Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

NOE DEMONSTRÁCIÓ - szeptember 8.

2007.09.04. 17:09 Kitalátor (másként) gondolkodó

A sírból is visszahozzuk a jövőt!
Fogjuk meg egymás kezét
a Fiumei úti sírkerttől a Parlamentig!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tiltakozik
az egészségügy szétverése,
a több-biztosítós rendszer kierőszakolása,
az iskoláztatás feltételeinek rontása,
a tömeges elbocsátások,
az esélyegyenlőtlenség növelése ellen
 
SZEPTEMBER 8-ÁN, SZOMBATON
élőláncot alkotunk és a Parlament előtt tüntetünk
ÖNÖKET IS VÁRJUK
 
 10  ÓRÁTÓL az élőlánchoz
a következő útvonalon:
Fiumei úti temető - Baross tér - Rákóczi út páratlan oldal - Rókus Kórház - Astoria - Deák téri templom - Bazilika - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány u.
11. 30 -kor nagygyűlés a Parlament előtt

Fellép: Varga Miklós
Zenél: Gyöngyharmat Együttes, Katrinca Együttes

Beszédet mond: Szabó Endre, a NOE elnöke,
Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

FIGYELEM! A demonstráció NEM pártrendezvény, ezért kérünk minden csatlakozót, hogy a pártjelvényeket, pártzászlókat, párthoz köthető szimbólumokat ezúttal hagyja otthon! Fontosabb az ügy annál, mintsem hogy pártpolitikai felvonulássá degradáljuk!

Eddig csatlakozó szervezetek:
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, Bencés Diákszövetség, Egészséges Egészségügyért Egyesület, Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Levegő Munkacsoport, Magyar Gyógyszerészi Kamara, Magyar Írószövetség, Magyar Orvosi Kamara, Munkástanácsok, Nemzeti Pedagógus Műhely, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Szülői Közösségek
Tudnivalók a demonstrációról:


A demonstráció tervezett (a rendőrségen bejelentett) napirendje:

10 órától gyülekezés az alább felsorolt helyszíneken :
 
1. a Fiumei úti (Kerepesi) temető bejárata előtti terület
 
2. a Baross tér Fiumei út kezdetéhez tartozó területe
 
3. a Rákóczi úton a Luther u. és a Kenyérmező u. közötti terület
 
4. a Rókus kórház előtti terület
 
5. az Astoria szálló előtti terület
 
6. a Deák téri templom előtti terület
 
7. a Bazilika előtti terület
 
8. Alkotmány u. - Bajcsy-Zsilinszky út torkolata
 
9. Kossuth tér (az Alkotmány u. Kossuth tér felőli vége).
 
Az 1-2-3 helyszínre a Keleti pályaudvarra érkezők menjenek. 4-5 helyszínre a pestieket, a 6-7 helyszínre a budaiakat és a Déli pályaudvarra érkezőket, a 8-9-es helyszínre a Nyugati pályaudvarra érkezőket várjuk!

10.20 köszöntő a gyülekezési helyeken
 
10.35-kor élőláncos kézfogás a Kossuth tértől a Fiumei úti (Kerepesi) temetőig kb. 10 percig - utána a kezek elengedik egymást és a gyülekezési helyekre térnek vissza a demonstrálók.
 
10.45-kor egy régi (oldtimer) teherautó - platóján demonstrálókkal - indul a Fiumei úti (Kerepesi) temetőtől a Kossuth térre - mögé csatlakoznak és vonulnak a tüntetők a gyülekezési helyszínekről.
11.40 a teherautóval az élen a demonstrálók a Kossuth térre érkeznek.
 
12.00 Műsor (ének, zene, szavalat, beszéd, petícióátadás) a Kossuth téren.
 
Legkésőbb 13.30-kor a demonstráció feloszlik.

A demonstráció szórólapja innen letölthető és szabadon terjeszthető.
 
 Az előkészületekhez az alábbi területeken kérjük a segítségeteket:
1. Rendezők (100 főre van szükség, mert hátha tényleg tízezren leszünk) - elsősorban budapesti tagegyesületektől, csoportoktól, egyéni tagcsaládoktól várjuk a jelentkezőket. felelős: Török Iván (70/555-4805 és ivan2@freemail.hu)

2. Lesz nemzetiszínű és NOE-zászló, szórólapok. Reméljük, hoztok az egyesületetek nevét, esetleg a településetek nevét is feltüntető táblát. Ha lehet, tagegyesületenként legalább egy-egy további feliratot (táblát, feliratos lufit) is hozzatok magatokkal (jó lesz a tavalyi is!). A szövegük a NOE szellemiségét tükrözze, de - persze - a legégetőbb problémákra hívja fel a figyelmet.

Alapszabályunknak megfelelően pártjelvényeket, pártzászlókat, pártokhoz köthető színű holmikat ne hozzatok.
3. Ne felejtsétek el elhozni a (feltöltött) flottás mobiljaitokat, URH sávot is fogni tudó kisrádiótokat, valamint a Tavaszi szél minden versszakának szövegét.
4. Mobil-WC-ről, ivóvízről (Kossuth tér) központilag gondoskodunk, mentőautó is lesz velünk. Az időjárásnak megfelelően napsapkát, naptejet, esőkabátot és ennivalót, picurkáknak pelenkát (hozzá nejlonzacskót) stb. mindenki hozzon magával!
5. Aki nem tömegközlekedéssel jön, a parkolást meg kell terveznie. Tájékozódjatok a www.fkpt.hu/6tippek/dijmentes.html honlapon a nem fizetős parkolási lehetőségekről.
6. Ha módotok van rá, a helyi sajtóban is hívjátok fel a figyelmet a demonstrációra (időpontja, helye, céljai).
Kérjük, hogy minden résztvevő tekintse magát rendezőnek.

3 komment

Címkék: demonstráció noe

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr68157394

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Bloghu 2007.09.04. 17:17:20

[...]8.: A sírból is visszahozzuk a jövőt!Fogjuk meg egymás kezéta Fiumei úti sír..[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.10. 18:34:28

OFF: Csodálatos családod van, gratulálok. Viszont írj már valamit, mert aki úgy tud írni, mint Te, annak ez egyben kötelessége is a mai helyzetben...

dowNLoad 2007.09.12. 12:20:31

Látható volt, hogy mennyit ért a felvonulás, sőt ez esti csigatv híradóban egy úriember(Szabó Zoltán mszp képviselő) még szopatta is a tömeget, miközben behízott testével beszállt a megérdemelten kapott autójába. TV2 09.12 12óra22perc Na ezek miatt a pszichopata küldetéstudatos kollaboráns degenerált figurák miatt lesz még itt kurvanagy gáz.(remélem ez figura lesz az első akit felhúznak egy villanyoszlopra)

dowNLoad 2007.09.12. 12:22:02

Látható volt, hogy mennyit ért a felvonulás, sőt ez esti csigatv híradóban egy úriember(Szabó Zoltán mszp képviselő) még szopatta is a tömeget, miközben behízott testével beszállt a megérdemelten kapott autójába. TV2 09.12 12óra22perc Na ezek miatt a pszichopata küldetéstudatos kollaboráns degenerált figurák miatt lesz még itt kurvanagy gáz.(remélem ez figura lesz az első akit felhúznak egy villanyoszlopra)
süti beállítások módosítása