Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

  • főpilóta: @Kitalátor (másként) gondolkodó: Oké, mert én most se tudom (meg se próbálok telefonon keresztül p... (2018.03.11. 20:18) Népvándorlási fogalmak
  • Manyecska: Dehogynem. :D :D:DD (2013.11.18. 14:25) A demokrácia és a jogállamiság ára
  • Böczike: @nyekk: JOBBIK 2003-ban alakult párttá! Rendszeresen látogatom több éve az MSZ(M)P, a FIDESZ és a ... (2012.09.23. 14:08) Nyílt levél Vona Gábornak és habzószájú médiapatkányainak
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: @épészmérnök: Ja! Meg "nem sz@r ez, hogy elkapkodjuk"! De azért ahol van munkaerő, forrás, alapany... (2012.09.18. 12:49) Meg vagyunk már számolva?
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: A böjt csak imával eredményez lelki megújulást, önmagában fogyókúra, áldozat a Testisten nevű bálv... (2012.09.17. 12:55) Fogyi?

Negatív diszkrimináció

2008.05.21. 09:04 Kitalátor (másként) gondolkodó

A bűnügyi híradások, körözések 90-95%-ában a gyanúsított, illetőleg a bűnöző leírásában a "kreol" bőrű jelzőt használják. A Magyarországon élő európai gyökerű latin-amerikaiak nevében felháborodásomat fejezem ki a "kreol" szó ilyen szövegösszefüggésben történő használata miatt.

Amennyiben nyilvánvalóan rasszista, antipireneusista rendőrségünk és a bódult rasszista szolgasajtó újból használni meri ezt a kifejezést a bűnözők bemutatásakor - kivéve azt az esetet, amikor bizonyíthatóan eredetileg döntően latin-amerikai ősöktől származó, de Közép- vagy Dél-Amerikához köthető eredetű polgártársunk követte el a bűncselekményt - bíróságokhoz, országgyűlési biztoshoz és akár a strassburgi emberi jogi bírósághoz is fogunk fordulni.

Addig is, Kaliforniától Patagóniáig, továbbá Spanyolországban és Portugáliában az illetékes hatóságok és a közvélemény figyelmét fel fogjuk hívni arra, hogy egy ilyen bűnöző-országban a körözések 90%-ában a "kreol" jelzőt becstelenítik meg!

Szólj hozzá!

Címkék: diszkrimináció tiltakozás kreol

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr31480028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.