Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Új arisztokrácia

2007.07.15. 09:40 Kitalátor (másként) gondolkodó

A hír:

Debreceni agrárprofesszor az ÁPV új elnöke

Népszabadság • Munkatársunktól   • 2007. július 14.
Nagy Jánost, a Debreceni Tudományegyetem prorektorát nevezik ki várhatóan az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. elnökévé - tudta meg a Népszabadság. Az ötvenhat éves professzor 1975-ben diplomázott a Debreceni Agrártudományi Egyetemen, és azóta ott tanít. Négy éven át volt rektor, most júliusban adta át a helyét utódjának - az előre meghatározott ciklikus váltási rend szerint.
Zsan, a földműveléstan professzora fogja eladni a magyar földet? Szinte mindegy, de ő legalább ismeri az értékeket. Persze az agrár-ismeretek itt (is) huszadrangúak. A tudományos rutin és a gyakorlati mezőgazdasági ismeretek is. Nem ezek miatt lett ÁPV-elnök.

A legkisebb Zsan erősen frusztrált volt tanseg korában. Már a főnökét is Kis Zsan-nak becézték, ráadásul az egy csak Gyurcsánnyal összemérhető kiegyensúlyozottsággal és önmérséklettel rendelkező személyiség volt.

Zsan - úgy, mint a Pepó-ikreken kívül szinte mindenki a mai professzori karból - természetesen KISz-titkárként maradt bent végzés után az egyetemen.

Valószínűleg hasonszőrűségi alapon is jó ismerőse, barátja, lehet, hogy tanítványa is lehetett egy másik, alig fiatalabb János, Veres, aki szintén alig mer az emberek szemébe nézni, magyarul sunyi, és aki szintén KISz-vonalon futott. "Összenő, ami összetartozik."
Minden szükséges tulajdonsága megvan tehát bármilyen országos szervezet vezetésére:

  • KISz-vezetői múltja van.
  • Képes pszichésen károsodott vezető közvetlen alárendeltségében dolgozni.
  • Bármilyen környezethez képes alkalmazkodni.
  • Rutinosan tud felfelé nyalni.
  • Rektori működése alatt megismerkedhetett a korrupt állam működésének "száz meg száz piszkos trükkjével". Megtanult lefelé taposni is.
  • Tud hallgatni.
  • Szívós, kitartó, szorgalmas. Senki nem tartotta soha "jó fej"-nek, (pedig...) de mindent elér, amit akar.
  • Érzelmeit, indulatait jól tudja leplezni, veszélyes lehet, mint pókerjátékos.

Miniszeterelnök-jelöltként, Orbán Viktorral szemben is veszélyes lehet. Köztársasági elnökjelöltként is könnyen ledugható lenne még az ellenzék torkán is. Egyáltalán nem karizmatikus személyiség, de az ország, a választók majd fele retteg vagy viszolyog a karizmatikus személyiségektől, és nem untak rá, mint Kiss Péterre. Kissé bumfordi alkatát esetleg a fővárosi "volt MSzMP-s", SzDSz-es szavazók fogadnának visszafogottan, de azoknak egy pápai gyerek után már mindegy, csak ne Orbán legyen. Megfelelő kampánnyal a bizonytalanok, a politikától elfordultak, az eddig nem is szavazók nagy tömegeit nyerheti meg.

Lehet, hogy azért kapta a kinevezését, hogy "megcsinálják", mint politikust?



Szólj hozzá!

Címkék: nagy jános miniszterelnök jelölt

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr28118231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása