Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Szentföldi kép

2008.03.10. 10:42 Kitalátor (másként) gondolkodó

Dorka blogján szemet szúrt egy régi fotó. Egy olyan oldalról (http://vadkelet.blog.hu/) vette, amely szerinte segít a komplex tájékoztatásban:  "Hiányoltam egy oldalt, ami tájékoztat, ember, test, és helyzetközelből.. Rettenetesen egyoldalúan ad hírt a média a izraeli eseményekről.."

Beleolvastam. Nem teng túl benne sem a nézőpontok sokasága, sem a sokoldalúság. Én nem tudom, Dorka milyen médiát fogyaszt, de a magyar média hozzám eljutó része sokkal többet mutat a zsidók, mint a palesztínok, filiszteusok szenvedéséből.

A képen egy állig felfegyverzett-páncélozott elitkatona kiscicát simogat. Benne még maradt valami emberi. De valami lemaradt a képről. Mert aki kihűlt, az már valami, nem valaki. Csak volt valaki. Lehet, még gyerek volt. A kép van olyan régi, hogy azóta már az akkor le nem lőtt őslakos filiszteus kisgyerekből is terrorista lehet.

Amúgy a propagandafotó jó. Emberi. Megható.

Megoldás meg nincs. Egyenlőre. Amíg minden ember nem tart ott is embernek minden embert. Igen, a zsidók is a filiszteust, és a filiszteusok is a zsidót. Az arabok meg mindkettőt. Meg az amerikaiak, európaiak is.

(A Volga-Káma könyökben - azonos jogalappal tartózkodva - én is így öltöznék be, és én is így vágynék pozitív érzelmekre...)

Kiegyensúlyozott, részletes, lényegre koncentráló tudósítást meg több okból sem olvashatunk. Nem csak az egyik, a zsidó oldal világhatalmának legfőbb megnyilvánulása, a totális sajtóhegemónia miatt. Nem is csak a másik, a muszlim-arab oldalt támogató fanatikus olajmilliárdosok egyre erősödő nemzetközi befolyása következtében.

Történelmi tapasztalat, hogy a pénz a pénzzel házasodik. Pár év, évtized, és létrejön a megegyezés. Vonalzóval húzott határokkal, kölcsönös biztosítékokal, túszokkal, mert mindkét valláshoz-népcsoporthoz kötődő pénzügyi csoport érdekelt abban a hatalmas bizniszben, amit a magukat zarándoknak nevző gazdag turisták jelentenek. A tényleges zarándokokat és az ott kétezer éve élő őslakos keresztényeket egyik fél sem szereti, és nem is fogja.

Várhatóan lesznek etnikat tisztogatások is, de azt nem úgy fogják hívni, a falakkal  határolt kistérségek meg vallásilag-etnikailag "tiszták" lesznek. A kapuknál meg kapupénzt fognak szedni a külföldiektől.

Mindenki elégedett lesz. Szinte.

Mert egy ilyen, szinte "EU-konform" rendszer nemcsak a szegény zarándokokat fogja eltüntetni, hanem mindazokat, akik nem illenek bele a rendszerbe. De róluk is megemlékeznek majd a múzeumokban.

Zsidók persze egyre többen lesznek a Szentföldön. Önállóan, bűnözői védetten, kívül minden nemzetközi kiadatási egyezményen, atomfegyverrel, kontinuitás-dogmával, hiszen lassan már 70 éve élnek ott. A bő 1800, gyakorlatilag zsidómentes évet meg a holokauszttagadással egyenértékű tabu emlegetni.  Minden fajta zsidó fog továbbra is ott élni, olyan is, akit csak származásának mitológiája, és olyan is akit tényleg a Messiás-várás hite köt oda. Meg nagyon sok olyan is, aki így menekülhet meg az eredeti országában ellene fellépő és a nemzetközi igazságszolgáltatás elől.

Muszlimok is lesznek. Mohamed tevékenységének kezdetétől számukra is szent föld Palesztína, szent város Jeruzsálem. És a világ - főleg Kína - mohón növekvő energiaéhsége révén nekik is lesz atomfegyverük, és lesznek USA-állampapírjaik. Lesz annyi pénzük, hogy egyenjogúnak, sőt egyenrangúnak tekintsék őket a pénzvilágban. És akkor már nem is lesznek fanatikusabbak, mint az USA-t nagyrészt vezető fundamentalista újprotestánsok.

Keresztények is lesznek, szinte kizárólag külföldi állmpolgárok. A római katolikus egyházszervezet és intézményrendszer jelenléte turisztikai-logisztikai okból nem is fog csökkenni, a protestáns egyházak és újprotestáns szekták még gyarapodni is fognak. Vissza fognak szorulni, szinte múzeum-templomokba az ortodox és a régi keleti (örmény, etióp, kopt, szír) egyházak, a keleti rítusú katolikus egyházak (melchita, maronita, örmény, szír és káld)  hívei pedig majd ott is válszthatnak, hogy őseik földjéhez ragaszkodnak-e jobban, vagy őseik rítusához, és a maradékuk is kivándorol. Ők ugyanis éppúgy zavarják a képet (mi az, hogy őskeresztény arab, őskeresztény palesztín?), mint Erdélyben zavarták a görög katolikus magyarok, akik kényszerből vagy románná váltak, vagy római katolikussá, esetleg protestánssá.

De a lényeg a pénzgyűjtés lesz, a belépődíjak, szállás- és utiköltségek, a kapupénzek, a belépődíjak.

Jézus Krisztus kötélből font korbácsa eltünt. Az Aranyborjú öntőformája meg előkerült a sivatagban.

9 komment

Címkék: kötélkorbács aranyborjú

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr86373934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.03.10. 18:58:28

Nem is figyeltem az előbb, hogy új post van..
Nem értünk egyet, de nem is akarlak meggyőzni.
csak annyit, hogy vannak emberi dolgok, és azok a kiskatonák sem jókedvükből kiskatonák..
Eytan iskolatáskáját felrobbantották a tűzszerészek. Mert fociedzésre menet ottfelejtette az udvaron. Senkinek sem kívánom,hogy az iskolabuszra úgy tegye fel a gyerekét reggel, ahogy az unokatestvérem.. Elitkatona?.. Beni jut eszembe, és aggódom érte. Hogy ne öljék meg, és hogy ne kelljen ölnie.És ne hordozza álmatlan éjszakákon kereszül az emlékeket..
Nem szeretnék belemenni a Veled való vitába, nem is vitaindítónak szántam ezt a posztot, viszont senkinek,neked sem árt, ha olvassa a Vadkelet-blogot. És legalább megpróbálja nyitva hagyni a szemét, szívét, agyát, mindkét oldal felé..
A kép régi, de nem a Vadkeletről vettem, hanem Ajudittól. De már előtte is ismertem ezt a képet, és sok hasonlót.Meg egészen másféléket is. Vagy a nők feketében egyesületet, ami palesztin és zsidó anyák, feleségek szövetsége.. Gyászoló nők.
Az aranyborjút inkább nem kommentálom...

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.03.10. 20:05:45

Amúgy meg nagyon nagyon nagyon hülleségeket beszélsz.. meg is döbbentem így másodszori olvasatra, de nem akarok veszekedni,harmadszor már inkább nem olvasom el.
Különben is
PÁTOSZRIADÓÓÓÓ!!!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.10. 22:14:02

Pedig ez a helyzet csak az aranyborjú öntéséhez jó. Ha pl. az USA meg akarta volna valaha is oldani a palesztínai konfliktust, akkor régen annektálhatta volna a területet, felvarrva még egy csillagot a lobogójára, és a terület minden lakosának azonos jogokat és kötelmeket biztosítva. (No, ettől lenne csak nagy felháborodás, szerte a gazdag világban!)
Megbántani meg nem akartalak, csak lehet, beindult az a fent nevezett ventillátor, és még nem visszafelé. Bocsánat!
Az első hozzászólásoddal egyébként szerintem finoman, nőiesen és lírai módon megerősítettél szinte minden lényegeset, amit én fentebb elkövettem, csak durván, darabosan, bunkó módon, tabukat lökdösve.

A másodikat meg nem értem. :-(
Nem a lehülyézést, azt alkalmasint, ha érvekkel alátámasztják, néha el is szoktam fogadni, hanem azt a kiabálást a végén.

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.03.11. 02:31:48

"a magyar média hozzám eljutó része sokkal többet mutat a zsidók, mint a palesztínok, filiszteusok szenvedéséből."
"(A Volga-Káma könyökben - azonos jogalappal tartózkodva - én is így öltöznék be, és én is így vágynék pozitív érzelmekre...)"
A hülleség ennek szólt, Nem hülyéztlek le:) akkor azt mondtam volna,: "hülye vagy kitalátor" de nem mondtam.

Lehet, hogy nem ugyanazt médiát olvassuk, látjuk?
Sajnos a hírek kommentálása nagyon leegyszerűsített, egyoldalú "szegénypalesztin gyerek , menekülttábor , kontra gonosz izraeli katonák"

A "PÁTOSZRIADÓ"meg magamnak szólt, mert majdnem patetikus történetekkel (igazakkal)próbáltala traktálni, plusz a szemem is könnyes lett, úgyhogy "leriadófújtam" a további hsz-em..

Afentebbi linkeknek meg nincs köze Izraelhez, asszem az Irakban katonáskodó amerikaiakról szól.. bár nem néztem végig őket..
Kár belemennem ilyen vitákba nekem közeli az izraeli probléma, kicsit másképp látom. Pontosan úgy, mint EMA ..Aki igazán testközelben van..
Az értelmes palesztinok meg menekülnek, (Hamasz baromság elől)pl. a doki aki a gyerekeim térdét egyebét szokta összevarrni. A segélyeket a Hamasz vezetői sajna lenyúlják, nem arra költik amire kellene, nagyon csúnya dolgok vannak. Már rég ki lehetett volna építeni pl.az infrastruktúrát, nem rombolni.. Építeni..
És akkor most nem függenének annyira Izraeltől, mondjuk vízügyben.. A zsákkal beömlő pénzek, segélyek mire mennek el?? Hát sajna nem arra amire kellene. A gyerekek fejét farfur egérrel mossák, asszem abból megérné idelinkelni egy pár epizódot:)))Meg is teszem.

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.03.11. 02:40:13

"www.judapest.org/index.php?s=Farfour"
Tessék neked farfour:) kötelező végignézni, hanggal:))
Hirtelen itt találtam,de a jutubon is van belőle ezerszám.. Amíg a gyerekeket erre nevelik, nem lesz egy normális palesztin társadalom..

Dorka · http://dorkablog.blogspot.com 2008.03.11. 03:07:05

Ja , értem már a ventillátort:DDDD
Most olvastam a családi legendát, briliáns!:XD

Szerintem Izrael ügyben meg ne beszéljünk többet, mert túl meszire vezetne, és nem szeretnék belemenni.. Viszont névre szóló postra muszáj voltam reagálni, és pont akkor, mikor elkezdtelek rendszeresen látogatni.. Régebben is megtettem, de volt néhány cikked, ami "elizélt" innen. Azokat elfelejtettem, de lehet hogy most érzékenyebben reagáltam emiatt..
Na.Shalom, negyed 4, próbálok még szunyni egy órát..

dillypickle 2008.03.11. 09:45:30

Dorka, szerettem volna én neked linkelni az izraeli hadsereg "munkásságáról" is, de valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, ki tudja miért, a róluk felkerülő, pl youtubeos videók, vagy képek, még aznap, perceken belül eltűnnek, felszívódnak a semmibe. A linkelt videók is szőrén-szálán felszívódnak a nagyobb megosztóknál bannolják, kitiltják őket, ezért is volt nagy "show", hogy egy magyar oldalon megtaláltam egy részüket, hogy legyen mit linkelni. Talán ezen kéne elgondolkodni, hogy ezeket miért törlik azonnal, míg a másik oldal propaganda anyagát meghagyják.
Találtam azért egy képsort, melyben épp dolgoznak a "szentföld" katonái, bár nem fog tetszeni neked az biztos, a tartalma, meg a fellelhetőségének helye miatt.
kuruc.info/galeriaN/egyeb/theystillblieve.jpg

Mdorka 2008.03.11. 17:28:34

dillypickle:
Én befejeztem, nem dobáljuk egymást hullaképekkel. Nekem legalábbis nem szokásom halottak képeit mutogatva bizonygatni az igazam..
És nem azért mert nem tudnék szétszaggattott testű izraeli kisgyereket mutogatni: Nem akarok.
süti beállítások módosítása