Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Bross, brossúra (Iskolapélda)

2007.09.27. 17:12 Kitalátor (másként) gondolkodó

Tóta W terített. Dicsekvően pironkodva bevallotta, hogy kormánypropagandát ír. Jó pénzért. Eddig csak a tehetségtelen blogger-alteregói tették tömegáruvá a liberális dogmák, ateista babonák, embertelen humanista képzelgések főpapját, de mostantól ő is csak egy lesz a sok sarki bérnyelv közül.

"Összenő, ami összetartozik"  "Létezik az az összeg, amennyiért korpás a fejem"

Ezek már közhelyek. Remélem, arról is szó lesz, hogy ami/aki pénzért bármire kapható, az áru. Gyártási eredetű, szabványosított, tömegtermelésből származik, alkatrészei vagy egésze. Csereszabatos. Pedig a prostituálódása régen, és nem is ezzel történt meg. Remélem, legalább jó kurva lesz továbbra is!

Jó sok pénzt kap érte. "Amatőrnek ihlet kell, profinak előleg." Ha kész lesz, az eredménytől gyakorlatilag függetlenül ő is kap majd valami hetiheteses díjat, brosst a brossúra-filmekért. (Elképzelem Árpádot a szíve fölé tűzött kereszttel.. Bár lehet, hogy fejjel lefelé tűzi fel, de a lovagkerszteknél az nem hatékony.) Arról viszont nem ír, kérdésemre sem, mennyit kellett visszatolni az ablaknál.

Pedig mostanában, hogy szinte naponta buknak le pártfinanszírozási bűncselekményekkel a szocialisták, biztos megértette. Persze, az is lehet, hogy egy kis bennfentes információt is kapott. Nem, nem tőzsdeit, az smafu. Van mostanában egy tuti tipp:

Azt suttogják, hogy új párt- és -szimpatizáns-finanszírozás jött szokásba az MSzP és a holdudvarába tartozó vállalkozók, vállalkozások környékén.

Szépen összeállhat a kép. Persze, bizonyítani nem tudok semmit, én összesen egyszer voltam - vagy 10 éve - a helyi MSzP-székházban, le is szakadt a világítótest, ami alatt álltam, amíg tv-riportot készítettek velem egy jogszabály-tervezetről, alig, hogy odébbmentem. Akkor még nem csak a mentelmi jog védte Juhászné Lévai Katalint, munkásmozgalmi nevén Vörösbegyet (vörös is, bögyös is, bár mostanára már megereszkedett). Csak sokat járok mostanában a termálfürdőbe, ahol félsüket régi káderek, mai máskéntvállakozó urak beszélgetnek.

Először is, ugyebár, megkönnyítették a kft-k alapítását. Utána eladtak egy bankot sutyiban, tudod-e Nyuszómuszó! Aztán új vállalkozói hitellehetőséget dolgoztak ki, vállalkozásonként 15 millió félkemény magyar forint felvételét lehetővé téve. Állami garanciával, de magáncégtől, hogy ne lehessen olyan nagyon ott sem vizsgálódni. Aztán aki az ő kutyájuk kölyke, az megkapja azokat a kulcsszavakat, amiket a hitelkérelembe be kell írni.

A 15 millió forintból 5 milliót azonnal fel kell venni, és visszatolni az ablaknál. De ez nem okoz túl nagy pánikot, mert előtte már felvilágosították a párthű vállalkozót, hogy nyugi, tolja be, majd szépen fizessen be 3-4 havi törlesztő részletet, közben űrítse ki a vállalkozás kasszáját, majd kezét tördelve jelentsen csődöt.

Majd' mindenki jól jár. Nyuszómuszó, meg az MSzP megosztozik a vállalkozónként ötmillió forinton, és a vállalkozónak, ha egy kicsit is ügyes, megmarad tisztán a tízmillió, amit meg apró trükkök százaival könnyedén el tud tüntetni az esetleges majdani kormányváltás után időkre már most, évekre a bebetonozott vezetésű APEH és Rendőrség elől.

Mi meg, adófizető állampolgárok, majd szépen visszafizetjük. Vizitdíj, ÁFA, kamatadó, lakásadó, állami és önkormányzati szolgáltatások, juttatások  csökkenése, tandíj, reálbér-csökkenés, dézsma, harács, robot, füstadó, meg a fene tudja még, minek a formájában.

Ez az eljárás vajon benne lesz-e a brossúrafilmben? Pedig tanítani kellene. "Nem középiskolás fokon."

Kedves olvasóimat (Önt is, őrnagy úr!) biztatom, hogy próbálják ki a hitelfelvételt, lehetőleg két formában: Az egyik bankfiók területén simán, egy új kft nevében utcáról bemenve, a másik bankfiók területén egy másik új kft nevén úgy, hogy előtte megkeresi a jelenlegi vagy volt MSzP-s képviselőt, és a segítségét kéri...

A visszafizetés már csak elhatározás és bőrvastagság függvénye. Szerintem pl. Tomcatnek is jól jönne annyi pénz, ügyvédre, meg arra, hogy legyen végre már egy működőképes Bombagyárja...

18 komment

Címkék: bűnözés tóta w szocialista

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr56178833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikkoka 2007.09.28. 06:45:22

nahát! én gondolom így, és te írod le...
Szeretem olvasni, amit és ahogy írsz.

Sváby 2007.09.28. 08:03:32

\\\"kormánypropagandát ír\\\"
Ugyan!
Felvilágosítccsa a népet, hogy nincsen ingyen ebéd.
Hiszen nemzetünk egyik legtehetségesebb publicistája. Megmondta a Fercsi is a blogjába.

\\\"megkönnyítették a kft-k alapítását\\\"
De még hogy! A hatoda elég az eddigi értéknek és már korlátolt is a felelősséged. Be sem kell fizetni a törzstőkét, elég ha szépen megígéred.
Mégis némi hiba csúszott a gépezetbe, mert a cégbírákat nem készítették fel, mint a vezető publicistákat. Elektronikus ügyintézés esetén -így megszűnne az előtársaság intézménye :O -mindenféle formai hibával visszadobják a cégbejegyzést.
A legszebb az egészben, a Világbank azonnali reakciója. Csökkent az országban a bürokrácia és a korrupció. :)


Jól és jókat írsz Kitalátor.

genghis 2007.09.28. 08:51:33

Bocs hogy ideragadtam es nem csatlakozok a "hosszunyelvekhez" , -bar annyit en is mondanek hogy jol irsz valoban-, de szamomra olyan kicsit minden irasod mint amikor a sotet szobaban elemlampaval vilagitasz es a fogas, meg a rajta levo kalap-kabat kiadja a betoro sziluettjet, te pedig betorot kialtassz, ahelyett hogy kicsit koruljarnad a dolgokat, vagy megprobalnad felkapcsolni a villanyt.

Gyorsan kivesezted ezta Tota temat-komcsi berenc!- ugorhtaunk is a kov temara -tolvaj komcsik!- nekem es csuf sarkitasnak tunik.
A hiba lehet hogy az en keszulekemben van, de hala az egnek kepes vagyok gondolkozni a felveteseiden, ahogy a reseket keresem az erveidben ugy latom az erossegeit is, az igazad. Igyekszem mindig igy eljarni akarmilyen temarol is legyen szo es -elegge el nem itelheto modon- ezt varnam el embertarsaimtol is. A gondolkodast.

Vajon az elmult 20 evben nem igy mukodott -igen olajozottan- a kozpenzek nyulasa part es kormanyfuggetlenul? (elotte nyilvan nem, nem kellett alcazni) Nem jo jel az ha vegre napvilagra kerulnek ilyen dolgok. Nem pozitiv az ha a rendszer egy kis resze(a videki ugyeszseg ami valszeg ugyanugy kormany fuggo mint a tobbi hivatal) ra tud lepni sajat kenyeradoja labujjara? Az meg hagyjan, de nem fogjak be a szajat, hanem gyorsba vilagga kurtolheti abelsart amit talalt?!

Totaval azert -mondjuk igy- szimpatizalok, mert gondolkodik. Az irasaival talan nemelyeket szinten elgondolkoztat. Tegye ezt akarmilyen szinu nyakkendoben, allitasa szerint kozepen akar maradni, ahogy en is.
A penz meg olyan dolog hogy jo ha van de ha nincs az nagyon szar. Munkabol elek en is akarcsak sokan masok. Hogy o most nem yukszar lapatolasbol kapja majd a kenyerre valot, hanem megcsipett egy zsirosabb falatot amit a "koz" szponzoral? Kit erdekel. Az irasaival gondolkoztasson el tovabbra is. Legyen vitakepes, ne szajkozzon. Ennyit varok tolle nem tobbet.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.28. 12:47:19

Nekem valahogy mindig azt súgta valami, hogy a tótawé ezt csinálja - még egyszer-egyszer értésére is adtam (tojik rá, persze), de csak ritkán, mert nagyon ritkán nézem a blogját, szerintem erősen túlértékelt. Az egyházellenes állandó gusztustalan pöfögése a látszólagos jobbra-balra adott pofonjai közepette jelezte nekem, hogy bizony, van egy balos beállítottsága, amit leplezni próbál csupán.

A lopásokat illetően meg: hát persze. Gyengish mester itt jön a vidéki ügyészséggel - vajon ő mit szavazna "Az ügyészeket lelövik, ugye?" kis totójára? Mert most még könnyű okosnak lenni, de nézzük meg, mi fog végül jogerőre emelkeni, és hogyan lesz az végrehajtva...

genghis 2007.09.28. 13:27:54

Molnargoreny

Mar egy ideje nem jarok szavazni. Pontosan azota hogy egyszer nyert a fidesz es lattam mit muveltek.;)
Most meg veletlenul sem probalok okos lenni, mindossze kivancsi vagyok. Igazad van, ha besoprodik a szonyeg ala akkor tudom hogy semmi nem valtozott, de addig remelhetek nemdebar, plane hogy ez eddig boven tobb mint ami eddig itt tortent.
A nickemmel valo baszgatas szamomra eleg ovodas szindromanak tunik, plane hogy probalok rajonni mivel tapostam erzekeny kis lelkedbe hogy most az en kurvaanyamat.
Vajh kaphato vagy epkezlab vitara vagy ennyiben kimerult az agykapacitasod kiscsoportos pajtas?:)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.28. 13:52:25

Mit műveltek? Én nem voltam elájulva az Orbán-kormánytól, de hogy bármelyik posztkommunista kormánynál jobban dolgoztak, az biztos. Példának okáért a miniszterelnök nem egy pufajkás, egy D-209-es, vagy egy elvtársi simlikkel megvagyonosodott hazug dilettáns volt. Meg akkoriban a 0,3 %-os pannon puma egy picit másképp dübörgött. Volt, amit nem csináltak meg (pl. az orvosoknak ígért 400 %-os fizetésemelést), de ha a lakáshitelezés rendszerét nem vezetik be, ma is az 50 négyzetméterben ülhetnék a két gyerekkel. Nincs miért fikáznom az Orbán-kormányt - a balos kormányok működése rám sokkal, de sokkal terhesebb volt mindig is, és nem csupán azért, mert szubjektíve utálom őket. Mi a nyavalyával vitázzak, amikor semmi konkrétumot nem írtál, mert a "mit műveltek" az nekem nem vitaalap.

A nickeddel történő baszgatás véleménynyilvánítás. Szerintem gyengish kormánypárti klisékből áll a szöveged, az is gyengishen van összerakva. Egyszerűen nem éri el Kitalátor szintjét, meg sem közelíti - de az enyémet sem.

genghis 2007.09.28. 14:03:54

Hmm. Erdekes ize, goreny vagy te. Ugyan minek is probaljam elmondani az erveimet hiszen a szintem meg sem kozeliti a hazigazdajet, de meg kedvenc utanfutojanak szintjet sem.
Raadasul egyetlen hozzaszolasom utan elkonyveltel, besoroltal. Adtam neked meg egy lehetoseget hogy bizonyisd a fenemod nagy entellektueled de nem eltel vele (na persze, hisz hogyan is...).

Nyugottan kopogd a ritmust Kitalator ur zenejere, ne is probalj gondolkozni, nem hiszem hogy jol allna neked.:)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.28. 14:48:14

"Adtam neked meg egy lehetoseget hogy bizonyisd a fenemod nagy entellektueled de nem eltel vele (na persze, hisz hogyan is...)."

Én leírtam neked néhány tényt. Ha vitatkozni akartál. Erre ennyire voltál képes. Szerintem tökéletesen beigazoltad azt, amit írtam a gyatra színvonaladról. Konkrétumra nem telik neked, úgyhogy elegem volt a szamárságaidból, én nem adok még egy lehetőséget. Nincs értelme.

gloire 2007.10.04. 14:14:38


Jó. Azóta kijött a legújabb, gondolom fogod lovasni,
megkapó. Azt akarja egy ideje sulykolni, hogy a
pártfinanszírozás az ország legfőbb baja, az a
6-7 milliárd forint. Nyilván a kampányban a
ficest is elköltötte ezt a pénzt, lehet rá mutogatni,
hogy, ők is-ők is. Persze ez kevesebb lóvé mint
amit egy nagyberuházáson lenyúlnak (combino)
sebaj, Tóta olyan súlyos kezd lenni mint az
Orosz J., nem bírja már türtőztetni magát,
az érzelmei vezetik.




gloire 2007.10.04. 14:16:25


olyan, hogy ficest olyan nincs.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.10.04. 17:25:49

Nemá'
Tóta is buzi-e vagy?

Oda is szóltam kicsit, de a zanzagyak nem értették, hogy mi a különbség egy ingyenes önkéntesekkel és egy sikerdíjas önkéntesekkel lenyomott kampány között.
Ráadásul van sok gazember mindkét oldalon, aki a kampányokon gazdagszik meg. Csak a szocskosok között nagyságrendekkel több, az ő eszmei alapelvük a "pragmatizmus".

MunkásŐr 2007.10.04. 21:45:06

hu de egyszerü megnyilvánulások találhatók itt.

elég nagy csalódás ez az oldal, jóval többet vártam a kemény tóta fikázós duma után.(nem mintha én a fanja lennék)

az egész politikai elit korrupt.egytöl egyig.lehet itt egyik vagy másik oldal mellé állni és öket felmenteni vagy kisebbiteni az ellopott összegeket de ettöl még ez tény marad.

akik meg az orbán kormány vagy a d-209 kormány gazdasági teljesiményével jönnek sosem olvastak még 2 sort sem gazdaságról vagy/és pénzügyröl...

mindenkit le kéne váltani és behivni a svéd parlamentet, ök még nem loptak - legalábbis itt nem.:)

Fremen 2007.10.12. 01:02:54

Gengish, csalódtál a Fideszben, és ha jól értelek az Mszp-nek se szívesen tapsolsz. Akkor mégis mifenéért hiszel mégis mindkét pártnak?

Mindketten arra törekszenek, hogy a magunkfajta egyszerű ember vagy rájuk szavazzon, vagy ne szavazzon. Van harmadik út!!! Nézd meg a programjukat, de mielőtt meglátogatod a honlapjukat próbáld kiszellőztetni a fejedből azt amit eddig hallottál róluk az Mszp-től és a Fidesztől!

Ja, október 22-én 17 órára szeretettel várunk mindenkit Budapesten a Szabadság téren. M é g a
Gyurcsányt is!:))))

Ismeri itt valaki CheSaCo-t?

Fremen 2007.10.13. 16:26:40

Szia Kitalátor bácsi!

Afféle küldöttként látogattam meg a blogodat. Közös barátaink utolsó figyelmeztetését hoztam.

Amennyiben legalább egyszer nem térsz be a ma.hu fórumára akkor én itt elkezdek árulkodni a hallgatóságodnak. Ugye ezt nem vállalod barátom?

Sztem azzal is beérnék a megbízóim ha oda is bemásolnád a törzsasztalon egy topicba amiket ide írsz!

Persze ez nem biztos, ismerve pld. Vanek Úr harciasságát, lehet ettől még nem enyhül majd az öreg haragja.:)))

Majd elfelejtem, nagyon jók az írásaid, gratulálok!

Fremen 2007.10.13. 16:28:44

A követ, minden követ, követ.

Szóval hülye vagyok, hetente legalább kell legalább egyszer benézned hozzánk!

Wehhehehe 2007.10.17. 15:30:54

Amúgy, Tótáról már korábban nyilatkozta a nagy magyar állambölcs és reformátor, hogy a kedvence. De csak megjegyzem, a másik oldalról is érdemes olvasni. Ugyanis valahogy mindig beletalál a következő hetekre előre pártunk és kormányunk komunikációs főirányába.
Ezt már a nagy coming outja (na nem abban az értelemben) előtt is sokszor tette. Nyilván persze véletlen.

Fremen 2007.10.24. 15:29:17

Szia Kitalátorrá lett CheSaCo bácsi!

Nézd már mit talált írni egy srác a régi fórumon, ahol mind a mai napig hiába várunk téged!:(

"árpádfia_fremen válasz erre nyomtat 2007.10.24 15:21:47
Szia Aranyhaj!

Írogatott itt egy nagyszerű debreceni srác, CheSaCo néven. Egyszer azt találta írni, hogy a mai társadalom egyik rákfenéje, hogy az emberek gladiátorkétnt mendegélnek az utcákon.

Aztán néhány hónap múlva, legnagyobb csodálkozásomra, felcsapott ő is gladiátornak, mint te. Blogger lett, gyűjtött is vagy 8-10 embert, akik elolvassák az írásait. Nagyon jókat ír, itt:

kitalator.blog.hu/

Sztem ez a bloggerkedés egy újabb eszköze az emberek egymástól való elszigetelésének.

Itt ez a fórum, vagyunk itt jópáran, mifenének vonulgassunk mind külön weboldalakra, hogy leírjuk a véleményünket a dolgokról ha itt is megtehetjük?

Ráadásul mostmár moderálás nélkül, hála a Szerkesztőknek.

Ja, és itt sincs pártviszály, mert nincs párt. Emberek vannak, így-úgy gondolkozó, érző emberek.
Maradj köztünk Tündérhajú!

előzmény: Aranyhaj 2007.10.24 13:36:25"

Írt még mást is ez az Árpád utód, azt majd az 1956-os témához írom le.

Gyere vissza kérlek!
süti beállítások módosítása