Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Nyílt levél Tomcatnek

2007.01.19. 20:39 Kitalátor (másként) gondolkodó

Kár bántani annyira azt a Fodor Csilla lódoktor nénit. Mocorog benne valami, mint mondani szokás: vagy tehetség, vagy bélféreg.

Mindkét - a Magyar Író Akadémia által díjazott, de annak honlapjáról "a szerző kérésére" eltüntetett - írása persze, hogy elérhető a Googlén, tkp. békülési szándékkal, forrás-feltüntetéssel a másik (a Gumióvszer) akár a Droidzónába is beleférne. No az a szintén egyes szám első személyben írt glossza alighanem mégis saját élményből táplálkozik... Pedig Oroszlán Éva (Magyar Író Akadémia programvezetõ) azt írja, hogy „arra kérem Önt is és olvasóit is, hogy ne kövessék el azt a hibát, hogy az egyes szám első személyű hanggal azonosítják az írót, mert az nem az Õ véleménye, hanem azé, akit írásában megjelenít.” Idézet a keresőből:
Dr. Fodor Kinga Ph.D. SZIE-Állatorvos-tudományi Kar, Állattenyésztési, Takarmányozási és Laborállat-tudományi Intézet 2006. 01. 19. ÁLLATVÉDELEM ...
(V.ö. Gumióvszer)

A Mancs című mű nem is olyan hiteles, mint a Gumióvszer, bár az lehet, hogy eredeteiben hallotta, pl a HÉV-en, de akkor sem olyan élő. Ha majd megtanul írni, rájön, hogy a közlések egyértelműségét csak okkal, mérnöki módon kiszámítva vagy az olykor azt felülmúló női megérzéssel, (ahogy a logika hiányát szokták az udvarias, sőt PC hímsoviniszták mondani) szabad kockáztatni. Ha odaírja, hogy Nyál Béla lumpenproletár monológja bulvárszennycsatornákból táplálkozó feleségének, akkor már senki nem érti félre, a tárcából dráma lesz, a lódoktor néni meg jutalom nélkül marad, mert nincs tisztában a műfajokkal.

Valami olyasmit lehet itt érezni, hogy az írónő elefántcsont-toronyban nőtt fel, bunkóságot és kegyetlenséget csak néhány részeg hallgató-társától tapasztalt először, de amióta kikerült úgymond a nagybetűs életbe, sűrűbbé váltak találkozásai az általad faszparasztnak nevezett emberfajtával. Életszagú tapasztalatai élményszámba mennek számára, ezért megírogatja, mégpedig nagyon trendi módon, remélve talán, hogy egyszer majd valamelyik nagy napilap irodalmi rovatának is dolgozhat. Felmérve a piacot, megpróbál Indexes lenni, mert onnan csak egy lépés a Nép(?)szabadság(?), és előbb-utóbb bekerülhet az ÉS-be is, ha majd kevesebb gátlással ír, és a szövegszerkesztője nem aláhúzza, hanem automatikusan kiegészíti a trágár szavakat.

Engem egyébként nem tévesztett meg a fogalmazása. A monológ, mint forma nem is zavart. Ugyanakkor bánt, hogy érzéketlen bunkóként állítja be azokat, akik nem hajlandók kibeszélő- és valóságsóknak nevezett elektrokukkolásokon naponta órákig nyálcsorgatni, és akik nem méltóztatnak a szennylapokat sem olvasni. Mert igenis lehet tudni egy-két olvasási kísérlet után a hangzatos főcímekből, hogy azokban a lapokban csak akkor lesz valódi érték, ha csomagolásra, esetleg budipapírként használják. Ha valaki ezt alaptalan képzelgésnek véli, olvassa el a programvezető Tomcatnek írott levelét ! (http://blog.tomcatpolo.hu/ )

Egyébként ilyen jó reklámot mostanában senki nem kapott, szerintem olvasóid többsége utánanézett, hogy  ki is lehet ez a spiné. Hány olyan, foglalkozás körében elkövetett irodalmi mű született ebben az évezredben, melyet egy nap alatt talán tízezren is elolvasnak önként?
Üdv: Kitalátor

[Szolgálati közlemény:Fodor Kinga Mancs és Gumióvszer című művei a szerzőre keresve a Google tárolt változatán továbbra is elérhetők]

5 komment

Címkék: kritika kritikája

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr329640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Che Guevara 2007.01.26. 08:48:39

Sziasztok Háborgók!

Tök jó nektek,hogy ilyen egyszerűen übermensché tudtok válni. Elég kritizálnotok néhány valóságshowt, meg leírni, hogy mecsoda összesküvést követ el a nemzet ellen a Népszabi, az ÉS meg egyáltalán mindenki, aki megírja, hogy Tomcat azért nem teljesen normális, oszt jónapot!:)))

Jut eszembe, egyáltalán honnan tudjátok, hogy milyen is egy valóságshow, amit mi "lumpenproletárok" annyira szeretünk? Hisz ti sosem nézitek?:)))

CheSaCo 2007.01.26. 10:37:51

Szia Fremen!
Régebben nem voltál ilyen béna szövegértésből. Ha újra elolvasod a nyílt levelet, talán rájössz, hogy az nem Tomcatről hanem Tomcatnek szól. Összeesküvésről, Tomcat kritizálásáról egy árva szó sincs az egészben.
(Javaslom, olvasd el azt is, amiről a kritika szól! Érdemes.)

Remek viszont a csúsztatásod! Az írónő ábrázol egy képet, amelyben mindenki "faszparaszt" (by Tomcat), aki nem a bulvármédia-szennycsatornák által közvetített elvárásoknak megfelelően viselkedik és gondolkodik. Ezzel a konzumlényeket a többi, még mindig szabad akaratú, időnkét gondolkodó, de a pszichoterrornak magát alá nem vető Homo sapiens fölé helyezné, tehát ő az, aki felsőbbrendűséget sugall egy kisebbséggel szemben.
Az elektrokukkolásokat nem szükséges nézni. Munkahelyen, utcán az "A TÉMA", no meg ha véletlenül valami kivételesen értelmes műsor van a kereskedelmi csatornákon, akkor néha több másodperc is eltelik, mire a távkapcsolót kézbe veszi az emberfia, közben meg beleordít a pofájába a műsor-előzetes, összefoglalva mindazt, ami ingerküszöb fölött volt vagy lesz.

Che Guevara 2007.01.26. 14:31:57

Szia CheSaKo!

Hol írtam én Tomcatról? Bár faszparasztnak tartom őt.:)))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.01.26. 15:33:14

Pár sorral felebb, freumen: "összesküvést követ el a nemzet ellen a Népszabi, az ÉS meg egyáltalán mindenki, aki megírja, hogy Tomcat azért nem teljesen normális"

szab 2007.01.29. 23:55:45

..hát, a néphazugság mindig megír mindent, hogy a szocihatalmat meg- és kiszolgálja, de most pl. legalább jogerősen fasztszopnak e faszparaszt (hogy stílusos legyek:)) tirpák hazudozók:
Tomcat pert nyert eme dicső, Story-nál is hazugabb, ócska párt- és szennylap ellen:
blog.tomcatpolo.hu/nagykep.html?filename=blog/blog/20070124.jpg#
süti beállítások módosítása