Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

  • főpilóta: @Kitalátor (másként) gondolkodó: Oké, mert én most se tudom (meg se próbálok telefonon keresztül p... (2018.03.11. 20:18) Népvándorlási fogalmak
  • Manyecska: Dehogynem. :D :D:DD (2013.11.18. 14:25) A demokrácia és a jogállamiság ára
  • Böczike: @nyekk: JOBBIK 2003-ban alakult párttá! Rendszeresen látogatom több éve az MSZ(M)P, a FIDESZ és a ... (2012.09.23. 14:08) Nyílt levél Vona Gábornak és habzószájú médiapatkányainak
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: @épészmérnök: Ja! Meg "nem sz@r ez, hogy elkapkodjuk"! De azért ahol van munkaerő, forrás, alapany... (2012.09.18. 12:49) Meg vagyunk már számolva?
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: A böjt csak imával eredményez lelki megújulást, önmagában fogyókúra, áldozat a Testisten nevű bálv... (2012.09.17. 12:55) Fogyi?

Gyalogáldozat (Update: A rend és az őrök)

2007.05.20. 11:40 Kitalátor (másként) gondolkodó

- Mert hiába két tábornokot küldenek el látszólag, ez akkor is csak egy dupla gyalogáldozat. Lehet különben,  hogy a két alkalmatlan rendőr-főtiszt  biztonsági szaktanácsadóként eddigi bankvezéri/miniszteri nagyságú fizetése többszörösét fogja kapni.

A tisztáldozat Perétei lenne, alkalmasint az egész minisztériumával együtt, ahol pedig olyan szépen összefonódik a jogalkotás és a jogalkalmazás, ami a működőképes fehér demokráciákban legalábbis nem cél.

A kompetencia-keveredés a gyakorlatban is látható volt, amikor Gergényiék kvázi jogot alkottak a Tienannen Kossuth tér - jogszabályban nem is szereplő - "műveleti területté" nyilvánítással végrehajtott lezárásával.

És ezeknél még a valódi tisztáldozat sem a rendőrségi rend megteremtését szolgálná, hanem a fejreállított (marxista) dialektika szerinti megszüntetve megtartást, Gyurcsány és a mögötte álló befektetői/bűnözői körök hatalmának megvédését.

1 komment

Címkék: bűnözés rendőrök

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr2984115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.05.22. 00:01:10

Pöcsréti elment, de a gyurcsótány nem berosált, hanem en passant ütötte le őkelmét. Merthogy amikor megállt és benyújtotta a lemondását, sose fogadta el, de amikor kettőt akart lépni egyszerre, akkor kapásból kiütötte.