Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

  • főpilóta: @Kitalátor (másként) gondolkodó: Oké, mert én most se tudom (meg se próbálok telefonon keresztül p... (2018.03.11. 20:18) Népvándorlási fogalmak
  • Manyecska: Dehogynem. :D :D:DD (2013.11.18. 14:25) A demokrácia és a jogállamiság ára
  • Böczike: @nyekk: JOBBIK 2003-ban alakult párttá! Rendszeresen látogatom több éve az MSZ(M)P, a FIDESZ és a ... (2012.09.23. 14:08) Nyílt levél Vona Gábornak és habzószájú médiapatkányainak
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: @épészmérnök: Ja! Meg "nem sz@r ez, hogy elkapkodjuk"! De azért ahol van munkaerő, forrás, alapany... (2012.09.18. 12:49) Meg vagyunk már számolva?
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: A böjt csak imával eredményez lelki megújulást, önmagában fogyókúra, áldozat a Testisten nevű bálv... (2012.09.17. 12:55) Fogyi?

Kemény csávók

2012.02.02. 16:56 Kitalátor (másként) gondolkodó

 - a csövesek. Este azért, mert ebben a hidegben is képesek bátran lefeküdni aludni, akár betonra is, reggelre meg azért, mert ha nem találják meg őket éjszaka, keményre fagynak. 

Ennek megelőzésére tegnap kétszer is hívtam a rendőrséget. Először azért, mert egyet a biciklim eloldása közben láttam meg egy nyitott alagsorban feküdni. Viszonylag hamar jöttek, ketten ki is szálltak a kocsiból, intézkedtek. A mentőt nem vártam meg, csak az ébresztést, féltem, hogy ha valamelyik gyakorló őrült alszik ott, bántani fogja őket, ugyanis a rendőr-vegyespáros két tagja együtt, ha nyomott egy mázsát. Utána meg hazafelé, egy felüljáróról világítottam oda, ahol egy barátom elmondása szerint szintén szoktak bivakolni a tubifexek. Persze, hogy ott is volt egy. Újból beszóltam az ügyeletre, megbeszéltük, hogy nem kell őket megvárnom (akkor már fáztam ácsorogni). Az elköszönés előtt az üti(h) azért még váratlan kérdéssel fordult hozzám:

- Mondja, uram, sokára ér még haza? Messze lakik?

- Miért?

- Már csak azért, hogy tudjam, hogy hány kocsit kell még mozgósítanom...

 

 

4 komment

Címkék: hajléktalan fagyhalál tubifex rendőrhumor

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr754051275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.