Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Re: UFiblog Ilyen ország pedig nincs VI. 2007.02.07. 17:04 TuRuL_2k2

2007.02.09. 16:58 Kitalátor (másként) gondolkodó

Különvélemény az UFiblog - A Polgári Underground Blogja fenti bejegyzésébel kapcsolatban

A módszerváltás nem söpörte el az egymást is kontrolláló besúgó-hálózatot. Töredéke átkerült az államapparátushoz, ahol vagy tíz évig szinte csak régi káderek irányítottak (azóta meg a fiaik), a "zöm" viszont úgymond privatizálódott. Lehet találgatni, hogy ezeket a hálózatokat kik privatizálták, azaz kik tették ellenszolgáltatás nélkül magukévá. A "testvéri" szervezetekkel is folyamatos az együttműködésük.

A sérült személyiségű, korábbi és folytatólagos bűncselekményeik miatt zsarolható hálózati személyekben ráadásul erős a kádárista létbiztonság-nosztalgia (akkor a spicliket megvédték a bűncselekményeik következményeitől, egyszer majd Elemér címmel írok egy blogbejegyzést), a demokrácia határozottan zavarja őket. Rettegnek, hogy ha kiesnek a pikszisből, lopásaik, adócsalásaik és/vagy pedofiliájuk stb. miatt könnyen meglakolhatnak. Tartóikkal ritkán kerülnek kapcsolatba, és hiába szervilisek, idegesen rántódnak össze bizonyos (általában "Ugye"-val kezdődő) mondatoktól.

Na ők azok, akik elsők között csatlakoznak minden nemzeti, jobboldali vagy akár zöld, sőt valódi baloldali mozgalomhoz, belehajszolva a társaságokat olyan megnyilvánulásokba, amelyek alapján nemzetközi megítélésüket szalonképtelenné lehet tenni. Ha az elvtársurak hatalmát fenyegető szervezetek vezetésébe (általában mint szürke eminenciás, második-harmadik ember vagy informális vezetőként tevékenykedő főtanácsadó) is bekerülnek, titokzatos eredetű pénzekkel megpörgetik a tevékenységét, megszerzik a tagság bizalmát, aztán lefullasztják és szétszórják az egészet. Ki emlékszik már a valódi szociáldemokratákra vagy zöld pártokra?

És azok is ők, akik szerintem tényleg fegyvereket, bombákat fognak osztogatni nemsokára. Azokkal úgyis csak pár közrendőrt lehet megölni. Az elvtársurak kormánya meg olyan rendőrterrort vezet majd be, amiről Sztalin és Hitler, a két nagy szocialista (egyik nemzeti, a másik nemzetközi) pártvezető is csak álmodott. Persze, lehet, hogy égni fog a Reichstag, akarom mondani a Parlament egy kis része is.

Az is lehet, hogy "véletlenül" majd pont az, ahol a Szent Korona van. Lehet, hogy így teljesedik be az internácik történelmi dialektikája: "Áa múúltat vékkép eltörőni"

4 komment

Címkék: fegyver bomba rendőrök terrorfenyegetés ügynökök elvtársurak hálózatok

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr6435230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.09. 18:13:45

Most olvastam Aszpirin cikkét az MNO.hu-n. Neki is kézenfekvő...

Ludovique 2007.02.10. 19:18:16

Tudnál adni egy linket az MNO-s cikkhez? Nem találom... Köszi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.02.10. 21:48:38

Ludovique!
A tegnapi vezércikkről vabn szó: Ég a Reichstag!
Bayer Zsolt 2007. február 9. 0:01, link: www.mno.hu/index.mno?cikk=396201&rvt=114
(Lehet, hogy a (Bayer) Aspirin tévesztett meg?

Ludovique 2007.02.11. 02:59:05

jááj, ez nekem új :) köszönöm a linket.
süti beállítások módosítása