Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Terroristák vagy szabadságharcosok

2009.03.24. 15:38 Kitalátor (másként) gondolkodó

A Bombagyáron bizonyos Khrone a következő kérdést tette föl: "Tudja itt valaki, hogy mi a különbség a terrorista és a szabadságharcos között?" Ott csak annyit válaszoltam, hogy "A terrorista örök vesztes, a szabadságharcos - legalább átmenetileg - győztes. Történelmileg." Persze én is tudom, hogy ez így demagóg egyszerűsítés, de nem akartam ott szétoffolni a témát, ezért itt folytatom.

A jelenben és a közelmúltban a valódi szabadságharcosok nem szoktak fegyvertelen, ártatlan emberek életére törni, és nem más, ártatlan emberek kirablásából szerzik a pénzt a harcukhoz. Az ő harcukat is főként a szegények támogatják, de nem azért, mert félnek tőlük, hanem azért, mert szeretik őket. A szabadságharcok túlélői általában - ha nem rokkannak le - visszatérnek munkájukhoz, hivatásukhoz, soha nem gazdagodnak meg harcukból és nem akarnak szocioparazitává válni.

A terroristák ezzel szemben - mivel vakmerőségük valójában gyávaságuk túlkompenzálása - élvezettel ölik a civileket, a gyerekeket, a nőket, az ártatlanokat, és tevékenységükhöz erőszakkal, bűnös úton szereznek pénzt. Vagy közvetlenül, mint Sztalin a postavonat kirablásával, vagy közvetetten, mint Lenyin, aki ugyan - akkor - bár nem rabolt, de a Sztalin által rabolt pénzből nyomorgó diákból fényűző világfi lett Párizsban.

Létezik még közvetettebb út is, amikor az ártatlanok kizsákmányolásából szerzett extraprofit (pl. drog-, fegyver- és olajkereskedelem, média) egy részét fordítják alapítványok, egyházak és karitatív szervezetek láncolatán keresztül a terroristák támogatására.

Persze a legfontosabb különbséget a végére hagytam: Terrorista a legaljasabb emberből is lehet, és a terrorista lét lealjasítja a leigazabb embereket is, míg a szabadságharc még a  korábbi gazembereket is megtisztítja, megnemesíti. Különösen azért, mert a terroristák jelentős része kiszállhat, köpönyeget fordíthat, mondhatnám 'eszmét cserélhet', és viheti magával az összerabolt javakat, míg a szabadságharcosok közül aki életben marad, az is hű marad szinte kivétel nélkül az eszméért. Egy fanatikus terrorista  bármikor képes pragmatikus fordulatra, míg a szabadságharcosok közül azok sem veszítik el eszméiket, akiket aljasul megtörtek, akiket árulásra kényszerítettek. Letagadhatják, elhallgathatják, lelkiismeretük ellenére átállhatnak az ellenséghez, de belső érzékszervük, belső köldökük  nem hagyja őket, és legtöbbször magukra mondják ki az ítéletet, a gyors vagy lassú halált. A nyugat-európai 'hatvannyolcas' legendás diákvezérek és/vagy vörös terroristák pl. ma már (liba)zsíros szájú tőkések, és különböző zöld és/vagy liberális frakciókban és igazgatótanácsokban ülve gazdagodnak a szegények kizsákmányolásából. Hazai követőik dettó, csak egy szinttel lejjebb, és igyekeznek mindenütt 'megmondani a tutit'. Még a jezsuitáknál is.

Szerintem.

1 komment

Címkék: vélemény terrorista bombagyár hatvannyolcas extraprofit szabadságharcos

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr471022606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neozsivany 2009.03.24. 17:13:55

Nos ez azért jóval árnyaltabb ennél. Természetesen maga a kérdés is csak nézőpont függvénye. Először foglakozzunk egy kicsikét a terrorizmussal. Adott egy társadalmi bázissal, valamint markáns politikai célokkal rendelkező szervezet, mely e célok megvalósítása érdekében merényleteket hajt végre. Mi jut erről eszünkbe? IRA, ETA, illetve különböző muszlim csoportok. Az ETA nem nagyon öl ártatlanokat. Az IRA pedig protestánsokat ölt egy olyan országban, ahol a vallási hovatartozás politikai nyilatkozatnak felelt meg. Ezzel szemben itt vannak a látszólag vígan ártatlanokat kaszaboló muszlimok, a terrorizmus szóból a többségnek rögtön ők jutnak az eszébe. Abba pedig senki nem gondol bele, hogy ezzel rámutattak/nak a kis demokratikus világunk legnagyobb logikai bukfencére. Magyarul, egy nyugati mintájú demokráciában a kormány papíron a népakaratot kéviseli, ergo ha ez a kormány háborúba kezd és megszáll más területeket(Irak, Afganisztán, Csecsnia, Palesztina...etc) akkor ezen döntésért a választóknak is viselniük kell a felelősséget, hisz ők szavazták meg a kormányt. Tehát, ha Juszuf ráunván az afganisztáni magyar megszállókra eljön Pócsvaheggesztőre és a helyi kocsmát magával együtt a levegőbe röpíti, akkor ezt azzal a biztos tudattal fogja tenni, hogy az iszlám és hazája ellenségeit pusztította el, mivel Jani bának és Béla sógornak lett vona beleszólása(hogy éltek-e vele az már más tészta) az ország ügyeibe szavazataikon keresztül, de mégis megszállták Juszuf országát, ergo Jani bá és Béla sógor csak ellenség lehet, legalább annyira, mint a kint szolgálatot teljesítő Kovács Zénó főhadnagy...
süti beállítások módosítása