Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Tiltott város 2.

2007.02.04. 20:10 Kitalátor (másként) gondolkodó

Miért nem hívnak a kisebbségi budapesti magyarok egy keményen eltökélt papot, aki a majomketrec lebontásáig naponta végezne ördögűzést a vasfüggönnyel lezárt Tiltott városban, illetve a szélén? Nem értem.

Nem lenne érdektelen látvány, amint az áldásért, a tömjénfüstért és szenteltvízért gumibottal és könnygázzal fizetnének a szerencsétlen rendőrök. Néhányan parancsra, de egyre többen gyönyörrel. Aztán jön a lelkiismeret-furdalás, pisztolycső a saját szájába… 

De hiába, mert úgyis győz az Élet a Halál fölött. Alig 40 év, és a másik vasfüggöny darabjai is emléktárggyá váltak. Többet ez sem bír ki, még ha bebetonozzák és tankcsapdákkal, lőrésekkel erősítik, akkor sem.


Novemberben volt egy éve, hogy eső után a Kossuth téren jártam, egyedül. Volt annyi időm, hogy a minisztériumból gyalog is elérjem a vonatot. Egyébként is kíváncsi voltam páratlanul szép világvárosunk legfontosabb, közéleti központjára. A sétából "kövér ember balettozik" címmel jó kis videót lehetett volna forgatni.

A járdák és az úgynevezett díszburkolat tele voltak gödrökkel, kátyúkkal. A vízlevezetés nem volt megoldva, pedig a víz már akkor is lefelé folyt, de a kiálló csatornaszemek hatásosan védték meg magukat a szennyes ártól. A kisebb-nagyobb szigetek sem voltak simák. Tetejükön szürke, barna, fekete kolbászkák málltak szét. Mivel a szennyes pocsolyák mélységét nem lehetett megbecsülni, és vissza nem akartam fordulni, egyik szigetről ugrottam a másikra, ügyelve arra is, hogy ne féceszben érjek földet, mert akkor spárgát is csináltam volna, pedig az sohasem ment. Mindeközben táguló tüdővel szívtam a budapesti szabadság illatát, az ázott kutya- és  macskaürülék és -vizelet átható bűzét. Csak annak örültem, hogy nem száraz, szeles idő van, és a szél nem kavarja fel a féregpete-felhőket.

Tavaly tavasszal is voltam ott, a FIDESz nagygyűlésén. Nem egyedül. Akkor szép idő volt, csak a fenyegetően alacsonyan köröző, kamerákkal felszerelt rendőrségi helikopter zúgása sejttette előre a magyarok további értelmetlen szenvedését. Nem siettünk haza, úgyhogy láthattam, hogy a milliós tömeg szinte alig hagyott maga után szemetet.

Legközelebb majd akkor megyek, ha megérem, amikor már nem áll a vasfüggöny. Addig jó nekem a debreceni Kossuth tér is. Ott is szoktak ilyen vaskarámokat állítani, augusztus 20-án, hogy a virágkarneváli menetnek elegendő helye maradjon, meg este, hogy véletlenül ne mászkálhasson senki oda, ahol hullik a tűzeső.

Ott is van naponta tüntetés, ott is vannak többre érdemes szónokok, és természetesen olyanok is, akik néhány zavaros mondattal tömeges migrént idéznek elő. Utóbbiak szónoklatuk után a megdöbbenő csendből általában rájönnek, hogy mégsem népvezérek.

De joguk van elmondani zavaros szövegüket.

Az első szeptemberi tüntetésen egy, hogy úgy mondjam, nehezen meghatározható ivarú idős hajléktalan elkezdett itt körbe ténferegni az "Éljen Gyurcsány Ferenc és az ő politikája" szöveget kiabálva. Addig hangoztatta, amíg egy feltünően jól öltözött, ismert jobboldali vállalkozó oda nem nyomott neki egy papírpénzt, ha jól láttam, ezrest. Akkor fogta magát és elténfergett piát venni. Vagy zseni, vagy lecsúszása előtt alkalmazott pszichológiát tanított.

2 komment

Címkék: tüntetés rendőrök ördögűzés majomketrec kutyaszar

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr6333596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallicus 2007.02.05. 12:27:28

"Gyurcsány egyszerre szeretne lenni DEák ,Kossuth,Széchenyi!Csak az a különbség hogy Széchenyi csinált valamit mielőtt megbolondult!Kóka Jani kapja be!/János 4623/

gallicus 2007.02.06. 09:06:25

hát ez vicc amit összehadovál,kondorosi /hogy ezt is honnann szedték elő?kiez az okostojás?Annyi esze van mint egy kijáró malacnak!/ kolláth,a főokos,meg a többi!Ez a magyar törvény,meg az alkotmány a legjobb mindenki azt olvas ki belőle meg ugy értelmezi ahogy akarja4Már oda sem érdemes figyelni ki mit mond,mert mindenki hazudik és a saját szájaize és pártszimpátiája szerint értelmez!Tegnap jártam a Kossuth téren.,már dupla kerités van,ugy őrzik ezeket a semmirekellő,dologtalan,tetves politkusokat és képviselőket,mintha aranyból lennének!Hát ez egy röhej!Aztán este nézem a tévét,majdnem hogy karöltve jönnek,kicsontosodott arccal,műérdeklődő szemekkelIldikó a nemzet gyöngytyúkja és anyósa,valamint Fletó a degenerált,elmebetegség tüneteit tartalmazó állandó vigyorával!Ez az ember egy orvosi eset,kezeltetni kéne őt a pszichiátrián4És ez az ország miniszterelnöke?Ez már teljesen beleszerelmesedett saját nagyságába!Aztán atöbbiekse piskóták,ez a Petrétei,semmitmondó pókerarcu Bene,a munkamániás bujkálós Gergényi,az állandóan nyilatkozó überokosnak látszó Kondorosi hát diszes egy társaság,mondhatom!De a folytatás se se semmi!Te atyauristen,azt mondják:nemzetközi terrorista veszély miattvan szükség a kettős kordonra a Kossuth téren!Uristen,talán csak nem oszama bin Laden ereszkedett le hozzánk az afgán hegyekből?Hát egy kabaré az egész államvezetés élén a Fletó kormánnyal!Aztán ott van a régi kipróbált Szekeres elvtárs,ő is nyilatkozik ezügyben!Ugyan katona sosem volt de most "pártmegbizatásként"hionvédelmi miniszter!Tényleg én is aggódom,nehogyx rossz parancsot adjon ki,mert katonáink,rendőreink elindulnak Ausztriát megszállni!Atyavilág mi van ebben azországban?
süti beállítások módosítása