Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Politikai fogoly Tomcat?

2007.06.29. 14:10 Kitalátor (másként) gondolkodó

OMFG
2007 / 06 / 27, 10:20:55 | Athina | 128 hozzászólás

Atyaisten, ezt nem akarom elhinni. Az ügy előadója kijelentette, hogy “ne gondoljunk semmi rosszra, de Tamás személyiségégéből fakadó okok miatt van előzetes letartóztatásban […] mert hát mindenki tudja, hogy nem a rendszer barátja […] továbbá az szintén ismert, hogy ellenséges politikai beállítottságú”.

Nem vagyok naiv kisbogár, de ez már nekem is sok. Leginkább a történelemkönyv hasábjairól ismerősek nekem az efféle indoklások, okok. Mi a fene folyik itt?

Az egyik ember személyiségéből fakadó okok miatt előzetesben rohad, a másikat személyiségzavara miatt rövidesen kihozza több tucat sztárügyvéd az előzetesből, a harmadik meg személyiségzavara miatt/ellenére (ezt csak a pártjának a vezetése tudja) Kurvaország miniszterelnöke.

Ja, hogy mi a fene folyik itt?
Úgy látszik, letettek arról, hogy Tomcat a nemzet terroristája, most meg megpróbálnak olyan - tévedésből még hatályos - jogszabályokat keresni, amelyek alapján felségárulással, felségsértéssel, a proletárdiktatúra népi demokratikus államrendje elleni szövetkezéssel, valamint beszolgáltatási kötelezettség megszegésével és a közellátás veszélyeztetésével, kerékpárral tiltott helyen történő parkolással, továbbá a tavaly augusztus 20-i vihar szándékos paranormális előidézésével (stb.) egyszerre vádolhatják meg, és mire a sok marhaságot tárgyalásonként egyesével másodfokon megcáfolják, hipp-hopp eltelik az a 3 év, amit előzetesben tölthet.

Retro a divat. Tomcat autonóm gondolkodású bátor ember - ahogy Gyimesben mondják - a templomban is fingik, sokan hallgatnak rá, tehát valahogy semlegesítik. A '60-as - '70-es években még azt is megtették, hogy a világosan látni és szólni merő értelmiségiket titokban és erőszakkal elmegyógyászati kényszerkezelésnek, pl. elektrosokkolásnak vetették alá. Hallottam olyan mérnökemberről, aki "eltűnt", majd évek múlva maradék eszével, nyomorultan, beszélni is alig tudva került haza, gyalog, koldulva és guberálva, határon átszökve  Prága mellől, ahol "kezelgették". Kormánykoalíciónk tagjai meg ugyanabból a "különös anyagból vannak gyúrva", mint őseik, anyagi, eszmei(?) és kapcsolati javaik örökítői, bár azért többen közülük személyesen is részt vettek a proletárnak nevezett diktatúra vezetésében.

Így szocializálódtak, mást nem is lehet várni tőlük.


7 komment

Címkék: rendőrök elvtársurak tomcat a nemzet terroristája paranormális szabadságot tomcatnek! ávh s hóhér

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr71108438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.29. 23:42:41

A félelmetes valahol az, hogy a sok félhülye HANGOSAN ÖRÜL annak, hogy Tomcat a sitten hűsöl - te is olvasod Athina blogját...Mennyi eszük lehet ezeknek, amikor nem fogják fel, hogy ha a bolsevizmus stílusa visszatér, akkor azzal nem csupán a Tomcat-féle tiltakozók kerülnek veszélybe, hanem mindenki. Mégpedig az alább következők miatt.

Itt-ott összevitatkoztam néhány baloldali rajongóval a diktatúrák természetén, hogy a fasiszta vagy a kommunista rendszer volt embertelenebb. Persze, rögvest antiszemita zsidófaló lettem (egyébiránt ez meglehetősen távol áll tőlem, ha valaki ellen vannak rasszista jellegű érzéseim, azok a cigányok, nem a zsidók), holott főképp azt próbáltam a fejükbe tölteni, hogy a fasiszta diktatúrák racionálisak, míg a bolsevik rendszerek irracionálisak voltak. Vagyis: fasiszta rendszerben, ha nem voltál a választott célcsoport (Németországban: zsidók, kommunisták) tagja, és befogtad a szád, senki sem üldözött. A sztálinista rendszerekben pedig egyszerűen nem volt használható túlélési taktika, hiszen a hullák jelentős része a saját vezérkarból került ki - miközben a csöndes, lojális kisembernek is meglehetős esélye volt a Gulágra.

A politikai pszichiátria is alapvetően a bolsevikokra volt jellemző. Nekem nagyon rossz előérzetem van (meg is írtam mostanában), mert ezek a hatalmat szépszerével nem fogják a kezükből kiadni, tisztességes választáson meg már nincs esélyük. Előbb-utóbb mi is megyünk, Kitalátor, oda, ahol Tomcat most van - már túl sok olyat írogattunk, amiért ezek elővesznek, amikor szorul a hurok...

Főpilóta · http://roplap.fw.hu 2007.07.01. 23:19:50

Háát, lehetséges, hogy lassan-lassan egy \"Kakukkfészek\" lesz az ország (á la Ken Casey).

Legalábbis, ha Magyarországot egy hatalmas diliháznak fogjuk fel - ami egy csöppet sem életszerűtlen analógia -, akkor a pszichopata igazgató-főorvos (Gy.F.) már megvan, a különböző mániákban szenvedő orvos team-mel együtt (MSZP-SZDSZ). Szadista főnővérünk is van H.Á. személyében. Van aztán a sok beteg vagy legalábbis amnéziás, akiket folyton sokkterápiának vetnek alá (MSZP-szavazók), és vannak, akik ezeket a betegeket, akik nem is igazán betegek megpróbálják felszabadítani. Ezek lennénk mi. Lehet, hogy előbb-utóbb mind otthagyjuk valamelyik agylebenyünket egy előzetesben...?

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.07.03. 20:08:06

Csak van majré, akárhogy hőzöng a Ferike. Épp a napokban bukkantam rá az egykori veszprémi pártvezérkar (Papp János- az utolsó akasztató párttitkár) akinek jobbkeze volt a honvédelmi miniszterkénk Szekeres-taligás elvtárs. Ismerik a fiúk a módit.
Azut azért erősnek tartanám, ha a bloggereket betakarítanák az Andrássy 60 alá.

Főpilóta · http://roplap.fw.hu 2007.07.04. 15:45:01

Semmi sem lehetetlen. Tegnap azt hallottam például egy országgyűlési képviselőtől, hogy készül a törvénytervezet arról, hogy a színházigazgatókat ezután nem az Önkormányzatok pályáztathatják és szerződtethetik, hanem a mindnekori kulturális miniszter - ez idő szerint (heil) Hiller elvtárs - nevezi majd ki. Vagyis visszatér Aczél elvtárs rendszere. Innen már csak egy ugrás a más véleményen levők Andrassew u. 60-ba gyűjtése.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.04. 15:50:34

Akkor csak a mi IP-címeinket kell kideríteni - remélem, egy cellába kerülünk, megtanítalak titeket tarokkozni!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.04. 16:06:25

Tarokkozni valamikor tudtam, de '81 óta nem próbáltam. Utoljára (és először) az átkozott emlékű Forradalmi Ezrednél. (II.Zlj., 82mm AV üteg).

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.04. 17:40:00

Nem baj, Kitalátor, lesz időnk elég - én nem csak a hagyományos húszashívásost játszom, de annak fejlett verzióit (illusztrált, magas) is, sőt, versenytarokkot is. Nem is akárhogyan.
süti beállítások módosítása