Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

"Megint jönnek, kopogtatnak"

2009.04.10. 12:48 Kitalátor (másként) gondolkodó

Győzzön a Jobbik?

 

A Bombagyáron (amely ma már lassan az egyetlen liberális nemzeti fórum) azon folyik a vita, hogy ”Bejut-e a Jobbik az EP-be?”. Tomcat szerint kevés az esélye, szerintem meg a Jobbik nemcsak be fog jutni a EU parlamentbe, hanem túl is fogja magát nyerni, hála a  bizonytalankodó, balra kacsintgató (Csintalankodó) Fidesznek. Több ajánlószelvény-gyűjtő barátom eddigi tapasztalata szerint a korábbi Fidesz-támogatók jó egyharmada már le is adta a Jobbiknak a céduláját. Annak a Jobbiknak, amelyiknek nemcsak holmi érvelőkártyája van, hanem egész érvelő brossúrája is. Alapvetően és elsősorban állítólag a Fidesz elleni , már jól bejáratott ismerős lózungokkal

Szavazatot néhány agyi keringési elégtelenségben szenvedő akciónyugdíjastól és kocsmai filozófustól eltekintve bizony szinte csak az eddig szinte terméketlen* Fidesztől fognak rabolni. Igen, a legfőbb, leghatékonyabb érvük az ifjúkommunista testvéreik orbáncigányozása és zsideszezése, valamint a kalapos pártkiüresítőnek (és mindössze herényi harcostársának) az egykutyázása. A támogatási hátterük meg finoman szólva is titokzatos.

Mézga Morvai Kriszta személye meg valóban telitalálat, annyira, hogy nekem az már gyanús. Nemcsak Csonka-Magyarország vidékeinek kétharmadához kötődik valamilyen rokoni szállal, hanem férje és gyermekei révén a (m)értékközeli (adó/vevő) fővárosi  (amúgy ugyancsak belterjes) "meghatározó gazdasági-politikai körökhöz" is. Jelenlegi önéletrajza alapján az Isten is köztársasági elnöknek teremtette.

Valamikor, nem is olyan régen, amikor szinte ismeretlen, harcias liberális feministából némi zsidónáci lealázás után, a proletárdiktatúrát "megszüntetve megtartó" demokratikus jogállami keretekkel szembetalálkozva harcias nemzeti konzervatív lett, megkérdeztem tőle e-mailben, hogy miként lehetett az ő nagyapja az önéletrajza szerint Hajdúsámsonban görög katolikus pap, amikor ott görög katolikus paróchia soha nem volt, jelenleg is Debrecen filiája. Választ nem kaptam, de látom, hogy az aktuális életrajzában már az szerepel, hogy "Anyai ágon debreceni, illetve hajdúsámsoni vagyok, azon a környéken szolgált görög katolikus papként a nagypapám. Édesanyám "topmodell", manöken volt harminc éven át." No ez a diszkrét, feltűnésmentes pontosítás is arra utal, hogy "töke van a menyasszonynak". Vagy legalábbis lehet, hogy volt...

Mert vagy a nagyapa papsága nem is igaz, és ő is csak egy bő háromszázezres vallási kisebbséget akart Torgyán doktor és az ő Maczó Ágnese után újból kisajátítani egy időre, vagy igaz ugyan, de nem is tartotta a kapcsolatot a nagyapjával. Azt nem gondolnám, hogy az anyja Hajdúsámsonban volt topmodell 30 évig, de azt sem, hogy bármelyik pap örült volna annak, hogy a lánya ilyesmiből él, bárhol…

Jó, persze mindenkinek joga van a megtéréshez, sőt a visszatéréshez is. Nem is ez a bajom, és nem is az, hogy deszegregációs javaslatomat bedobta a köztudatba, minden forrásmegjelölés nélkül. Kételyeimet leginkább egyfajta déjà vu érzés váltja ki: túlságosan hasonlít arra az MDF-et szisztematikusan felőrlő „nagyasszonyra”, akinek a 2. …ány kormányt köszönhetjük, és úgy tűnik, rövidesen az első Döbrögi Bajnai kormányt is a világra segíti. Csak tudnám, mit bábáskodik egy jogász!

A gond persze nem az, hogy Morvai Krisztina a változásának éveit nagyrészt külföldön fogja tölteni, marad még itt klimaxos nő elég. Ami nagyon nem világos számomra az, hogy a vele ellentétben a nyilvánosság előtti logikus érvelést eddig túlzásba igazán nem vivő többi listatag hogy fogja alakítani ezt a manapság nem igazán kedvező országimázst.  Dobolással? Az is kérdéses számomra, hogy testvérpártjaikkal, pl. a Nagyrománia Párttal, vagy a Szlovák Nemzeti Párttal, és az észak-ír szervezetek közül a magukat protestánsnak vagy katolikusnak mondó parlamenti formációval frakcióznak-e majd, és ha igen, mely értékek mentén? A különböző testhőfokú jobboldali „belga” nacionalista szervezeteket és az igazságtalanul elcsatolt, mai napig megszállás alatt tartott, hulladékteleppé átalakulás alatt álló ősi Őrvidékünket hatalma alatt tartó szövetséges Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) ne is emlegessük. Úgy látszik nem is kell minden pártnak Izraelig menni testvérpártért.

Bár ha már ott vagyunk, az „Izrael az Otthonunk” nevű ugyancsak harmadik erő szintén természetes szövetségese a Jobbiknak…



* Valaki, valahol, valamikor valami olyasmit mondott, hogy gyümölcséről ismerhetjük meg a fát.

A jelenlegi garnitúra már termőre fordult. Az egyik oldal már évtizedekkel ezelőtt is, többször is, folyamatosan is és kis szünetekkel is virágzott, de csak nagyon kevesek örömére, hasonlóan a parlagfűhöz (a termése sem ér szinte semmit), a másik meg mindig a vegetációs időszak után akart eddig termést érlelni, mintha valami tévedésből kiültetett délszaki dísznövény lenne. Kutyából nem lesz szerintem továbbra sem szalonna, de a termésérés némi agrotechnikával (bár legtöbbször csak a termésmennyiség és -minőség rovására) előrébb hozható...

 

 

 

Update 2010. február 4.: http://index.hu/belfold/2010/valasztas/jobbikbol_lobbik/

 

3 komment

Címkék: kampány választás fidesz jobbik morvai

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr1001057625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsebet 2009.04.10. 18:27:37

Annak idején undorító volt, amikor a máriapócsi búcsút mutatta a Tv-híradó. A Torgyán-házaspár és Maczó Ági ott feszítettek a körmeneten. Reklámozták magukat, így akartak a hívő emberek bizalmába férkőzni. Most eltűntek a süllyesztőbe, nem hallani róluk. Morvairól keveset tudok. Az ilyennel nem szoktak dicsekedni, ha egy paplány a testéből él. Fele sem lehet igaz ennek a történetnek.

főpilóta 2009.04.12. 09:07:01

Mégis regisztráltam, mert ez a cikked is remekül sikerült, és szeretnék hozzászólni.

Hasonló a véleményem. Ha durván akarnék fogalmazni, azt írnám: azóta nem akarok bocskait csináltatni magamnak (korábban volt ilyen elképzelésem), amióta Morvai Krisztinát megláttam zsinóros kabátban (lehet, hogy az nem bocskai, de arra hajaz).
Baló György árnyékából kitörni - nekem ez addig volt hiteles, amíg Morvai az őt ért 2006. okt. 23-i atrocitások miatti felháborodásból lépett fel a nyilvánvaló jogtiprások ellen párthovatartozás nélkül. Illetve közvetlenül az események után a Fidesz környékén sertepertélt, Ékes Ilonával is voltak együtt (mások mellett) külföldön bemutatni a rendőrterrort.
Én a jelenlegi fejleményeket is ismerve arra következtetek, hogy ő politikai karriert akart befutni - de ezt mindenféle előzmény (csúnya szóval: a szamárlétra betartása nélkül) nem engedték neki a legnagyobb ellenzéki pártban. Erre ő dafke felajánlotta szolgálatait a Jobbiknak (vagy jó érzékkel ők "csaptak le rá" és ő minden teketória nélkül ráállt - "kleine Fische, gute Fische" alapon).
Szerintem tehát egy karrieristával állunk szemben. Csúnya dolog, de itt megjegyzem azt is, hogy egy Baló György kaliberű férfihoz egy olyan csinos nő, mint Morvai szinte biztos, hogy csak érdekből (karrier, gazdagság, hatalom) mehet feleségül. Korábban harcos feminista is volt - ezt viszont nem lehet csodálni Baló mellett. Na jó, ennyit a gonoszkodásról.

Amit a külföldi nemzeti radikális pártokkal kapcsolatban írtál, nagyon találó! Szét feszít engem is a kíváncsiság, hogy a Jobbik miként fog együttműködni a szomszéd országok nacoinalista erőivel. Az ugyanis teljesen logikus, hogy ők lennének "természetes szövetségesei". Itt válik majd az EU számára kritikussá Trianon is - tudniillik hogyan lehetséges, hogy nacionalista (fogalmazzunk ízlésesen: elkötelezetten patrióta, a nemzeti jelleg megőrzésén fáradozó) pártok között ellentét. Még pediglen antagonisztikus.

Szóval, ha a Marson filmen nézném a Föld bolygóról szóló sorozatot, a "JOBBIK az Európai parlamentben" részét nagyon várnám, a körmöm lerágnám az izgalomtól.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2009.05.19. 19:22:42

"....testvérpártjaikkal, pl. a Nagyrománia Párttal, vagy a Szlovák Nemzeti Párttal......"
Én igazán nem vagyok Jobbik szimpatizáns, de ezt mondjuk kicsit erősnek érzem.
A fent emlitett két párt a primitiv magyarellenességen és néhány agressziv kirohonáson kivül nemhogy programot, de még cékitűzéseket sem tudott összehozni. Az meg, hogy nemzetinek mondják magukat csak egy álca. A legtöbbje csak könnyű úton akar hozzáférni az állami forrásokhoz,és az 5-10 százalékhoz meg teljesen elég olykor felhozni a magyarokat és érdemi munka már nem is kell. A Jobbik ezzel szemben sokkal összeszedettebnek tűnik, persze az én szememben még ugyanúgy zsákbamacska.

Hajrá DAC!Forza Lazio!Hala Madrid!
Nemzeti szavak RIP.
süti beállítások módosítása