltuntetni (nekem is van kutyam, es mindig osszeszedem a szart), meg hogy budosek a metron az nem a Demszky hibaja, ne gyarts moge utolagosan politikai indittatast (amivel meg egyet is tudok erteni) legyszi. Egyszeruen felfordul a gyomrod a varostol, az irasodbol kivilaglik hogy meg az itt elo embereket is ruhelled, ezt utolag harmatgyenge dolog egy db Demszkyre kenni.
Tisztaban vagyok a varos hibajival, nap mint nap szembesulok vele. Az emberek nagyobbreszt az ingatlan arak miatt koltoznek ki (amig ma 15 misiert kapsz egy 80nm-es panel lakast pesten, annyiert egy felkesz ketszintes hazat veszel erden pl) Hiszen nem leanyalom akar kocsival is beingazni a belvarosba melozni. Nem is tudnam/nem is akarnam el magyarazni hogy miert vagyok itt a munkan kivul. Nincs bennem semmifele lokalpatriotizmus (azt hiszem) OV ota tudom hogy nem vagyok magyar, szoval nem erzem a nagy szivdobbanasokat amikor Budapest utcain koszalok, de valahogy megszoktam-megszerettem, nem szivesen mondanek le rolla. Azt hiszem elobb mennek kulfoldre elni mint videkre.

Az alszenteskedesrol:
A tunetek ok, viszont az csak a tied. Azert lassuk be ember vagy te is. Felvallaltad hogy mas embereket tartassz el(csalad), ahogy anyukam mondana: ha valaki igazan ehes a szart is megeszi, tehat ne gyere lelkiismereti okokkal ha szenved a csalad mert nem hiszem el hogy a szuksegben az az elso gondolatod. Nagy fiu cagyok, nem hiszek a szentekben. Azt elhiszem hogy valaki igyekszik becsuletesen elni, de hogy ne a csaladja, gyerekei legyenek az elsok ha mar olyan fenemod egyenes ember...na azt nem.;)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.28. 12:43:09

Gengish, amit Demszkyről írsz, az egyszerűen marhaság. Kitalátor nem városellenes, hisz ő maga is városban él, csak Budapestet nem bírja. Én magam pesti vagyok (szerencsére ott, ahol az már falu), és magam is utálom a város belső, tényleg városias részét. Mert az borzalmas. Ember, nézd már meg, hogy 1990 óta mennyivel csökkent pl. az V. kerület lakossága!? Nehogy azt hidd, hogy azok kihaltak! Elmenekültek! Vagy lakj a Hős utca 15., Bihari út 8., netán Illatos út 5. környékén - de mondhatok még bőven hasonló címeket.

Ugyanakkor nézz meg néhány vidéki várost. Mint egy ékszerdoboz! Persze véletlenül, a polgármesternek meg a városvezetéseknek ehhez semmi köze, hát hogy is befolyásolhatnák ők ezt, nem igaz?

A logikád csak egy picit különbözik a nickedtől. Gyengish.

genghis 2007.09.28. 12:48:58

Molnargoreny
Sztem nem is az en hozzaszolasomat olvastad, legalabb is a valaszod alapjan.
Mi marhasagot is irtam Demszkyrol? Csak hogy Kitalator ne bujjon a demszky utalat moge azzal hogy fikazza budapestet.
Sztem huzd ki a nozid onnan ahol epp van torold le a gyanus barna foltokat a szemed elol es ugy olvass.
l2read

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.28. 13:54:56

"De hogy az emberek nem kepesek a kutyajuk utan a szart eltuntetni (nekem is van kutyam, es mindig osszeszedem a szart), meg hogy budosek a metron az nem a Demszky hibaja, ne gyarts moge utolagosan politikai indittatast (amivel meg egyet is tudok erteni) legyszi. Egyszeruen felfordul a gyomrod a varostol, az irasodbol kivilaglik hogy meg az itt elo embereket is ruhelled, ezt utolag harmatgyenge dolog egy db Demszkyre kenni."

Fenntartom: ez tőrőlmetszett baromság. Miért tud néhány vidéki város polgármestere rendet tenni a saját portáján? Véletlenül? Egyszerűen buta vagy, de hát olyannak is kell lennie...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.28. 13:55:42

komment-dugattyú, moderáld ki lécci Kitalátor, azért tettem be mert beakadt a lényegi

Ami-go 2007.10.02. 15:15:04

Kitalator!

Én úgy látom, hogy neked soha semmi nem jó, mindent és mindenkit fikáznod kell, felsőbbrendűnek érzed magad; ez az összes írásodból látszik. - Te vagy a tökéletes, a többiek pedig senkik, - te mindent tudsz, sőt mindent jobban tudsz!- legalábbis azt hiszed.
Mindenkit lenézel, mert néger, zsidó, cigány, gazdag, hajléktalan, szegény, Pesten lakik ,stb. pedig többségük jóval többre viszik, mint te.
A csöves is siránkozás helyett legalább koldul, hogy tudjon enni, nem azt várja, hogy majd az asszony megkeresi a pénzt.
A sok hülyeség írása helyett járhatnál pl. továbbképzésre. (Tanulj angolt). Ha meg lusta vagy, csinálj TV műsort, hátha valaki kiváncsi a vinnyogásodra....

Fremen 2007.10.12. 00:56:55

Sziasztok!

CheSaCo-t keresem, jó helyen járok?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.10.12. 07:47:17

Ami-go!
Szövegértésből elégtelen, ami azért furcsa,mert nem tudom ugyan miért, de valami hihetetlenül Anettkás a stílusod. Olyan frusztrált-túlkompenzáló
pályaváltó tantónénis.
(A régi viccet bizonyára ismeritek:
- Há'de Gazsi, tudod, hogy kurva a feleséged?
- Dehogy kurva, mér' vóna?
- Há' mer' most is a lőtérdombon tanítja basni a katonákat,.
- Mondom én, hogy nem kurva! Pe-da-gó-gus.)

Fremen!
Rég jártál itt.. Sztrapacska nem lesz jó?

Fremen 2007.10.13. 16:39:22

Szia Sztrapacska!

Valóban rég jártam itt, de felétek többször is voltam. Nagyon nevettem azon a tyúktestű madáron, amit a Nagytemplomotok előtt díszes szökőkút tetejére raktatok. Sas feje van, de tyúk teste.

Pulykakas lenne?:)))

El sem fogod hinni, ha leírom, hogy tanársegéddé léptettek elő és politikai irodalomterjesztéssel foglalkozom szabadidőmben.:)

Ha jól viseled magad kaphatsz tőlem egy tök jó könyvet Roger Garaudytól, vagy Mónus Árontól.
süti beállítások módosítása