Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

  • főpilóta: @Kitalátor (másként) gondolkodó: Oké, mert én most se tudom (meg se próbálok telefonon keresztül p... (2018.03.11. 20:18) Népvándorlási fogalmak
  • Manyecska: Dehogynem. :D :D:DD (2013.11.18. 14:25) A demokrácia és a jogállamiság ára
  • Böczike: @nyekk: JOBBIK 2003-ban alakult párttá! Rendszeresen látogatom több éve az MSZ(M)P, a FIDESZ és a ... (2012.09.23. 14:08) Nyílt levél Vona Gábornak és habzószájú médiapatkányainak
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: @épészmérnök: Ja! Meg "nem sz@r ez, hogy elkapkodjuk"! De azért ahol van munkaerő, forrás, alapany... (2012.09.18. 12:49) Meg vagyunk már számolva?
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: A böjt csak imával eredményez lelki megújulást, önmagában fogyókúra, áldozat a Testisten nevű bálv... (2012.09.17. 12:55) Fogyi?

12 VÉGZETES TANÁCS a boldogtalansághoz

2007.03.20. 23:05 Kitalátor (másként) gondolkodó


Az alábbi plakáttal én a '80-as évek legelején találkoztam először magyarul, egy templom előterében a hirdetőtáblán. (Közvetlenül mellette volt egy magzat könyörgését bemutató plakát is, "Édesanyám, ne ölj meg!" címmel, szép magzatfejlődési képekkel. Talán Agape kiadvány volt, régóta nem találom. )

Egyébiránt az a véleményem és tapasztalatom, hogy nem biztos, hogy bűnözővé válik az, akit így nevelnek, látjuk, hogy sikeres üzletember, sőt politikus is lehet, ugyanis a bűn abszolút, de az, hogy egy társadalom mit tart bűnözésnek, relatív, a jog és a társadalmi értékrend határozza meg. Az viszont szinte bizonyos, hogy akit így neveltek fel, boldogtalan lett, kivéve, ha elegendő minőségű és mennyiségű szómához (droghoz, alkoholhoz, más szenvedélybetegségi kielégüléshez, esetleg „boldogságpirulához (antidepresszánshoz, nyugtatóhoz) jut élete végéig.

Köszönöm molcsanak és rajta keresztül Ben-G-nek, hogy újra elővették, és szándékuk ellenére közkinccsé tették!

 

12 VÉGZETES TANÁCS

- a szülőknek, ha gyermekeiket bűnözővé akarják nevelni.

(Brémában, a fiatalkorúak ügyeivel foglalkozó törvényszéken jelent meg az alábbi szövegű plakát eredeti változata, legkésőbb valamikor a ’60-as - ’70-es években keletkezhetett (valami olyan korban, amikor még szinte minden 7 éven felüli gyerek tudott papírról olvasni), és a ’80-as évek elején már olvasható volt magyar fordítása. Mivel a mai gyermekek információikat döntően elektronikus médiumokból szerzik be, továbbá a konfliktuskezelésnek új gyakorlata alakult ki hazánkban, szükségessé vált a 6., a 9., és a 10. pont részleges átdolgozása (betoldások dőlt betűvel).)

 

1. Adj meg gyermekednek mindent, amit csak akar, így arra a meggyőződésre jut majd, hogy övé az egész világ!

2.   Ha gyermeked trágár, ízléstelen kifejezésekkel él, csak nevess rajta, hogy annál érdekesebbnek tartsa magát!

3.      Semmiféle vallásos nevelésben ne részesítsd! 18 éves korában majd ő maga választhat, hogy miben higgyen!

4.     Sohase mond gyermekednek azt, hogy „nem jó”, „nem helyes”!        
Ezáltal esetleg még bűntudata támadna.

5.     Minden hibáját, hazugságát igyekezz helyette elrendezni!         
Így biztos lesz abban, hogy saját vétkeiért is mások felelősek.

6.   Azt nézzen a tévében és műveljen a számítógépen, amit és amennyit csak akar!    
Evőeszközét viszont gondosan fertőtlenítsd és havonta cseréld a fogkeféjét!

7.      Házassági perpatvaraitoknak legyen a tanúja!  
Ha majd elváltok, legalább nem csodálkozik.

8.   Bármit megkívánna, adj neki pénzt rá, nehogy valaha is rádöbbenjen, hogy a pénzért meg kell dolgozni!

9.       Gondoskodj róla, hogy minden lehetséges ételt, italt, luxust, elektronikus kütyüt és divatos márkás ruhát, cipőt, kiegészítőt megkapjon! Különben a reklámok láttán esetleg depresszióba esik.

10.   Adj neki mindig igazat, hiszen a szomszédok, a tanárok és mindenki más is csak bosszantják és a kárát akarják!       
Aki kritizálni meri, azt verd meg, és/vagy jelentsd fel!

11.  Ha végül haszontalan csibész lesz belőle, mondd el mindenkinek, nem tehetsz róla, hiszen mindent megtettél érte!

12.  Készülj fel időben a rögös, tövises életre! Ha a fentieket megtartod, mindenképpen lesz részed benne.

4 komment · 1 trackback

Címkék: bűnözés boldogtalanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr1548971

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: click through the following web page 2018.01.07. 00:41:20

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallicus 2007.03.21. 09:08:47

és ha elég felnőtt a fiad,és tudsz neki elég pénzt adni vedd rá hogy huzzon el minnél előbb ebből a keserves országból,mert itt sem élni sem létezni emberhez méltó európai módon képtelenség!"köszönet" ezért a gengszterváltás összes kormányának meg annak a kib...tt Ellenzéki Kerekasztalnak,aki felhatalmazásunk nélkül döntött,egyezkedett az MSZMP-vel,rólunk,a fejünk felett!No most ezt ma már süthetjük,a szarban nyakig vagyunk!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.21. 11:47:03

Avagy használati utasítás a nicht vor dem Kind! jegyében.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.21. 11:48:56

"köszönet" ezért a gengszterváltás összes kormányának meg annak a kib...tt Ellenzéki Kerekasztalnak,aki felhatalmazásunk nélkül döntött,egyezkedett az MSZMP-vel,rólunk,a fejünk felett!

...

Milyen igazad van ... ismerek is egy rendszert, amelynek az a mottója, hogy a lakatos irányítsa a Zországot, de legalábbis a gyárat, vezessük be aztat.

Francba, feledékeny vagyok, mi is a neve?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.03.21. 13:18:44

Fiaim még nem elég felnőttek, de különben is: a mi családunk már túlélt annyi megszállást, vörös terrort, állami kirablást, és mégis itt vagyunk, a megszállók, a beszolgáltatási népbiztos leszármazottai meg sehol.

Maradunk.