Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Internáci tankok, vagy multináci bankok?

2007.01.11. 23:30 Kitalátor (másként) gondolkodó

Tudom, hogy túl kevés emberhez jut így el, sajnos, de a levelező listámmal nem akarok visszaélni, úgyhogy ide másolom: http://www.hirado.hu/cikk.php?id=175342 .  Avagy "aki hallja, adja át", kicsit módosítva, mert hát nem 1957 van.

A különbség látványos: a mai kényurak helyzetét nem az internáci tankok, hanem a multináci bankok biztosítják, kezükben tartva mindent. Most is aktuális az az Egy mondat a zsarnokságról.  Igazságát a bőrén érezheti mindaz, aki nincs leszedálva.

A népbódítás különleges xenobiotikum (testidegen vegyi anyag).  Kezdjük azzal, hogy aki szólni mer ellene, azt minimum xenofóbnak (idegengyűlölőnek) címkézik, (lásd feljebb) és legalább Kereszttűzbe kerül, vagy inkább utcára. Én is kíváncsi vagyok, hogy az ÁNTSz-t elkúró böszmék (Gyurcsány, Molnár, Bujdosó) mikor kiáltanak ki antiszemitának, pedig egyikkel sem pisiltem még együtt, fogalmam sincs előbőrük állapotáról, sőt nem is érdekel. Ja, igen: Kertai papával meg bizony. De nem attól, sem annak ellenére szimpatikus, hanem azért, mert (munkásságán túl is) annyi népdalt és magyar nótát ismer és tud énekelni, amennyi egy vén gazdásznak is becsületére válna.

Szívesen megírnám Morvai Krisztinának - csodálatomon túl - hogy egy válasz-lehetőséget sajnos ott, abban az ellenséges hangulatú stúdióban kihagyott. Azt, hogy a mi fajtánk az, amelyik elment, és igennel szavazott a Fekete Mikuláson, azért a külhoni állampolgárságért, amit a szomszédos országok óne zsanér biztosítanak a fő államalkotó nemzetük külföldön élő tagjainak. (Ha jól tudom, a szerbek minden államalkotó nemzet tagjainak biztosítják a szerb állampolgárságot, ha egyszer úgy lesz időm, hogy pénzem is, lehet, hogy én is megkérem, a bácskai ruszinok között talán még rokont is találok). A mi fajtánkba bizony beletartozik Halmos professzor, Kertai professzor, és ha jól emlékszem, legalább egy másik, jóval idősebb, talán rabbiképző teológus professzor is, és nem tartozik bele az az írígy, cigánygyűlölő és antiszemita  csőcselék, amelyik állandóan lerománozza az erdélyi magyarokat. Azt nem tudom, hogy az a Wesley János Lelkészképző Főiskola és hangadó tanárai hová tartoznak, de sejtem. Valami amerikai pénzből pénzelt neokonzervatív, totál PC társaság lehet, akik szívesen adakoznak más vallású szegény gyermekek áttérítésére, vagy ha az nem megy, akkor elpusztítására.

Más: Azt pletykálják itt Debrecenben, hogy azért lett kész hamarabb az autópálya mégis ide, mint Nyíregyházára, mert a színfalak mögött megalkudott a két nagy párt. A szocskosok belátták, hogy nem tudják tovább kormányozni az országot, mert elkúrták, a böszmével az élükön, a fideszesek meg állandóan a szómágiával küzdenek, és mivel Orbán kimondta, hogy nem válalja a miniszterelnökséget rendkívüli választások esetén, Kósa meg azt, hogy egyáltalán nem szeretne Budapester költözni, megoldást kellett taláni. Egyrészt a "szokásos" amnesztia, másrészt Kósa Lajos így már egy kéklámpás kocsival akár egy óra alatt is a Kossuth téren lehet, nem kell tüneményes lányait a kutyaszarba, azaz Pestre kényszerítenie.

Pedig nem semmi lenne, ha tettrekész felesége, Gyöngyi ott is újraindítaná a Tiszta udvar - Rendes ház mozgalmat...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr9427916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molcsa (törölt) 2007.01.12. 10:07:55

azért az "Írígy, cigánygyűlölő és antiszemita csőcselék, amelyik állandóan lerománozza az erdélyi magyarokat" kicsit pontosításra szorul. kezdjük azzal, hogy az nem írígy, hanem irigy, jé, én idegenszívűként jobban tudok magyarul, mint te. aztán itt van az erdélyi magyarok lerománozása. bizony ők magyarok, viszont egy másik ország állampolgárai, ott fizetnek adót, ergo annak az országnak az ügyeihez van közük, viszont emezéhez meg semmi. bizony, bizony, teljesen tudatosan szavaztam nemmel annak idején, amit a nemzet bohócdoktora igazolt is később. merő cinizmusból szavaztam nemmel. azért, hogy mikor majd választások lesznek megin, akkor a jobbosok ne +1.5 millió előnnyel induljanak. ez egy csúnya világ.
aztán itt van ez a "amerikai pénzből pénzelt neokonzervatív, totál PC társaság". kis gyorstalpaló az amerikai belpolitikából. ott vannak a konzervatívok és a liberálisok. ez nem ugyanaz (bár egyszerűen lehet őket a "zsidó" szóval jellemezni, gondolom, ez nem esik nehezedre). na most, nem annyira a neokonzervatívok tartják fontosnak a politikai korrektséget, hanem a libik.
amikor leírod, hogy téged nem érdekel, hogy zsidók-e különböző személyek, mert te dícséretes módon nem vagy antiszemita, azzal azt írod le, hogy eszedbe jutott, hogy ők zsidók. Ha ez téged tényleg nem zavarna, akkor eszedbe sem jutna a vallásuk.
remélem, segítettem neked, kérdezz nyugodtan, ha valamit nem vili

Detran 2007.01.12. 17:21:36

"majd választások lesznek megin, akkor a jobbosok ne +1.5 millió előnnyel induljanak"
ez merő ostobaság
egyrészt Magyarországon csak az szavazhat, akinek van bejelentett magyarországi lakóhelye
másrészt az erdélyi magyarok között is megvan a fele-fele arányú megosztottság, akárcsak itthon
az is tévedés, hogy 1.5 millió nyugdíjast kellene fizetnie Budapestnek, nyugdíjat az az állam nyújt, ahol adózott a polgár
sok volt a szavazás körüli kommunikációs hiba

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.01.12. 18:33:42

Kedves Molcsa!

Kinek és kitől idegen a szíved? Rossz lehet neked.

Az írígyet szándékosan írtam, a Felvidéken és Erdélyben így ejtik, a pestiek meg hát, izé, hogy is írta néhai Balogh akadémikus? Külön fáraszt a csupa kisbetűs írásmódod. Én elhiszem, hogy sem a rovásírásban, sem az arabban, sem a kínaiban nem ismerik a nagy kezdőbetűt, de a Kárpát-medence területén a törökök kiűzése óta a magyar nyelv lejegyzéséhez használt ábécékben igen. Nem nyerő Tomcat nyelvvédő bejegyzéseit utánozgatni így.

Az amerikai kioktatást köszönöm, bizonyára rám is fér, de megjegyzem, hogy rendkívül hézagos ismereteim szerint az egész országot áthatja a politikai korrektizmus imádata, az attól való eltérés tabuisztikus tilalma.

Detranhoz csatlakozva: szó nem volt a választójog megadásról, Markó Bélát, meg a neptunos társaságát én nem merném lejobboldalizni.

Amikor leírtam, hogy nem érdekel az előbőrök megléte, vagy hiánya, az azért az jutott eszembe, mert valami bérparanoiás firkász a nemzetközi hírű jogvédő asszonyt leantiszemitázta, mert használni merte a "mi fajtánk" kifejezést. Amikor viszont felemlegettem néhány köztiszteletben álló magyar zsidó nevét "a mi fajtánkból", azzal arra utaltam, hogy ők zsidó mivoltukat felvállalva, gerincesen álltak ki a magyar kultúrnemzet mellett, melynek ugyanúgy integráns része az európai, kárpát-medencei zsidó kultúra, mint ahogy személyiségükből sem választható le végzetes hasadás nélkül a magyar anyanyelv, történelem, táj, ételek, hangok és zajok, szagok és illatok, kortársak és ősök: tehát a magyar kultúra.

Keves Detran!

A népszavazás - vagy inkább népszámlálás - körül nem a kommunikációs hiba volt sok, hanem az volt a probléma, hogy kormányunk kifejezett nemzetellenes politikát és kommunikációt folytatott. A nemzet tudatából a kormány idegenként kirekesztette az önhibájukon kívül külországba szakadt magyarokat, szeretet helyett gyűlöletet, szolidaritás helyett írígységet (sic!) generálva.
Azzal viszont nem számoltak (vagy igen?), hogy a megmérgezett közhangulat lehetetlenné teheti az általuk ellopott és elpazarolt nemzeti vagyonnak a működőképesség pótlásához szükséges békés újrafelhalmozását. A reform szó alatt ugyanis ezt kell érteni.
süti beállítások módosítása