Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

"Krisztianofóbia" Európában

2008.01.30. 01:37 Kitalátor (másként) gondolkodó


---------------------- idézet kezdete -----------------------------

Szimandron

"Krisztianofóbia" Európában

Brüsszel

Hilarion bécsi és ausztriai püspök felvetette a „krisztianofobia” kérdését az orthodox egyházak és J. D. Barosso, az Európai Bizottság elnöke közötti megbeszélésen.

 

J. D. Barosso, az Európai Bizottság elnöke január 24-én találkozott az Orthodox Egyházak Európai Unió melletti képviselőivel. A találkozón jelen volt Emmanuil galliai metropolita (Konstantinápolyi Patriarchátus), Hilarion Bécs és Ausztria püspöke (Moszkvai Patriarchátus), Porfiriosz neapoliszi püspök (Ciprusi Egyház) és Athanasziosz achaiai metropolita (Görögországi Egyház) – adta hírül a Patriarchia.ru hírportál.

A megbeszélésen több, az orthodox egyházak és az európai nemzetközi szervezetek közötti dialógust érintő kérdés felmerült. Hilarion püspök, J. M. Barossohoz intézett beszédében felvetette az európai „krisztianofóbia” növekedésének témáját.

 „Gyakran hallunk az antiszemitizmusról és az iszlamofóbiáról, de nagyon ritkán kerül szóba a krisztianofóbia, amely sok európai országban egyre erőteljesebbé válik. Ez különféle formákban létezik, beleértve a keresztény szimbólumok eltávolítását a társadalmi térből, a kereszténység sértését és Európa keresztény örökségének elismerését, olyan emberek üldözését, akik nyíltan megvallják keresztény meggyőződésüket és igyekeznek a keresztény erkölcsi normáknak megfelelően élni”.

Az Orosz Orthodox Egyház képviselője utalt arra, hogy a brit parlament nem rég tárgyalta a „krisztianofóbia” témáját és megjegyezte, hogy időszerű és szükséges lenne, ha az európai nemzetközi szervezetek is foglalkoznának e kérdéssel. Az európai keresztény egyházak képviselőit is be kell vonni ebbe a vitába.

Hilarion püspök tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét az Orthodox Egyháznak az emberi jogok fogalmának megtárgyalására irányuló közelmúltban tett kezdeményezéséről. „Ezt a fogalmat – jegyezte meg a püspök, - gyakran használják fel kétes erkölcsi normák propagandájához és olyan hagyományos intézmények aláásásához, mint a házasság, a család, a gyermekszülés. Az emberi jogok nevében folyik az abortusz és az eutanázia propagandája, a „halálhoz való jog” fontosabbá válik, mint az élethez való jog”.

„Mi azonban úgy véljük, hogy ezeket a liberális eszméket nem szabad a hagyományos értékek kárára propagálni. „Úgy véljük, hogy az emberi jogok koncepcióját az ember felelősségének eszméjével, és nem csak önmaga, de más emberek és az egész társadalom előtti felelősségének eszméjével kell kiegyensúlyozni” – mondta Hilarion püspök.

2008-01-25 

http://szimandron.hu/servlet/Kategoria?kid1=1&kid2=1

 --------------------------- idézet vége -----------------------------

(Kiemelések tőlem.)

Azt hiszem, hogy a legtörténelmibb keresztény egyházak kisebbségi létük folytán jobban át tudják törni a krisztianofóbiás, magukat liberálisnak nevező tabuisták dogmarendszerét, mint az egykor tényleg többséget jelentő katolicizmus, vagy akár a különböző protestáns egyházak.

Csak a médiaküszöböt nem tudják áttörni. Az elsődleges, hagyományos média - érezve saját "fenyegetettségét" (az igazság: fáj) agyonhallgatja az ilyen és ehhez hasonló híreket.

Valahogy úgy van ez is, mint a temetőgyalázás: ha zsidó temetőt gyaláznak meg (általában tudatmódosító szerek hatására) a bunkók, akkor az az egész magyar nemzetet jellemző "nácifasizmus", antiszemitizmus, napokig harsogják a médiumok, de ha magyar keresztény temetőt, mindegy, hogy kik, akkor az egyszerű garázdaság, rosszabb esetben kilátástalan helyzetből adódó megélhetési bűnözés, és esetleg a helyi szerkesztőségek adnak róla valami apróbetűs hírt, meg esetenként primitív kommentárokkal, betoldásokkal a Kurucinfó.

 

Szólj hozzá!

Címkék: abortusz eutanázia krisztianofóbia halálkultúra dogmatikus liberalizmus médiaküszöb

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr64317320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása