Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

A magyarok láncleveleitől - Ments meg Uram minket!

2007.02.08. 10:54 Kitalátor (másként) gondolkodó

A következő (és a többi) hoaxot nem kérem többször. Nem az ilyennek kel bedőlni, hölgyeim ... :-)

Próbáljatok már meg gondolkodni! Egy informatikai rendszert mi más terhel agyon, mi lassít le, ha nem a felesleges lánclevelek.

Az ilyen baromságokat még a kézzel másolt korból ismerem. Már akkor felmerült, hogy a Posta, illetve a különböző országok postái állnak a mögöttük. Utána jött a fénymásolók kora, amikor jobb sorsra érdemes Amway-ügynökök árukapcsolásként pusztították így a trópusi őserdőket, és fokozták így is az üvegház-hatást, a másológép-, toner- és papírgyártók, no meg még akkor is a posták nagyobb örömére. Mára inkább a szélessáv-fejlesztésben és értékesítésben érdekelt multináci cégek a gyanúsak, bár az emberek egy része önzetlenül, anyagi érdek nélkül, csak úgy önnmagától is képes hülye lenni (ők az autoidióták), és egy ilyen, vagy ehez hasonló baromságokat elindítani.

A jószándékú naív emberek meg gondolkodás nélkül továbbítják.

Küldd el ezt a bejegyzést legalább 50 embernek, mert ha nem, Dr. Kóka János fog megvizsgálni és Dr. Molnár Lajos fog megműteni! Gyurcsány Ferenc meg közben majd mosolyog rád, szívére tett kézzel, és altatásként mondogatja, hogy ne félj, nem fog fájni...


Téma: figyelmeztetés
   
Üzenet szövege

> Ezúton szeretnénk segítséget kérni, a rendszer tovább
> fejlesztése érdekében. Nyilván Te is észrevetted már, hogy
> az utóbbi időszakban a szolgáltatás sebessége lényegesen
> lassabb lett, illetve sok funkció nem elérhető. Ennek az az
> oka, hogy sok inaktív felhasználó van a rendszerben. Ezek
> sajnos az aktív felhasználóktól veszik el, az amúgy is
> szűkös erőforrásainkat. Hogy kiszűrjük ezeket a
> felhasználókat, A Te segítségedre is szükség van!
> Kérjük, küldd tovább ezt a levelet az összes ismerősödnek.
> Az üzeneteket regisztrálni fogjuk és ezzel teljes
> biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy tényleg aktív
> felhasználó vagy.
> Fáradozásaidat minden 50 elküldött üzenet után egy új
> meghívóval jutalmazzuk. Ezt az üzenetet küldd tovább
> ismerőseidnek, minden 66. után meghívót küldünk! Ha 3 héten
> belül nem küldöd el ezt az üzenetet egy ismerősödnek sem,
> akkor sajnos kapcsolatodat törölnünk kell a rendszerből,
> hogy így újabb meghívókat adhassunk

1 komment

Címkék: hoax

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr3334751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arcos 2007.02.13. 16:26:16

Azért van, amit érdemes továbbküldeni... :DDDD

Fatima el Abdullah Omar Dzsihad Kalifa Hamasz Dzsamburi 14 éves tősgyökeres stockholmi kislány többszörös áttételes anorákban szenved. Apukája, Bjorn Allah bin Vejnemöjnen egyezséget kötött a Világkereskedelmi Kamarával, hogy ha valaki elolvassa ezt az e-mailt és nem törli ki, hanem kinyomtatja és zöld szövegkiemelő filccel megjelöli a szövegben szereplő összes olyan határozatlan névelőt, amely jambikus pentameterben íródott és főnévi igenév elött áll, s ezen kinyomtatott példány felmutatása mellett minden harmadik nagyáruház akciós zsömléi közül hármat vásárol, akkor az egyik zsemle árát a Világkereskedelmi Kamara arra fogja fordítani, hogy minden - tavaszi napéjegyenlőségtől számított első holdtölte után született - vörös harántcsíkos kiscica fényképét elküldi Fatimának, hozzájárulva ezzel, hogy a kislány megnyerhesse az iskolai papírgyüjtőversenyt.
süti beállítások módosítása