Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Váltáska - moszkvai divat szerint

2009.03.31. 11:34 Kitalátor (másként) gondolkodó

Fene tudja, de Tóta W-vel szemben én valahogy nem ezt a hüllőtekintetű, lúdzabráló Döbrögit féltem, hanem az országot. (A másikban, ...ányban volt legalább valami emberi. Ha más nem is, legalább az őrültsége.)

Volt ugyanis egy sokkal-sokkal egyszerűbb rendszer, a HajdúBét, amit Döbrögi már "megválságkezelt". Eredmény?

Valamelyest elégedett lett vele az állam, befutott valamennyi közteher, meg még valami vételár-maradék is talán, a hitelező bankok sem mentek tönkre, bár ha a remélt extraprofitot nem is szerezték meg, de még mindig több haszonhoz jutottak, mintha állampapírokat vettek volna. A gyár vevője is elégedett lehet, mert a szennyvíz-előtisztító rendszer leszerelésével gyakorlatilag mindörökre kivonta a telephelyet az élelmiszer-iparból, mert ha csak a technológiai gépsor megy a reszájklingba, azt könnyen pótolhatta volna a következő vevő, és - bár közelebbi információim arról nincsenek (én nem tudom elhinni a felszámolók és a cégbírók közötti ingatlan- és autóajándékozásokról szóló pletykákat) - vélhetően a felszámoló és a lecsupaszított telephely megvásárlója sem járhattak rosszul...

A termelők nem voltak érdekesek abban az ügyben. Ők "csupán" hiteleiket bukták be, és munkájuk ellenértékét nem kapták meg. Banki hiteleikre volt ingatlan-fedezet, tehát a bankok ott sem károsodtak, az égbekiáltó bűnök* meg nem érintik meg a pragmatikus ateistákat, elvégre kik neki azok a parasztok, akiket így semmiztek ki? Mit érdekli őket, hány beszállító lett öngyilkos, hányan kaptak azóta infarktust vagy egyéb, pszichoszociális kórokra visszavezethető betegséget, hány család mállott szét a gazdasági ellehetetlenülés miatt, hány tehetségesnek látszó elszegényedett gyerekből lett segédmunkás, olyan, aki költői módon él, azaz káromkodik vagy fütyörészik. Az sem érdekes számukra, hogy hány volt gyári dolgozó áll sorba segélyekért, hányan menekültek rokkantsági nyugdíjba, hányan végeznek - nem önszántukból - fekete munkát.

Vajon tanult-e már ez a Döbrögi×Medvegyev hibrid más válságkezelő eljárást  is,   vagy a Magyarország NyRT is a HajdúBét sorsára jut?

 

 

 

*Égbekiáltó bűnök (a katolikus katekizmus szerint egy súlycsoportba tartoznak):
1. Szándékos gyilkosság
2. Természetellenes paráznaság
3. Özvegyek és árvák sanyargatása
4. Munkások bérének igazságtalan visszatartása
(Hinni nem kötelező, de ismeretük elvárható.)

2 komment

Címkék: gyurcsány országimázs tóta abszurd bűn katolikus bajnai katekizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr421037139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.31. 18:13:05

Mitmivan?

Teljesen törvényes volt minden.
Gordonka is megmondta. Nem érez felelősséget.

A 4. pont pedig nem áll, mert minden koma, ismerős, hajjakend és támogató ki lett fizetve.
Azok a szemét termelők, azok csinálják csak a fesztivált mindig. Ki kéne küldeni a Birodalmi Rohamosztagokat, hogy jól verjék őket széjjel SÜN alakzatban.

(ez gyilkos irónia akart lenni)

vomit 2009.04.08. 22:14:09

a nyakatokon ulo pszichopata sajnos akkor kivetelesen igazat mond, amikor aszongya, hogy nem erez felelosseget (ahogy szeretetet, egyutterzest, szomorusagot vagy szegyent sem).
ezeket a varazsszavakat ismeri, gyakran gyakorolja a hozzajuk tartozo grimaszokat a tukor elott. meg fontosabb neki, hogy naponta kihasznalja a normalis emberek lelkiismeretet, es egyeb ilyen furcsa korlatait.

szamara az mind eletkeptelen huje, aki el sem tudja kepzelni, vagy kinjaban veletlen meg tevedesnek hiszi, hogy erzelemmentes emberek kezeben van a sorsa, es mekkora kacagas, ahogy csudamod ennek mindig megszivas, ehenhalas, haboru a vege.
www.youtube.com/watch?v=y6LIBoNlQUA

Twilight of the Psychopaths
www.agoracosmopolitan.com/home/Frontpage/2008/01/02/02073.html
>The only conspiracy that matters is the conspiracy
>of the psychopaths against the rest of us.
süti beállítások módosítása