Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

"Az ő vére rajtunk és gyermekeinken!" (Mt 27,25)

2007.02.18. 09:11 Kitalátor (másként) gondolkodó

Bauer Tamás büszke ember.

Sok mindenre büszke.

Kétségkívül jó előadó, még azokat is felébresztette, akiket Veres János elaltatott. Zseniális csúsztató is: szinte igazat mond, ha idéz, csupán egy-két szót told be, hagy ki, vagy hangsúlyoz másként, és máris úgy csapja be a hallgatóságát, hogy azért semmi vád sem érheti, mert hát ki tud élő beszédben szó szerint idézni... (Amúgy pl. ő, ha akar.)

Arról nem beszélt az úgymond baloldali értékeket valló Táncsics Alapítvány szervezésében összegyűjtött hallgatóság (javarészt pártaktivisták, szocialista és szabaddemokrata képviselők, polgármesterek, MSzP-SzDSz közeli (holdudvari) gazdasági társaságok, no meg információt és támogatást remélő civil szervezeti képviselők) előtt, hogy büszke-e a családjára, AVH-s szüleire, különösen hírhedt körömletépő hóhér apjára. Végül is senki nem tehet szülei bűnéről, mégis, nem hiszem, hogy ilyen kapcsolatrendszeri előnyökhöz jut, ha apja tisztességes ember, értelmiségi, munkás, iparos, kereskedő vagy pláne, ha rendes parasztember lett volna. De ilyenek a családjában sem voltak talán.

Bauer Tamás arra a legbüszkébb, hogy ő számolta fel, irtotta ki az adórendszerből a gyerekek utáni adókedvezményt, legalábbis az egy-két gyermekes családoknál. A nagycsaládoknál meg lecsökkentette.

Az ő és bűntársai értékrendjét mutatja, hogy felső középosztályba sorolják mindazokat, akik az országos átlag körül keresve nem csak önmagukat és szolgáltatóikat tartják el, hanem a jövőt is nevelik. Nekik nem jár a munkaerőáru újratermeléséért társadalmi ellentételezés azért, amiért nem luxusautóra, utazásra, thaiföldi kutyavacsorára, szerencsejátékra, italra, kábítószerre költik a keresetüket, hanem használt ruhára, lehetőleg hazai élelmiszerre, könyvre, különórákra, a nagyobb létszámú család elhelyezéséhez, egészségéhez és emberi létezéséhez oly fontos nagyobb lakásra, ami a családfenntartók jövedelme és a vezető elvtársurak megítélése alapján felső-középosztálybelinek minősülő nagycsaládoknál oly ritkán éri el a 20 négyzetmétert fejenként.

Remélem büszkesége töretlen lesz az utolsó ítéletig, és akkor is ezt fogja Teremtője arcába vágni.



Szólj hozzá!

Címkék: család adó elvtársurak ávh-s hóhér

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr3437609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása