Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Jaj Istenem, győztünk!

2010.04.12. 11:17 Kitalátor (másként) gondolkodó

Na, megvan a lényeg, akár meg is nyugodhatnánk, illetve dipol beteg barátaink másnaposan belezuhanhatnának a saját személyiségük mélyben fortyogó katlanjába, de… Illetve ha…

 

Nemcsak az a baj, hogy újabb nyolc éven át tolták ki talicskákkal a közpénzt a köztulajdonú szervezetekből, hanem az még nagyobb, hogy legalább az utóbbi hónapokban már teherautószámra. Még ez sem lenne akkora tragédia, hiszen valahol az akkor is nagyrészt része maradt volna a nemzeti vagyonnak, ha offshore cégeikben forogna a legnagyobb része, mint valami gigászi mosó-szárítógépben.

 

Nagyobb baj az, hogy billenős teherautóikat nem ponyvázták ki rendesen, azok meg úgy mentek, mintha holmi mátraaljai aprófalvakat taposnának széjjel sztrádaépítés címszó alatt, és le sem ponyvázták a szállítmányt. A lehulló közpénzt meg senki nem tudja, hova sodorta a szél, néhány darabot a parasztemberek uborka-kordonjáról begyűjtöttek bizonyára a bodzaszedők, valamennyi jutott a szegények hivatalosan és feketén működő vámszedőinek, az uzsorásoknak is (most valóban  cifra temetésre is költik egy kis részét), de a legtöbb eltűnt, betaposták a sárba, kiszedhetetlenül, egy nem is kis részét meg titokzatos szolgálatkész emberek tették félre egy valamiféle internáci feltámadásra.

 

Disznótoszó-pénznek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr821914046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

romesz 2010.05.05. 16:57:22

A szomoru az, hogy ujabb teherautok allnak sorba es azok is csak kifele lesznek megpakolva.
süti beállítások módosítása