Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Pótjegy

2010.02.12. 13:06 Kitalátor (másként) gondolkodó

Ugyan mottóm szerint "Ami nem vidám, az nevetséges!", de a ma reggeli hírtől már én sem tudok röhögni, annyira abszurd.  Nem is beszélve arról, hogy a néhai áldozatok mit szólnának ahhoz, hogy mire használják föl méltatlan pénzimádó utódaik az ő szenvedésüket és halálukat.

A rossz, a kikerülhetetlen szenvedés megélésének - az egyik, öt lágert is túlélő zsidó orvos (V. E. Frankl) szerint - azaz az (ellenünk elkövetett bűnnek), a betegségnek és a halálnak, magunk vagy szeretteink  (várható) halálának csak akkor tudjuk megtalálni az értelmét,  ha mi magunk mássá, jobbá válunk. Nem az az értelme, hogy mi jobban éljünk belőle, sem az, hogy halálunkkor nagyobb vagyon maradjon azokra, akik semmit sem tettek érte. Még annak sem lenne semmi értelme, sem az örökösök, sem a világ számára, ha esetleg - ismerve az USA jogi anakronizmusait és abszurditásait - nyernének (mint az a felnitolvaj, akinek áthajtottak a kezén, vagy az a betörő, aki beszorult egy garázsba és kutyaeledelen élt egy hétig, vagy az az anyuka, aki elesett a saját szaladgáló gyerekében egy boltban, stb.). Pontosabban valami csak lenne: gerjesztene egy kis antiszemitizmust, kiváltana néhány antiszemita és holokauszt-igenlő megnyilatkozást, amelyekre a holobizniszhez, folytonos és újabb kárpótlási igényekre elengedhetetlenül szükség van. Persze ehhez nyerniük sem kell, a holotabu sulykolása önmagában antiszemitizmust gerjeszt.

Erre a keresetre talán már csak egyetlen méltó választ lehetne adni. Azt, hogy a MÁV meg viszontkeresettel élne a nemzetközi szállítási díjak és pótdíjaik ki nem fizetése miatt, az örökösökkel szemben, az örökösök keresetében szereplő összeg erejéig, hivatkozva a kamatokra, egyéb behajtási költségekre (és az Aranyvonat szállítmányának végső elhelyezésére).

Tudomásom szerint ugyanis a MÁV - szemben pl. a görög vasúttársasággal - akkor, abban az időben, nem is kért menetdíjat az utasoktól...

 

 

1 komment

Címkék: máv népszabadság holokauszt holokamu holobiznisz holokausztbiznisz holotabu pénzimádat frankl

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr131751942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.02.12. 15:32:41

Tényleg egyformán vélekedünk:
mandiner.blog.hu/2010/02/11/mav_menni_csikago/fullcommentlist/1#c8684458

Ezt még bőven az előtt írtam, hogy a te posztodat olavstam volna.
süti beállítások módosítása